BREAKING NEWSȘtiri

VIDEO ♦ Primăria Câmpina la raport: proiecte întârziate, cotizații uriașe și concedii plătite post-mandat

Joi, 6 februarie, administrația locală condusă de Irina Nistor, a susținut prima conferință de presă a acestui mandat, în cadrul căreia au fost abordate mai multe subiecte de interes public.
În fața jurnaliștilor, primarul Irina Nistor, viceprimarul Livia Lupu și administratorul public Adina Gîrbăcică au explicat motivele majorării tarifelor Hidro Prahova pentru apă și canalizare, aplicate din 1 ianuarie 2025, dar și dificultățile legate de o eventuală ieșire din această asociere.

De asemenea, reprezentantele executivului au oferit detalii despre stadiul mai multor proiecte preluate de la fosta administrație, cum ar fi noua grădiniță din strada Uniunea Europeană, Centrul Comunitar Integrat de pe Câmpinița ori proiectul de instalare a insulelor ecologice pentru colectarea selectivă a deșeurilor, finanțat din fonduri europene, proiect care se confruntă cu probleme de implementare. „În perioada 2020-2024, dacă îmbrăcai o maimuță în costumul de primar, tot ar fi atras fonduri europene!” – a fost remarca ironică a Irinei Nistor la adresa administrației anterioare.
Aceasta a făcut câteva referiri și la proiectul centurii ocolitoare a Câmpinei, care începe în gârlă și se termină în gârlă”, spunând că a primit promisiunea conducerii Consiliului Județean Prahova care va oferi sprijin în realizarea unui studiu de fezabilitate pentru un proiect de centură a Câmpinei care să fie realizabil.
Un alt subiect important a fost suma considerabilă plătită de municipalitate, în perioada 2020-2024, sub formă de cotizație către Asociația Community-LED Local Development Câmpina, condusă de Valentin Dimon. Reprezentantele executivului au ridicat semne de întrebare cu privire la aceste plăți, care însumează sute de mii de lei. „Conform tabelului, vedeți că în perioada de patru ani, municipiul Câmpina a fost membru în șase asociații. Una din acestea este Asociația Communtiy – LED Local Development Câmpina, unde suntem membri de mai mulți ani, unde cotizația ni s-a părut, cel puțin la prima analiză, extraordinar de mare. S-a plecat cu o cotizație de 27.500 de lei în 2020, iar în 2024 s-a ajuns la plata unei cotizații de 200.000 de lei” – a afirmat viceprimarul Livia Lupu, completată de primar: „Noi nu avem bani să trecem strada și Primăria și-a permis în anul 2024 să dea 200.000 de lei acestei asociații”.

În cadrul conferinței, s-a discutat și despre sumele încasate după alegerile din iunie 2024 de doi foști conducători ai administrației locale pentru concedii neefectuate, valoarea acestora depășind 90.000 de lei. „Colegii de la Resurse Umane și din Compartimentul Juridic au avut o mare problemă când au venit în luna noiembrie 2024 să semnez un ordin de plată cu o sumă foarte mare pentru două persoane care nu mai lucrau în instituție. La una dintre ele a trebuit să-i plătim concediul pe trei ani!” – a explicat edilul șef.
Deși primarul Irina Nistor nu a dorit să dezvăluie identitatea celor două persoane din conducerea Primăriei care au solicitat plata concediilor neefectuate, surse apropiate administrației susțin că este vorba despre fostul administrator public Adrian Dobre și fostul primar Alin Moldoveanu.
Pe lângă aceste teme abordate, primarul și viceprimarul au răspuns întrebărilor jurnaliștilor, iar ulterior au organizat o vizită în teren la două proiecte cu finanțare europeană rămase nefinalizate din mandatul fostului primar Alin Moldoveanu.

4 Comentarii  

  1. Doamna primar spune că nu poate să iasă din hidro dincauza banilor pe care trebuie să-i dea înapoi dar dacă ar discuta cu cîmpinenii mulți vor să iasă din hidro chiar dacă trebuie să dea banii înapoi. Și atunci de ce nu face doamna primar referendum să întrebe ce vor oamenii? să foe din cauză că nu vrea să-i supere pe cei care au pus-o acolo? să facă referendul și să lase oamenii să decidă. dacă plătim salariile lor grase și nejustificate, putem plăti și să ieșim din hidro mai ales că e posibil să ieșim chiar mai ieeftin pe termen lung decît dacă continuăm să plătim cu 30% mai scump.

    1. Interesele lor nu corespunde cu ale cetățenilor câmpiei dar ei spun fac eforturi etc ca la birocrația locala

  2. Dacă municipiul Campina este cel mai mare” actionar” al acestei companii(Hidro Prahova),de ce,de-a lungul timpului,nu si-a”bagat nasul”în scriptele acestei companii,ca să știm și noi ce se întamplă acolo,unde se pare că” doamnele cumetrii”fac legea???Așa dă de înteles ,chiar și directorul acesteia!!!

    1. ca sa-si bage nasul în scriptele acestei institutii tre sa se specializeze. Dureaza 4 ani

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare