Știri

Preşedinţii organizaţiilor locale ale PSD şi PNL au fost la Bucureşti, la semnarea protocolului Uniunii Social Liberale

Sâmbătă, în cadrul unor întâlniri concomitente ale structurilor de conducere ale PSD, PNL şi PC, care au avut loc în săli diferite de la Palatul Parlamentului din Bucureşti, s-a aprobat, de fiecare formaţiune politică în parte, protocolul alianţei Uniunea Social Liberală, după care preşedinţii celor trei formaţiuni politice – Victor Ponta (PSD), Crin Antonescu (PNL) şi Daniel Constantin (PC) – au semnat procolul noii alianţe.
La Bucureşti au fost prezenţi, printre mulţi alţii, şi preşedinţii PSD şi PNL din Câmpina, Ion Dragomir, respectiv, Virgil Guran, care ne-au acordat scurte declaraţii despre acest eveniment, imediat după semnarea protocolului partidelor de opoziţie.
Ion Dragomir – PSD: „În Sala Cuza de la Palatul Parlamentului a avut loc Consiliul Naţional al PSD, care a avut trei puncte pe ordinea de zi, inclusiv un protest faţă de abuzurile actualei puteri faţă de aleşii noştri locali. Cel mai important a fost momentul consultării în privinţa noii alianţe, iar din cei peste 920 de reprezentanţi din teritoriu prezenţi, un singur vot a fost împotriva aceste alianţe. Apoi a avut loc semnarea propriu-zisă a protocolului de către preşedinţii celor trei partide. Acum, pe plan local, rămâne să vedem ce avem de făcut după ce se vor aşeza lucrurile. Astfel, spre exemplu, am fost întrebat chiar la Bucureşti în ce măsură sunt susţinut de PNL în actualul mandat de viceprimar şi nu prea am avut ce să răspund, având în vedere situaţia aparte de la Câmpina. Oricum, această alianţă va fi una pentru viitor şi aproape sigur vom avea candidat comun dacă se va modifica legea electorală în sensul alegerii primarului dintr-un singur tur”.
Virgil Guran – PNL: „La Bucureşti, în Delegaţia Permanentă a PNL s-a dezbătut oportunitatea şi apoi conţinutul protocolului alianţei Uniunea Social Liberală. Au fost argumente atât pro, cât şi contra semnării acestui protocol. Cele împotrivă se refereau la păstrarea identităţii, a ideologiei partidelor, iar cele în favoarea semnării se refereau la momentul dificil în care se află România, iar această unire a forţelor cu o oarecare stabilitate este necesară pentru a trece criza economică şi politică în care ne aflăm. Personal, eu am votat în favoarea acestei alianţe. Acum, urmează semnarea şi la nivel judeţean a unui protocol în care să stabilim ce avem fiecare de făcut, dar păstrându-ne identitatea şi structura proprie. Practic, va fi un front comun în perspectiva alegerilor pentru a putea schimba actualul sistem. În plus, la nivel local se va merge pe principiul stipulat în protocol ca partidul care stă cel mai bine în sondaje şi va avea cea mai bună organizare să dea candidatul comun pentru funcţia de primar, urmând ca pentru Consiliul Local să avem liste separate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare