Știri

Prezenţă sub aşteptări la „Caravana filmului românesc” ajunsă şi la Câmpina

“Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale” a ajuns şi în municipiul Câmpina la sfârşitul săptămânii trecute. Câteva dintre comediile de succes realizate în anii ’70 şi ’80 au fost proiectate în incinta Casei Municipale de Cultură „Geo Bogza”. 
„Brigada Diverse în alertă”, „Buletin de Bucureşti”, „Operaţiunea Monstrul”, „Secretul lui Bachus”, „Toamna bobocilor”, „Nea Mărin miliardar” au fost cele şase mari capodopere ale cinematografiei româneşti care au rulat pentru câmpineni, filme care au încântat şi continuă să încânte generaţii. 
„Au fost filme de excepţie şi cu actori extraordinari pe care, probabil, tineretul nu-i mai cunoaşte, pentru că unii dintre ei au plecat să profeseze în spaţiile celeste. Au fost nişte filme extrem de interesante, cu jocuri actoriceşti de excepţie, comedii care au rămas în registrul de aur al cinematografiei româneşti”, cum bine  spune referentul cultural, Ştefan Al. Saşa. 
Vineri seară, filmul care a deschis evenimentul a fost “B. D. în alertă”, care nu a fost ales întâmplător de către organizatori şi prezentat în semn de omagiu. Comedia îi are în distribuţie, alături de alte nume mari, pe Toma Caragiu şi Jean Constantin, doi dintre cei mai talentaţi şi iubiţi actori români, care dacă ar fi trăit, pe 21 august ar fi împlinit venerabilele vârste de 90, respectiv 88 de ani.
Prezenţa câmpinenilor în aceste trei seri a lăsat de dorit. Făcând o medie, au fost aproximativ 20 de spectatori la fiecare proiecţie, ceea ce este pe de o parte trist, pe de alta de neînţeles, dacă ne gândim că toată lumea se plânge că municipiul Câmpina nu are un cinematograf. Deşi au avut la dispoziţie trei seri în care să vizioneze gratuit filme de excepţie, “într-o sală cu acustică deosebită şi cu sonorizare foarte bună”, după cum ne-a asigurat acelaşi Ştefan Al. Saşa, câmpinenii au ales să facă altceva. 
Comediile au fost gustate de spectatorii prezenţi, iubitori ai cinematografiei româneşti, care s-au interesat dacă se va mai repeta această acţiune.
“Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale” este un eveniment organizat de MDV AUDIO STUDIO, împreună cu Asociaţia CineCultura, începând din vara anului 2013. Scopul proiectului este acela de a promova arta cinematografică românească, de a-i omagia pe marii cineaşti români şi de a revalorifica patrimoniul naţional de film, oferind publicului posibilitatea de a avea acces gratuit la serile de film românesc şi de a rememora filme de referinţă.
Andreea Ştefan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare