BREAKING NEWSȘtiri

Poliția Locală Câmpina nu va mai avea armament în dotare!

Joi, 28 octombrie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina (președinte de ședință, consilierul local PNL Dan Nica), unul dintre cele mai dezbătute proiecte aflate pe ordinea de zi a fost cel referitor la “hotărârea privind transmiterea fără plată, către Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, a unor bunuri aflate în patrimoniul Municipiului Câmpina și în dotarea Direcției Poliția Locală Câmpina” inițiat de primarul Alin Moldoveanu. Edilul și-a motivat demersul prin faptul că Poliția Locală, instituția din subordinea sa, cheltuie prea mulți bani publici pentru a păstra în dotare muniție și armament (8 arme Glok, calibru 9×19 și muniție 400 bucăți – glonț, calibru 9×19), ”pe care nu le-a folosit niciodată”.
Propunerea primarului de a dona armamentul către Inspectoratul Județean de Poliție Prahova nu a fost foarte bine primită de toți consilierii locali, dovadă și faptul că mulți dintre ei s-au abținut de la votul final.
Marcat mai bine de 30 de minute – din totalul de două ore, cât a durat ședința – de discuții în contradictoriu, întrebări retorice, pauză de consultări și reluarea votului de cel puțin trei ori, proiectul a fost aprobat, în cele din urmă cu majoritate simplă, ceea ce înseamnă că, de aici înainte, Poliția Locală nu va mai avea armament în dotare.

Urmăriți mai jos înregistrarea video a ședinței de Consiliu Local în cadrul căreia au avut loc dezbaterile pe marginea acestui proiect între minutele 34:49 – 58:12.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare