Știri

PRAHOVA VIN-EXPO, un eveniment de promovare a domeniului vini-viticol

Consiliul Judeţean Prahova în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie Prahova au organizat în zilele de 9 și 10 iunie prima ediţie a PRAHOVA VIN-EXPO, un eveniment dedicat celor care doresc să cunoască mai bine sfera vini-viticolă a judeţului nostru.
În cadrul expoziției, 18 crame prahovene dintre cele 35, câte sunt în prezent, promovează o gamă variată de vinuri valoroase, iar câțiva artizani tradiționali autentici dau culoare, cu produsele lor, spațiului de expunere din Sala Coloanelor a Palatului Culturii din Ploieşti. Veţi găsi de la semne de carte şi covoraşe ţesute până la celebrele ii de Breaza, opinci şi linguri de lemn, realizate de meşteri populari.
Deschiderea evenimentului de promovare a domeniului vini-viticol s-a făcut în prezenţa membrilor Corpului Diplomatic acreditaţi în România, a jucătorilor importanţi în domeniul comerţului cu vinuri (distribuitori de vinuri – super şi hyper-market-uri, hoteluri şi restaurante), dar şi a reprezentanţilor agenţiilor de turism.
La momentul inaugural au luat cuvântul preşedintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu, vicepreşedintele CJ Prahova, Dumitru Tudone, prefectul judeţului Prahova, Virgil Nanu, precum şi renumitul somelier Sergiu Nedelea, care au subliniat importanţa dezvoltării şi promovării domeniului vini-viticol, unul dintre elementele de identitate ale judeţului Prahova. Mai mult, Dumitru Tudone, vicepreşedintele CJ Prahova, a vorbit despre importanţa constituirii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ţinutul Vinului, un proiect cu potenţial major pentru judeţul nostru, care va aduce beneficii atât comunităţilor, cât şi mediului de afaceri din domeniul vini-viticol şi din turism.
În cadrul expoziţiei au loc şi acţiuni conexe: prezentări, comunicări ştiinţifice, degustări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare