Știri

O zi la picnic, cu copiii de la Centrul de plasament «Sf. Filofteia» din Câmpina

Sâmbătă, 18 mai, o echipă de 16 voluntari din cadrul OMV Petrom, Fundaţiei Romanian Angel Appeal şi Asociaţiei Caraiman Câmpina a organizat o iesire la picnic, cu jocuri şi activităţi antrenante, pentru copiii din centrul de plasament « Sf. Filofteia » din Câmpina. 
30 de copii, cu vârste cuprinse între 5 – 16 ani, de la Centrul de plasament, au fost angrenaţi în activităţi de orientare, căutare de “comori” şi jocuri de echipă şi au pregătit, împreună cu voluntarii, sandvici-uri delicioase cu care s-au delectat pe parcursul  unei zile pline de provocări.
Activitatea face parte dintr-un proiect mai amplu, intitulat “Pregătire pentru viaţa independentă”, demarat la începutul acestui an şi desfăşurat de Fundaţia Romanian Angel Appeal în parteneriat cu OMV Petrom şi DGASPC Prahova, cu sprijinul echipei Complexului de Servicii Comunitare « Sf. Filofteia » din Câmpina şi cu participarea Asociaţiei Caraiman Câmpina.
În primele luni, cei 30 de copii beneficiari ai proiectului au fost şi sunt provocaţi să exploreze, prin  activităţi, jocuri şi concursuri, aspecte legate de viaţa independentă în afara institutiei (valori asociate vieţii în comunitate, abilităţi necesare traiului în afara instituţiei, reguli de comunicare şi relaţionare, cunoştinţe necesare etc). Iar la finalul programului, copiii vor merge într-o tabără de vară, de 5 zile, organizată într-o zonă de munte, care le va oferi ocazia să aplice cunoştinţele dobândite şi să-şi exerseze deprinderile formate în cadrul proiectului. Fondurile puse la dispoziţie pentru acest proiect au fost strânse de angajaţi şi parteneri OMV Petrom, în cadrul unui eveniment de strângere de fonduri realizat în decembrie 2012.
Din luna februarie şi până în prezent, angajaţi ai Fundaţiei Romanian Angel Appeal (psihologi, sociologi, traineri etc.) implicaţi voluntar în proiectul “Pregătire pentru viaţa independentă”, au desfăşurat 3 sesiuni de trainig cu copiii de la Complexul « Sf. Filofteia » din Câmpina, având ca teme Comunicarea şi lucrul în echipă, O zi în afara instituţiei (activităţi, interacţiuni, responsabilităţi) şi Modalităţi de a face faţă presiunii celor din jur.
Şi ziua de sâmbătă, 18 mai, a fost la fel de interesanta şi instructivă pentru cei 30 de copii de la Complexul de Servicii Comunitare « Sf. Filofteia » din Câmpina, beneficiari ai proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare