Știri

Prima zi de campanie, prima lansare: Ioan Simion, deputat

“Mă enervează că trebuie să-mi pun figura peste tot, pe stâlpi, pe panouri…Dar nu am ce face altceva, pentru că altfel nu mă identifică lumea, nu ştie despre cine este vorba şi cheltuiesc banii degeaba! Aşa că vă rog să vă duceţi la vot şi să daţi votul dumneavoastră celui care consideraţi că merită cel mai mult!” – Ioan Simion
Prima zi a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie a coincis, la Câmpina, cu prima lansare a unor candidaţi. Este vorba despre liberali, ei fiind cei care şi-au prezentat candidaţii chiar în debutul campaniei.Sala de spectacole a Casei Tineretului a fost arhiplină, atât cu membri şi simpatizanţi ai PNL din Câmpina, dar şi din localităţile limitrofe, care formează, împreună cu municipiul Câmpina, Colegiul 2 Deputaţi. Aşadar sala a fost plină, dar şi pe scenă a fost… aglomeraţie. Amfitrionul lansării, preşedintele interimar al PNL Câmpina, Virgil Guran,i-a prezentat pe Mircea Ionescu Quintus, preşedinte de onoare al PNL, Graţiela Gavrilescu, deputat, Adrian Semcu, preşedintele PNL Prahova şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Dragomir Enache, consilier local, alţi lideri locali şi judeţeni ai acestei formaţiuni politice. După prezentările de rigoare au urmat discursurile celor doi candidaţi ai PNL în colegiile care includ municipiul Câmpina – Ioan Simion (Colegiul 2 Deputaţi) şi Liviu Ilaşi (Colegiul 1 Senat).Ioan Simion şi-a surprins colegii de partid şi asistenţa cu un discurs nonconformist, în care a spus de multe ori lucrurilor pe nume, uneori chiar spre uimirea celor prezenţi. Oamenii din sală au apreciat discursul, poate chiar mai mult decât politicienii de pe scenă, şi unii, şi ceilalţi aplaudându-l frenetic pe Ioan Simion. De ce? Pentru că au descoperit un om simplu, dar de bun simţ, pragmatic, foarte calculat, un om care s-a ferit de ipostaze teatrale şi a spus ce şi cum a gândit. Oamenii au descoperit că Ioan Simion nu minte, iar bunul simţ este acela al unui om onest, care a muncit din greu pentru tot ceea ce a reuşit să aibă în această viaţă.Unul dintre politicienii care a lăudat discursul şi prestaţia politică a lui Ioan Simion a fost preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus. Cu mult umor, venerabilul Quintus a atras atenţia celor prezenţi că au în faţa lor pe cel mai vechi, dar şi cel mai nou membru PNL. Pentru că, dacă Mircea Ionescu Quintus este în PNL din anul 1936, Ioan Simion este de doar două săptămâni membru al PNL. De fapt, de doar două săptămâni este în politică. De asemenea, Mircea Ionescu Quintus a recunoscut că “în ciuda faptului că sunt de atâta amar de vreme în politică şi am auzit sute, poate mii de discursuri, nu mi-a fost dat să aud până acum un discurs asemenea celui al domnului Simion. De o simplitate şi onestitate dezarmante, cuvinte sale ar putea rivaliza doar cu cele din discursul ţinut de celebrul personaj din piesa «Titanic vals», care a fost interpretat magistral de Grigore Vasiliu Birlic. Acoloera teatru, dar aicieste realitate!”Lansarea candidaţilor PNL pentru Senat şi Camera Deputaţilor s-a încheiat cu un spectacol susţinut de cunoscută solistă de muzică populară Irina Loghin şi de formaţia Alesis, lumea aplaudându-i pe artişti minute în şir.

Ioan Simion, singurul candidat care nu a mai făcut politică
Candidatul PNL în Colegiul 2 Deputaţi, Ioan Simion, este singurul dintre candidaţi care nu a mai fost implicat până acum în viaţa politică. Întrebat de ce nu a mai făcut politică până acum, Ioan Simion a declarat: “Pentru că politicienii mă enervează, mai ales cei care apar la televizor, care doar se ceartă şi pe care lumea îi înjură, cu foarte puţine excepţii. După 1989 mi-am zis că mi-a ajuns un partid, pentru că aşa fuseseră vremurile şi nu puteam face altfel, şi m-am hotărât să nu intru în politică. Ceea ce am şi făcut timp de 18 ani. Totuşi, în toată această perioadă m-am gândit către ce doctrină am eu înclinaţii şi am ajuns la concluzia că ideile liberale mi se potrivesc cel mai bine. La primele alegeri pe baza votului uninominal, am fost ofertat de PNL şi după ce am chibzuit îndelung am acceptat. Dacă nu ar fi fost votul uninominal, n-aş fi acceptat nici o ofertă, de la nici un partid. Iar dacă voi ajunge în Parlament, pentru că 40 de ani am muncit şi m-am ocupat numai de industrie şi producţie, nu-mi văd locul în altă partedecât într-o comisie economică, unde sămă ocup de aspectele de legislaţie în economie şi nu de politică”.
Ioan Simion, un om care-şi ajută semenii
Prin intermediul firmei Confind, pe care o conduce, Ioan Simion a ajutat foarte multă lume. Refuză, însă, să vorbească despre acest lucru. “Este suferinţa oamenilor, iar gestul meu nu ar mai avea nici o valoare dacă m-aş folosi acum de el”, a declarat Ioan Simion, care a cheltuit peste 10 miliarde lei vechi pentru astfel de gesturi caritabile.Totuşi, are un proiect de inimă.“Mi-am propus de mai mult timp să fac o biserică. Anul trecut, am aflat că la Spitalul Voila există numai o capelă modestă, iar aici sunt internaţi simultan 500 de bolnavi. În toamna anului 2007, după obţinerea aprobărilor necesare,a început turnarea fundaţiei viitoarei biserici. În acest moment se lucrează la construcţia propriu-zisă a bisericii şi aş vrea, atunci când va fi gata să fie o biserică zveltă, albă, frumos pictată în interior, în care bolnavii de la Spitalul Voila să-şi găsească liniştea sufletească de care au atâta nevoie”, ne-a declarat Ioan Simion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare