Știri

Pâine şi lanterne la Pietriceaua

La doar două zile după alegerile parlamentare, când se ştia deja oficial, pe baza rezultatelor electorale parţiale, că Virgil Guran va reprezenta judeţul în Parlament în calitate de deputat, acesta s-a implicat într-o acţiune personală de acordare a unui ajutor cetăţenilor din satul Pietriceaua. Împreună cu primarul localităţii Brebu, Adrian Ungureanu şi şeful său de campanie, Eugen Popa, proaspătul deputat de Prahova, Virgil Guran, a ajuns în satul Pietriceaua să distribuie o sută de pâini şi lanterne. Oamenii din sat se aflau de trei zile fără curent electric, din cauza vremii nefavorabile, fapt ce a îngreunat aprovizionarea sătenilor cu pâine.

Virgil Guran – un parlamentar atipic

Întrebat despre motivul care l-a determinat să facă un astfel de gest faţă de oamenii din Pietriceaua, deputatul Virgil Guran a declarat: 
„Este o acţiune normală. Un parlamentar trebuie să-şi intre repede în funcţie. Am venit să vedem care sunt necazurile oamenilor, să fim alături de primar, care se zbate de câteva zile să rezolve problemele şi vrem să se simtă sprijinit. E o contribuţie foarte mică, dar a fost o perioadă fără pâine aici, de aceea am adus o sută de pâini pentru oameni. Ajutorul a venit de la mine, personal. Parlamentul ce să facă? Deocamdată nici nu am ajuns acolo. Dar nu e un ajutor deosebit. Pot să-mi permit să mai ajut lumea câte un pic. Voi continua să fac acest lucru cât pot şi chiar cred că trebuie să devenim mai prietenoşi, mai răbdători cu oamenii, mai  realişti, să le explicăm direct, cum stau lucrurile şi să găsim soluţii împreună. După această campanie murdară, în care s-au aruncat numai lucruri urâte, cred că oamenii aşteaptă nişte soluţii de la noi. Vrem să vedem ce putem rezolva acum şi ce putem gândi pentru viitor, să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat acum. O să vedeţi pe parcursul acestui mandat că sunt un parlamentar atipic. La mine, când e de distracţie, e de distracţie. Când e de muncă, muncim. Sincer să fiu, şi o spun foarte deschis, m-a deranjat foarte mult faptul că o firmă n-a reuşit de trei zile să rezolve decât foarte greu, cu insistenţe, chiar cu ameninţări, problema deszăpezitului. Eu consider că în România trebuie să facem ordine. Cine nu e în stare să facă ceva, să ne lase. Eu cunosc acea firmă şi poate sunt un pic prieten cu patronul, dar cu tot respectul, consider că fiecare trebuie să ne facem treaba. Suntem în stare, o facem. Dacă nu, lăsăm pe cei care pot să facă. Mă voi implica în astfel de situaţii, să sprijin primarii, să-şi poată rezolva problemele. Ei nu pot să pocnească din degete prin comune şi totul să meargă strună. Colaborăm cu Consiliul Judeţean, cu Prefectura şi să ştiţi că se fac eforturi pentru rezolvarea problemelor. Dar cred că trebuie să mergem şi noi în teritoriu, să vedem cu ochii noştri ce se întâmplă, ce se poate face, să impulsionăm firmele care nu îşi fac treaba. Adică să le spunem: măi băieţi, vă pierdeţi contractele dacă nu vă mişcaţi repede. Cam asta înseamnă, pe româneşte, implicare. Nu pot să spun că nu se zbat autorităţile. Dar în România există o mare problemă: nu suntem pregătiţi pentru situaţii de urgenţă, decât într-o oarecare măsură, şi-atunci, trebuie să  gândim o strategie la nivel naţional.”
 Cu gesturi simple, fireşti, Virgil Guran le-a dat oamenilor întâlniţi pe uliţa satului Pietriceaua pâinea proaspătă şi lanternele. Le-au primit cu bucurie, poate şi uşor jenaţi că li se oferă gratuit nişte produse. Sătenii s-au plâns deputatului de modul în care firma de deszăpezire a acţionat, venind nepregătită.
„Patronul firmei a trimis utilajele fără pic de sare, doar cu nisip pentru beton. N-au putut să urce. Am stat până târziu, pe la unsprezece noaptea, ne-am dus cu o maşină 4×4 cu lanţuri, să le facem pârtie dinainte. Muncitorii ne-au spus că au avut de lucru, că au turnat asfalt cu câteva zile înainte şi nu au avut timp să pregătească utilajele. De-aia s-a ajuns unde s-a ajuns. Nu au fost eficienţi deloc. Ne descurcăm foarte greu, fără curent. Pentru ce face domnul deputat, pur şi simplu nu avem cuvinte. Suntem foarte mulţumiţi!” – ne-a declarat un localnic. 

Carmen NEGREU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare