Știri

Oprea şi cetăţeanul de onoare

Cele două noţiuni – consilierul Aurel Oprea şi cetăţeanul de onoare – par a nu avea nimic în comun. Şi totuşi… După scandalul privind acordarea acestui titlu lui Alexandru Blanck, lui Oprea i-a căzut în mână un ziar… de aici a urmat o expunere de motive, care merită citită şi inclusă într-o antologie a umorului (in)voluntar.
“Domnul Constantin Zidaru a fost elogiat pe prima pagină în ziarul central România Liberă din 2 februarie 2008 sub titlul «Doctorul maşinilor de epocă». Am rămas plăcut impresionat când am văzut că persoana din fotografia centrală a ziarului este din oraşul nostru şi că este un împătimit meseriaş al mecanicii şi nu numai (al lăcătuşeriei, tinichigeriei etc), care la acest nivel ţin mai mult de domeniul artei, decât de meseriile propriu-zise. Cum astfel de oameni sunt foarte rari şi cum dl. Constantin Zidaru este o mândrie pentru oraşul nostru propun Consiliului Local să-i acorde titlul de cetăţean de onoare al municipiului Câmpina. Această propunere o consider şi foarte oportună, având în vedere nevoia societăţii noastre de profesionişti adevăraţi, stăpâniţi de dorinţa lucrului bine făcut”.
Cât timp şi-a prezentat proiectul, în sală – de la consilieri, la membri ai Executivului şi public – toată lumea a râs cu poftă, unii până la lacrimi… Iar proiectul a fost respins.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare