BREAKING NEWSȘtiri

PMP Câmpina vine cu precizări legate de regimul de utilizare a parcării din strada Republicii

Unul dintre subiectele viu discutate în ședința Consiliului Local Câmpina care a avut loc în 31 martie a fost cel legat de regimul de utilizare a parcării publice din strada Republicii, reglementat printr-un proiect de hotărâre propus spre aprobare de către primarul Alin Moldoveanu. Proiectul a fost readus în discuția Consiliului Local pe fondul nemulțumirilor locuitorilor din zona adiacentă străzii Republicii, care s-au văzut obligați, în urma aplicării prevederilor unei alte hotărâri a legislativului local – HCL nr. 16/ 28 ianuarie 2021 – să plătească sute de lei pe lună pentru un loc de parcare în fața blocului.

Soluția propusă de primar prin proiectul de hotărâre pus în discuție în ședința din 31 martie a fost instituirea unei taxe modice anuale în valoare de 100 lei, care să le permită locuitorilor riverani să își rezerve un loc de parcare și în același timp să le permită autorităților locale să respecte legislația administrării domeniului public. Propunerea primarului i-a prins nepregătiți pe reprezentanții majorității de dreapta nou constituite în Consiliul Local, formată din consilierii PNL, PMP și USR-PLUS, care au respins proiectul, pe fondul unui amendament al consilierului PMP Marius Anghelescu, de eliminare a acestei taxe și eliberarea unor autorizații de parcare gratuită pentru locuitorii din zonă, dar și pe fondul reacției secretarului general al Primăriei, Elena Moldoveanu, care a afirmat că nu va contrasemna hotărârea dacă propunerea lui Anghelescu va fi votată.
Ce i-a determinat pe „majoritari” să procedeze astfel am aflat dintr-un comunicat de presă al PMP Câmpina trimis pe adresa redacției:

„Întrucât in presa locala au apărut informații “diluate” cu privire la acest proiect dorim, sa clarificam situația și sa prezentam punctul de vedere al PMP.
Este adevărat ca s-a propus un amendament prin care s-a dorit ca riveranii sa nu plătească parcarea când merg acasă, pentru ca așa este normal. Vom susține aceasta idee și pe viitor pentru ca are logica și apara interesele campinenilor riverani.
Este adevărat ca după votarea amendamentului, proiectul in ansamblul său nu s-a mai votat întrucât Doamna Secretar General Moldoveanu Tatiana nu a stiut sa răspundă clar, fără echivoc la intrebarea dacă intr-o parcare publica, cu plata se pot acorda gratuități, șovăire care a fost hotărâtoare!
O invitam pe doamna SG sa studieze in urgentă, (o urgentă care înseamnă celeritate intr-o instituție publica, nu intr-un ritm subiectiv) si sa răspundă clar, tuturor consilierilor.
In alta ordine de idei o întrebam public pe doamna SG, dacă pe pasarela care leagă Campina de DN 1 s-a “instaurat o taxa modica care sa justifice in fata unui control de la Curtea de Conturi amortizarea investiției”? sau unde anume mai avem in Campina aceasta situatie?
Pentru ca suntem convinși de faptul ca in Campina libertatea presei exista in sensul transmiterii de informatii de interes public, reale, nepărtinitoare, fără intervenții externe, am considerat oportun sa ne exercitam dreptul la opinie pe acest subiect.
Biroul de conducere al PMP Campina”

Un comentariu

  1. Desi avem o Constitutie care garanteaza exercitarea dreptului de proprietate,in orasul nostru sunt indicatoare de circulatie care sfideaza dreptul riveranilor la accesul rutier la imobil.Aceste abuzuri nici in epoca de trista amintire nu se comiteau.Ba mai mult daca esti silit sa-ti semnalizezi calea de acces cu un indicator,in spiritul art.174 lit.d din Codul rutier,Politia Locala te amendeaza,pentru ca potrivit unei ordonante a Guvernului Ciorbea,este interzisa amplasarea de „orice fel de obiecte pe caròsabil sau pe platforma acestuia”.Multi politisti din zilele noastre nu stiu,insa,ca in noul Cod penal este justificata infractiunea sau contraventia,care s-a savarsit in exercitarea unui drept,mai ales fundamental.
    Oare este asa de greu sa respectam drepturile fundamentale ale oamenilor?Asemenea situatii nu contribuie la inbuntatitrea imaginii localitatii noastre,ci dimpotriva.Pacat ca acest oras trebuia sa fie,avand in vedere trecutul sau,unul din cele mai civilizate din tara si nu „oras in scadere”.
    Pierderile pe retelele de apa(aproape 50%),indicatoarele abuzive,turnul din beton de langa sinagoga(care troneaza peste oras ca o stafie sinistra)si altele fac ca interesul investitorilor sa scada la fel ca piata imobiliara.Valoarea proprietatilor noastre a scazut si din aceste motive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare