Știri

Prima “realizare” a noii administraţii


Horia Tiseanu şi Consiliul Local au desfiinţat FCM Câmpina!

După ce a promis în Comitetul Director al FCM Câmpina susţinerea financiară a echipei fanion a localităţii cu sumade 5,5 miliarde lei vechi, primarul Horia Tiseanu, ca iniţiator al proiectului privind rectificarea bugetului, nu a mai propus decât două miliarde pentru sport! În condiţiile în care şi acestea au fost redirecţionate spre alte capitole bugetare,iar toţi consilierii locali au tăcut mâlc, iată că FCM Câmpina a rămas fără finanţare! Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele FCM Câmpina, Dan Ştefan Chiţu, omul care a condus în ultimii 18 ani acest club şi care a investitit personal peste 9 milioane de euro, a anunţat desfiinţarea unei echipe cu o istorie de peste 86 de ani!
De mai mulţi ani asistăm, înaintea fiecărui sezon, la reluarea unei discuţii interminabile privind necesitatea finanţării echipei FCM Câmpina de la bugetul local. Pentru unii nu contează că aşa se întâmplă în cele mai multe cazuri, primării mult mai mici din toată ţara -gen Buftea, Mioveni, Chiajna etc – susţinând cu milioane de euro activitatea echipelor de fotbal care le aduc cel mai important capital de imagine.Pentru actualul primar Horia Tiseanu şi consilierii locali nu au mai contat nici promisiunile făcute în campania electorală, nici dorinţa sutelor sau chiar miilor de microbişti, nu a contat nimic! A, ba da, au contat orgoliul lor şi, probabil, sfaturile unora care vor să plătească poliţe. Din păcate, nimeni nu s-a gândit la adevăraţii microbişti şi la istoria de peste 86 de ani a clubului fanion al Câmpinei. Pentru marele om de sport Horia Tiseanu, desfiinţarea echipei de fotbal prin care Câmpina era cunoscută în întreaga ţară nu reprezintă nimic. Deocamdată! A fost o decizie prin care Câmpina va intra, cu siguranţă, în istorie, dar la capitolul… ruşine!Omul cel mai afectat de acest întreg scandal este preşedintele FCM Câmpina, Dan Ştefan Chiţu. Normal că e o mare nemulţumire sufletească, asta dincolo de faptul că a cheltuit peste 9 milioane de euro în ultimii 18 ani pentru ca municipiul Câmpina să existe pe harta fotbalistică a ţării. Practic, actuala administraţie locală şi-a asumat cel mai negru moment din istoria sportivă a Câmpinei – desfiinţarea echipei de fotbal! Pe care nu au îndrăznit s-o facă nici comuniştii! Şi, totuşi, ce s-a întâmplat? La finele lunii iunie, după ce FCM Câmpina şi-a îndeplinit obiectivul menţinându-se în eşalonul secund, iar Tiseanu a câştigat un nou mandat de primar, a avut loc o întâlnire a Comitetului Director. Cu acest prilej, preşedintele Chiţu a prezentat un buget pentru anul competiţional 2008-2009. Nici un moment nu s-a pus problema că nu sunt bani, pentru că sunt! Nici un moment nu s-a pus problema să nu se acorde finanţare pentru FCM Câmpina! Şi, totuşi, finanţarea nu s-a acordat, iar preşedintele Chiţu s-a văzut nevoit să anunţe desfiinţarea echipei!În acest fel, răspunzând unor interese mizerabile, Tiseanu şi consilierii din actuala Legislatură vor rămâne în istorie ca fiind cei care au îngropat fotbalul de performanţă la Câmpina. Iar dacă, totuşi, le este greu să se mai uite în oglindă pentru ceea ce au făcut, atunci să se uite în ochii celor care se află în spatele lor, îi finanţează şi le dictează ce decizii să ia! Oare s-au gândit vreun moment să-i întrebe şi pe câmpineni în legătură cu echipa de fotbal?! Nu de alta, dar chiar e vorba despre banii Câmpinei, de multe ori aruncaţi aiurea, pe lucrări de duzină.

Horia Tiseanu, primarul municipiului Câmpina: „Se caută vinovaţi la Primărie sau la Consiliul Local, dar adevăraţii vinovaţi sunt în curtea FCM. Eu nu am promis nimic la şedinţa Comitetului Director la care am participat… De altfrel, la acea şedinţă eu am avut numai statut de invitat, pentru că eu nu mai fac parte din Comitetul Director. Cu acel prilej am acceptat să susţin finanţarea clubului de fotbal, dar la rectificare am constatat că nu se pot acorda decât două miliarde lei vechi pentru această activitate. În cadrul şedinţei Consiliului Local, şi aceste fonduri au fost redistribuite la propunerea consilierului Alin Moldoveanu şi nici unul dintre consilieri nu a avut obiecţiuni. În plus, nici unul dintre consilieri nu a venit cu un proiect ferm privind finanţarea FCM şi prelungirea contractului cu acest club, poate şi pentru că domnul Chiţu s-a arătat nemulţumit de suma de două miliarde lei vechi, care fusese alocată pentru sport. Personal, am avut rezerve privind activitatea FCM, mai ales că domnul Chiţu a plecat la un alt club, fără măcar să anunţe Comitetul Director. Problema finanţării nu este nici grea, nici uşoară… Trebuie realizată o discuţie a comisiei de specialitate cu membrii Comitetului Director şi găsită o soluţie“.

Dan Ştefan Chiţu, preşedinte FCM Câmpina: „Eu m-am retras definitiv din activitatea fotbalistică la nivelul municipiului Câmpina. Cred că mi-e suficient cât m-am zbătut să ţin steagul sus, pentru că am considerat că dacă sportul mi-a dat atâtea satisfacţii, pot să dau şi eu înapoi ceva pentru iubitorii sportului. Dar, nu se mai poate! Efectiv nu mai pot din punct de vedere financiar şi mi-a ajuns cât m-a umilit acest om, care este Tiseanu. Putea să ne spună de la început că nu se mai doreşte finanţarea clubului, dar nu să mă lase să cheltuiesc aproape 500 de milioane numai în această perioadă. Pentru mine este clar că totul a fost premeditat şi că s-a dorit desfiinţarea echipei. Inclusiv din punct de vedere politic, pentru că toţi consilierii PSD au ajuns să asculte ce zice Tiseanu. E o adevărată crimă să distrugi o tradiţie de peste 86 de ani, dar pentru mine este clar că Tiseanu este groparul fotbalului de performanţă din Câmpina!“
Victor Bercăroiu: „Este păcat că s-a ajuns la o astfel de situaţie şi nici nu-mi vine să cred… Din câte ştiu eu, în actuala conjunctură, nici societatea Petroutilaj nu va mai asigura utilităţile la stadion… Nu ştiu unde se va ajunge. Poate ar trebui găsită o soluţie, să mai stăm o dată de vorbă cu Tiseanu, cu alţi oameni potenţi financiar din localitate, pentru că este păcat să dispară acaestă echipă, mai ales că în Câmpina nu există un alt sport cu performanţele Municipalului“.
Ion Mircea: „Nu-mi vine să cred că primarul Tiseanu nu mai recunoaşte ce a promis în Comitetul Director. Niciodată nu s-a pus problema ca activitatea FCM-ului să nu fie finanţată în continuare, cu atât mai mult cu cât la buget sunt bani. Cum poate să spună Tiseanu altceva, când la acea şedinţă a Comitetului Director el a numărat şi voturile pentru trecerea acestui proiect. Tot ceea ce s-a întâmplat ulterior nu poate fi decât voinţa lui Tiseanu sau cu acordul său. Şi nu m-ar mira nimic, pentru că aşa cum a trecut pe la toate partidele, nu este exclus să treacă şi pe la preşedinţia unor cluburi sportive şi să-l vedem, în scurt timp, preşedinte de onoare la un club de karate. Din cauza lui am ajuns de râsul României!“

Pe blogul publicaţiei noastre am iniţiat şi un sondaj, la care v-am invitat să răspundeţi la întrebarea “Credeţi că autorităţile locale au datoria să sprijine financiar echipa de fotbal fanion a localităţii, FCM Câmpina?”În urma răspunsurilor sosite până la închiderea ediţiei noastre, a reieşit că 91% îşi doresc finanţarea Municipalului! Şi atunci, se poate pune problema reprezentativităţii pe care o au actualii aleşi locali?! Răspunsul, la… alegeri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare