BREAKING NEWSȘtiri

Peste o săptămână începe vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani

Miercuri, 26 ianuarie, este programată să înceapă vaccinarea anti Covid-19 a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, cărora le va fi administrat  vaccinul Comirnaty-Pfizer/ BioNTech.
Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty  este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile, administrarea fiecărei doze efectuându-se intramuscular.
Programarea la vaccinare, posibilă prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali, se poate face în platforma RO-Vaccinare începând cu data de 13 ianuarie.  Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.
La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 219 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național.
La Câmpina, vaccinarea copiilor se va putea face doar la Casa Tineretului, într-un spațiu amenajat separat de cel dedicat adulților. Până acum la acest centru au fost înscriși în platformă pentru vaccinare doar 5 copii, potrivit informațiilor furnizate de dr. Anca Pop, responsabila acestui centru de vaccinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare