BREAKING NEWSȘtiri

POL reacționează după demiterea lui Liviu Briciu de la președinția Comisiei de Cultură a Consiliului Local Câmpina

”Nu a existat nicio motivație a acestui gest deși suntem siguri că dorința noastră de a reforma sistemul cultural și sportiv din Câmpina a generat asta”

Luni, 28 iunie, patru dintre cei cinci membri ai Comisiei de Cultură și Sport din cadrul Consiliului Local Câmpina au hotărât demiterea lui Liviu Briciu (POL) din funcția de președinte și înlocuirea acestuia cu Liviu Davidescu (PRO România). Potrivit declarației pe care ne-a acordat-o ieri noul președinte al comisiei, decizia îndepărtării lui Briciu ”a avut loc pe fondul faptului că ne dorim o altă abordare a acestei comisii în toate domeniile de competența și nu în ultimul rând ne dorim mai mult echilibru. Din păcate, comunicarea cu domnul Briciu este foarte dificilă în cadrul comisiei și vrem să schimbăm modalitatea de lucru”.

Consilierul Andrei Duran (PSD), alt membru al Comisiei care a votat în favoarea demiterii lui Liviu Briciu, ne-a declarat la rândul său: ”Imi pare rău că a fost nevoie să se ajungă la o astfel de masură radicală, personal am avut mare încredere în dl. Briciu, la început de mandat, că va reuși schimbe modul în care se face cultură la Câmpina, dar din păcate lucrurile începuseră să degenereze. Se pare că și colegii mei de comisie au simțit că e nevoie de o altă abordare, motiv pentru care s-a agreat în ultima ședință de Comisie ca președinția să fie preluată de către dl Davidescu, căruia îi urez succes și pe care îl asigur de tot sprijinul meu. Vreau să îi transmit domnului Briciu că ne bazăm în continuare pe sprijinul și experiența dumnealui și îl asigur că râmâne un membru important al Comisiei de Cultură”.

Cosmin Raț și Liviu Briciu, cei doi reprezentați ai POL în Consiliul Local Câmpina

Dacă ieri Liviu Briciu a refuzat să comenteze decizia colegilor săi, iată că astăzi Partidul Oamenilor Liberi reacționează față de cele întâmplate printr-un comunicat de presă al cărui conținut îl redăm integral în continuare.
”Pe 28.06.2021, în cadrul ședintei Comisiei de Cultură, PSD și PNL, cele două partide care au reprezentanți în această comisie, au făcut o alianță „nefirească” politic și au introdus un punct nou pe ordinea de zi, refacerea alegerilor in cadrul Comisiei de Cultură. A fost o intenție clară de a putea demite din funcția de președinte al acestei comisii pe Liviu Briciu.
Nu a existat nicio motivație a acestui gest deși suntem siguri că dorința noastră de a reforma sistemul cultural și sportiv din Câmpina a generat asta. 
Cu toate că funcția de Președinte al Comisiei de Cultură-Sport este onorifică, neconferind puteri sporite deținătorului, membrii ei au dorit prin gestul făcut, să încerce să arunce în derizoriu acțiunile pe care noi le facem pentru înființarea Centrului Cultural și a reformei în general. Această demitere nu o să ne împiedice deloc în a ne continua ideile în ceea ce privește reformarea instituțiilor și a activităților desfășurate în cadrul acestora. 
Lipsa ideilor, a strategiei, adânc trambițate în campania electorală și dorința de a lăsa lucrurile cum au fost ne îndreptățesc să spunem că s-au grăbit cu această decizie care nu face altceva decât să confirme că nu se dorește progresul și că orgoliile cât și interesele personale primează. Aceste partide, care se opun reformei și mersului înainte, trebuie să răspundă de lipsa de eficiență raportată la cheltuieli, a aparatului supradimensionat al Instituțiilor Primăriei Câmpina. Nici evidențele, nici analizele financiare nu i-au lămurit pe o parte a consilierilor câmpineni de utilitatea eficientizării și reformarii, deși bugetul serios sărăcit, votat în unanimitate de toți consilierii locali, demonstrează că știu cu adevărat situația în care ne aflăm.
Suntem convinși că demersurile noastre nu vor fi în zadar, din păcate trebuie să treaca prea mult timp prețios care ar fi ajutat la îmbogățirea vietii spirituale și culturale a orașului și la promovarea valorilor autentice”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare