Știri

PNL şi-a ales o nouă echipă de conducere

Ludovic Orban a câştigat detaşat preşedinţia partidului. 
Prahova deţine două funcţii importante în Biroul Executiv Naţional
Sfârşitul de săptămână abia încheiat (sâmbătă, 17 şi duminică, 18 iunie) a fost unul extrem de important pentru liberali, având în vedere că după o lungă perioadă de timp în care conducerea partidului a fost asigurată de un preşedinte interimar (prin alternanţă, atât de la fostul PNL – Alina Gorghiu, cât şi de la fostul PDL – Raluca Turcan), alături de o structură politică interimară, partidul avea mare nevoie de o nouă conducere validată prin vot în Congres.
Cum era de aşteptat, după toate semnalele sosite din teritoriu în timpul campaniei electorale interne, veteranul Ludovic Orban a câştigat detaşat preşedinţia partidului, în confruntarea cu mai tânărul său contracandidat Cristian Buşoi, primind votul de încredere a 78% dintre cei aproximativ 4000 de delegaţi prezenţi la Congres, în timp ce 22% l-au susţinut pe Cristian Buşoi.
Sâmbătă, 17 iunie, în prima zi de Congres, la scurtă vreme după alegerea sa în fruntea partidului, Orban le mulţumea celor care au crezut în el şi le cerea sprijinul pentru echipa alături de care vrea să lucreze în conducerea partidului. „Un drum pe care am păşit, în urmă cu mai bine de 20 de ani, a ajuns ieri la maturitate. Vă mulţumesc tuturor celor care aţi crezut în mine şi în proiectul meu! Susţinerea voastră mă onorează şi mă obligă. Un lider bun este întregit doar de o echipă pe măsură. Oamenii pe care i-am atras alături, în echipa mea, sunt oameni valoroşi şi muncitori, cu care pot construi. Astăzi, îmi doresc să arătaţi şi echipei mele la fel de multă încredere. Eu cred în ei!”
Prahova deţine două funcţii importante în noua echipă de conducere a PNL
Votul delegaţilor la congres avea să-i confirme aşteptările, noua echipă de conducere a PNL fiind dominată de oamenii săi. Toţi prim-vicepreşedinţii şi majoritatea covâşritoare a vicepreşedinţilor şi membrilor Bex sunt în echipa lui Orban. Primul dintre cei aleşi în conducerea centrală a PNL a fost noul secretar general, care la propunerea lui Orban a fost ales de Consiliul Naţional cu 1615 voturi. Astfel, noul secretar general al partidului este deputatul de Bistriţa Robert Sighiartău. Cei patru prim-vicepreşedinţi ai PNL au fost aleşi şi ei tot dintre susţinătorii lui Ludovic Orban. Astfel, liderul PNL Oradea, Ilie Bolojan, a fost ales prim-viepreşedinte pe strategii politice, iar preşedintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, a obţinut funcţia de prim-vicepreşedinte pe comunicare. Liderul PNL Alba, Mircea Hava, a fost ales prim-vicepreşedinte pe relaţii internaţionale, în timp ce senatorul Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova, a obţinut funcţia de prim-vicepreşedinte pentru mediul de afaceri şi societatea civilă.
În funcţiile de vicepreşedinte, 16 la număr, au fost aleşi: Vlad Nistor (politică externă, apărare şi siguranţă naţională), Laurenţiu Leoreanu (administraţie, fonduri europene, dezvoltarea regională), Ben Oni Ardelean (justiţie), Florin Câţu (buget şi politici fiscale), Sulfina Barbu (sănătate, muncă, protecţie socială), Dan Motreanu (educaţie), Adrian Oros (agricultură), Virgil Guran (infrastructură de transport, comunicaţii şi societate informaţională), Ioan Bălan (regiunea Nord-Est), Victor Paul Dobre (regiunea Sud-Est), Răducu Filipescu (regiunea Sud Muntenia), Gigel Ştirbu (regiunea Sud-Vest Oltenia), Gheorghe Falcă (regiunea Vest), Lucian Bode (regiunea Nord-Vest), Florin Roman (regiunea Centru) şi Marian Petrache (regiunea Bucureşti – Ilfov).
Biroul Executiv al PNL a fost completat cu 16 membri simpli: Costel Şoptică, Costel Alexe, Cristian Buican, Viorel Badea, Ştefan Drăgulin, Ioan Ştefan, Adrian Miuţescu, Daniel Popescu, Adrian Veştea, Dan Vâlceanu, Ionel Palăr, Nelu Tătaru, George Siscu, Iulian Hutucă, Nicolae Giugea şi Tinel Gheorghe.
După cum se poate observa, judeţul nostru deţine două funcţii importante în conducerea centrală a partidului, prin intermediul senatorului Iulian Dumitrescu, în funcţia de prim-vicepreşedinte şi a fostului deputat Virgil Guran, în funcţia de vicepreşedinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare