Știri

„O şcoală pentru 100 de ani. Trecut, prezent şi viitor” – un proiect dedicat centenarului Colegiului Naţional „N. Grigorescu”

În perioada  12 – 14 august, la Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu”, în cadrul „Şcolii de vară”, s-a desfăşurat proiectul „O şcoală pentru 100 de ani. Trecut, prezent şi viitor. Ediţie omagială centenar CNNG, 1919-2019”. 
Pe parcursul celor trei zile, peste 30 de elevi, coordonaţi de doamnele profesoare în învăţământul primar Mirela Gherghiceanu şi Iulia Negoiţă, au participat la diferite activităţi. Astfel, în prima zi, tema principală a fost lectura. Copiii au participat la diferite ateliere precum: „Cuvintele mele scriu poveşti”, „Călătorind în lumea cărţilor”, „Cartea mea preferată”, „Din tainele scrierii cărţilor”- întâlnire cu scriitoarea Maria Dobrescu şi exerciţii joc de scriere cu rimă, activitate desfăşurată de prof. Florentina Koutoulias. 
De asemenea, elevii au participat la o activitate dedicată Zilei Internaţionale a Tineretului, organizată de asociaţia MasterPeaceRo, reprezentată de prof. Maria Dobrescu, unul din membri fondatori ai acestei organizaţii – „Atelier de jocuri şi jucării din lumea întreagă”, „Jocuri din trecut, jocuri din prezent”, „Jocuri şi jucării inventate de copii” – activitate în cadrul căreia a fost prezentat roboţelul confecţionat de „Team Undefined”, echipa de robotică a CNNG care a obţinut premiul al II-lea pentru inovaţie la faza naţională a concursului de robotică de la Bucureşti. 
În cea de a treia zi, tema a fost sportul şi alimentaţia sănătoasă.  Elevii au realizat machete şi reclame pentru alimentele sănătoase şi au discutat despre performanţele obţinute de sportivi români. De asemenea, au preparat salate de fructe şi legume, pe care mai apoi le-au degustat.
Proiectul a avut următorii parteneri: Asociaţia Părinţilor din CNNG Câmpina, reprezentată de d-l Decebal Chiţu, director educativ,  prof.  Dana Ştefan, Şcoala Gimnazială Centrală Câmpina, reprezentată de prof. Dana Tudor, Asociaţia MasterPeaceRo, reprezentată de prof. Maria Dobrescu şi Restaurantul Taverna Poseidon. La activităţi au mai participat şi următorii profesori colaboratori: Florentina Koutoulias, Cătălin Chiţu, Elisabeta Milea, precum şi elevii: Andrei Enache, clasa a XII-a şi Mihnea Manta, clasa a VIII-a de la CNNG, în calitate de voluntari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare