Știri

Primarul Horia Tiseanu reacţionează la scrisoarea deschisă a Gabrielei Barbu

Săptămâna trecută, publicam spre ştiinţa opiniei publice “scrisoarea deschisă” adresată consilierilor locali şi presei de către Gabriela Barbu, şeful unui compartiment al administraţiei locale. Spuneam atunci că, surprinzător, angajata Primăriei a ales să facă publice multe aspecte din culisele activităţii sale şi să prezinte motivele în urma cărora a ajuns într-o relaţie tensionată cu primarul Horia Tiseanu.
Vă reamintim câteva pasaje din cele scrise de Gabriela Barbu: 
“Desi nu am certitudinea ca actiunea mea va avea vreun efect favorabil asupra situatiei mele la locul de munca, consider ca este dreptul si chiar obligatia mea sa clarific aspecte care stau la baza initiativelor  recente dlui Primar, a discursurilor acuzatoare la adresa mea si a compartimentului din care fac parte. (…)
La primele proiecte la care am lucrat, nu am beneficiat de nici un fel de spor salarial si nici de ore suplimentare pentru timpul lucrat in afara orelor de program ci doar de aprecieri si sustinere morala,asa cum rezulta si din  Rapoartele intocmite de dl. Primar anual si calificativele obtinute, dar acest lucru nu ne-a impiedicat sa lucram in si in afara orelor de program pentru succesul acestora. Dupa cum stiti sau poate ca nu, aceasta situatie s-a schimbat radical atunci  cand am primit solicitari de informatii de la DLAF – Departamentul de lupta antifrauda pe baza unei sesizari de incalcare a legalitatii in cadrul proiectului Modernizare Calea Daciei.
La toate audierile care au avut loc,  toti cei implicati in proiect am fost obligati de dl Primar sa mergem  insotiti de dna avocat Teodorescu,  careia i-am si comunicat acest lucru, -pe motiv ca trebuie sa avem o abordare unitara, sa nu ne apucam sa declaram fiecare, de capul sau,  si dumnealui trebuie sa cunoasca tot ce am declarat acolo pentru a formula o pozitie unitara. Atunci cand i-am comunicat ca eu nu pot sa spun decat ce stiu despre cum au decurs lucrurile in cadrul proiectului si oricum dna Teodorescu nu ne poate ajuta in vreun fel mi-a replicat ca “ nimeni din Primarie nu pleaca la DLAF fara a fi insotit”. Inainte de fiecare audiere mi-a atras atentia ca trebuie sa avem grija ce declaram,  ca fara sprijinul unor factori politici nu castigam proiectul si ca asa este in politica “trebuie sa mai faci si ce nu-ti convine” . (…)
Cu mare generozitate dl primar mi-a oferit ajutorul si sprijinul financiar in angajarea unui avocat care sa ne reprezinte pe amandoi in eventualitatea ca dosarul va ajunge la DNA. Am refuzat acest ajutor si i-am spus ca nu am experienta si nu cunosc regulile foarte bine, dar mie mi se pare ca nu avem aceeiasi motivatie pentru faptele noastre: eu am executat ordine, impotriva vointei mele,  chiar daca l-am avertizat de nenumarate ori ca modul in care s-a schimbat solutia de construire  la pasajul Calea Dacia nu este corecta, ca exista riscul ca finantarea sa fie retrasa pentru intreg proiectul , iar dansul a dat dispozitie sa se intocmesca documentele asa cum s-au intocmit. Chiar in aceste conditii a insistat sa mergem impreuna la avocat poate imi voi schimba parerea. La sfarsitul intalnirii mi-a cerut sa semnez o imputernicire pentru reprezentare la Dlaf, iar cand am refuzat m-a amenintat din nou ; “eu nu plec singur si sa nu te gandesti ca voi veti scapa “ si m-a acuzat ca l-am insotit doar ca sa vad ce strategie are.
Din pacate dl primar nu a fost atat de grijuliu fata de bugetul municipiului Campina atunci cand l-am avertizat in numeroase ocazii  ca  risca pierderea a 5,5 mil. Euro,  asa cum este acum cand s-a pierdut finantarea pentru liceul Energetic,  dintr-un motiv care imi este imputat pe nedrept. (…)
Nici eu si nici colegele mele nu am incalcat procedurile cu privire la confidentialitate si nu am dat informatii,  desi in repetate randuri am primit aceste acuzatii din partea primarului.
Pot sa spun ca de mai bine de un  an am suportat eu si colegii mei tot felul de accese de furie, tot felul de amenintari cu privire la pierderea locului de munca, tot felul de acuzatii complet nedrepte si nejustificate despre scurgeri de informatii din institutie.
Tot ce pot spune astazi,  in situatia in care sunt,  este ca regret ca am respectat ordinele si nu am transmis informatii,  care de altfel sunt publice, intr-un moment in care mi-ar fi putut fi de folos, ca mi-am indeplinit sarcinile fara ca in 20 de ani de munca sa fie nevoie sa mi se spuna  macar o singura data prin note interne ce am de facut  si imi asum toate greselile pe care le-am facut fara sa incerc sa acuz pe altii pentru ele, dar ma voi apara intotdeauna impotriva unor acuzatii nedrepte”.
În replică, primarul Horia Tiseanu trimitea presei, câteva zile mai târziu, comunicatul publicat mai jos în facsimil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare