Știri

Primarul Horia Tiseanu, “bolnav” de optimism

Edilul câmpinean şi consilierii săi municipali 
au încheiat anul cu o petrecere la munte
Pe edilul-şef al municipiului nu-l scoţi, nici cu slujbe, din optimismul său molipsitor, dacă nu chiar bolnăvicios. Oricât ai încerca. Bunăoară, dacă la începutul lui 2010, Tiseanu susţinea, cu un optimism debordant, demn de o situaţie economică mult mai bună, că bugetul local nu va avea de suferit din cauza crizei mondiale, la începutul acestui an era bine lansat în interpretarea aceleiaşi partituri. Să fie la ei criza, nu la noi! 
Chiar dacă marile disponibilizări de personal din economia locală şi declinul unor importante societăţi comerciale au început în 2010, nu se poate spune totuşi că 2011 nu a fost un an cu privaţiuni pentru comunitatea câmpineană. Şi cu toate acestea, consecvent ideii sale că la Câmpina criza nu se prea simte, în ajunul Crăciunului, în ultima zi de lucru a salariaţilor executivului municipal, Horia Tiseanu a organizat o şedinţă extraordinară a Consiliului Local (şedinţă doar cu numele, căci nu s-a dezbătut niciun proiect de hotărâre), o întâlnire cu caracter eminamente festiv. Mai pe româneşte spus, o mare petrecere desfăşurată departe de oraş şi de ochii curioşilor. Au fost invitaţi reprezentanţi din presa locală, de la toate ziarele, adică nu doar de la publicaţiile favorabile primarului (deloc puţine), ci şi din presa de opoziţie. Colegii de la televiziunea locală nu au putut fi prezenţi, întrucât petrecerea a început puţin după orele prânzului, atunci când trebuiau făcute multe filmări pentru materialele televizate în ziua respectivă. Dacă jurnaliştii locali vor fi invitaţi, prin rotaţie, la deplasările în străinătate ale delegaţiilor municipalităţii câmpinene (cum s-a propus, mai demult, la o şedinţă a legislativului local), atunci s-ar putea să asistăm la începutul unei campanii abile, pusă la cale de Horia Tiseanu pentru a câştiga simpatiile presei din localitate. Sau, măcar, a cât mai multor ziarişti ce ar putea să fie, în anul electoral care vine, prea critici cu activitatea sa.  
 La chermeză au participat aproape toată conducerea Primăriei (fără viceprimarul Ion Dragomir), şefi ai principalelor birouri şi direcţii, aproape toţi consilierii municipali (mai puţin cei cinci ai USL; patru de la PSD şi unul de la PNL), reprezentanţi ai Poliţiei Locale şi ai Poliţiei Municipale, plus câţiva oameni de afaceri locali, doi dintre aceştia din urmă fiind sponsorii evenimentului. Reprezentanţii opoziţiei câmpinene nu au agreat evenimentul, considerându-l nepotrivit cu austeritatea bugetară impusă de guvernul Băsescu-Boc. Totuşi, trebuie menţionat din capul locului că această petrecere nu a fost finanţată cu niciun ban de la bugetul local. Patronul unei firme de construcţii a pus un pariu cu edilul-şef că, până la sfârşitul anului, termină toate investiţiile angajate cu Primăria, în caz contrar el promiţând că va da o petrecere gen “pomana porcului”, o petrecere unde va pune la bătaie mâncare ca la nuntă, mâncare provenită de la un porc proaspăt sacrificat. Cum omul a pierdut pariul, a trebuit să dea porcul promis. Al doilea sponsor, tot patron de firmă de construcţii, nu a promis niciun porc, dar a acceptat să suporte cheltuielile cu băuturile alcoolice şi răcoritoare, cafeaua, prăjiturile etc. Petrecerea a avut loc în zona Valea Doftanei, mai exact la o pensiune de pe Valea Negraşului, situată la margine de pădure, într-un decor natural de vis. Mâncarea a fost foarte bună (deh, pomana porcului), cu multe antreuri din care nu a lipsit piftia, slăninuţa cu ceapă, bulz cu tochitură şi mămăliguţă, cârnaţi, fripturi, tot tacâmul, ce mai. La mare căutare a fost şoriciul “stropit” din belşug cu ţuică de prune excelentă. Mai multe consiliere municipale şi angajate ale Primăriei au oferit şi un mic program artistic, cu urările aferente Sărbătorilor de Iarnă, dar şi cu scheciuri în care au fost ironizaţi câţiva dintre cei prezenţi. Una peste alta, a fost o petrecere reuşită, în care angajaţii Primăriei au socializat între ei, şi toţi, cu reprezentanţii presei, precum şi cu ceilalţi participanţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare