Știri

O premiere binemeritată: “Gala sportului câmpinean” a recompensat eforturile elevilor sportivi şi olimpici

Vineri seara, pe scena Casei Tineretului, s-a desfăşurat prima ediţie a “Galei sportului câmpinean”, un eveniment organizat de Consiliul Local, Primăria Câmpina şi Casa Tineretului. În cadrul galei, au fost premiaţi sportivii şi echipele cu rezultate de excepţie în anul 2013 şi, de asemenea, o serie de invitaţi şi oficialităţi care şi-au adus o importantă contribuţie la dezvoltarea sportului câmpinean şi naţional. Tot cu acest prilej, au fost premiaţi şi cei mai buni elevi olimpici ai oraşului din acest an, elevi care provin de la Colegiul Naţional “Nicolae Grigorescu”, Şcoala Gimnazială Centrală şi Colegiul Tehnic Forestier. Evenimentul a început cu Imnul Câmpinei, interpretat de cantautorul său, medicul Constantin Mihai, fostul solist al celebrelor trupe locale de altădată, “Paralela 45” şi “Meteor”.
Un spectacol în premieră
Premieri ale elevilor olimpici şi ale celor mai buni elevi sportivi câmpineni au avut loc şi în anii precedenţi. Numai că, în acest an, administraţia publică locală a avut iniţiativa organizării unei gale artistice de premiere a celor mai buni sportivi locali din 2013 şi a profesorilor-antrenori, adică a unei gale a sportului presărată cu multe evoluţii artistice: hituri pop-rock, dansuri şi cântece populare, dansuri sportive, break-dance etc. În plus, au fost şi alte premiere la această premiere, dacă ne este permis acest joc de cuvinte cu un aparent dezacord gramatical. 
Astfel, pentru prima dată, au fost premiaţi cadrele didactice îndrumătoare ale olimpicilor, nu doar antrenorii sportivilor evidenţiaţi. De asemenea, tot ca o notă de inedit, prezentatorii spectacolului, Andreea Telegescu (în premieră) şi Adrian Dochia (în tradiţia spectacolelor câmpinene), nu au acordat premii, cu oficiile premierii tinerilor sportivi fiind invitaţi să se ocupe câţiva politicieni şi foşti sportivi de performanţă din sală. Iniţiativa evenimentului a aparţinut comisiei de specialitate din cadrul legislativului municipal (Comisia de cultură, sănătate, învăţământ, sport şi tineret), iar la ultima şedinţă a Consiliului Local Câmpina, s-a hotărât ca, în avanpremiera galei, să fie premiaţi şi elevii participanţi la faza naţională a olimpiadelor şcolare, împreună cu cadrele didactice care i-au îndrumat. Aşa s-a ajuns ca, în debutul primei ediţii a “Galei sportului câmpinean”, să fie evidenţiaţi cei mai buni elevi olimpici ai anului, pentru ca, ulterior, în cadrul evenimentului propriu-zis, să fie răsplătiţi şi medaliaţi elevii cu performanţe deosebite în sport, dar şi foste mari glorii sportive ale oraşului şi ale judeţului. 
Premierea olimpicilor, pe “repede-înainte” 
Evenimentul a umplut sala de spectacole, printre spectatorii invitaţi numărându-se oficialităţi de marcă: deputatul liberal Virgil Guran, senatorul social-democrat Georgică Severin, prefectul judeţului Marius Sersea, primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, viceprimarul câmpinean Ion Dragomir, primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu, mai mulţi consilieri municipali, dintre care i-am remarcat pe Florin Frăţilă, Daniel Ioniţă, Mihai Tifigiu, Marian Dulă, Viorel Bondoc, Daniel Telegescu ş.a. 
Spectacolul a debutat pe muzica electrizantă a trupei Xteens, care nu mai are nevoie, de multă vreme, de nicio prezentare. Apoi a urmat premierea celor 11 olimpici (opt de la “Grig”, doi de la Şcoala Centrală şi unu de la Forestier), împreună cu profesorii care s-au ocupat de pregătirea lor. Chiar dacă, după denumire, gala a fost a sportivilor, iar nu a olimpicilor, nu ar fi fost niciun păcat dacă li s-ar fi acordat puţin mai multă atenţie elevilor evidenţiaţi la olimpiade, care au fost prezentaţi şi premiaţi pe “repede-înainte”, fără să i se dea  niciunuia dintre ei posibilitatea să-şi exprime o idee, să rostească un cuvânt de mulţumire. În viitorul nu prea îndepărtat, dacă autorităţile locale s-or gândi vreodată la o evidenţiere publică a olimpicilor premiaţi vineri în mare grabă, a celor care vor performa, în continuare, la cele mai înalte niveluri ale învăţământului superior (pe care, cu siguranţă, îl vor urma), s-ar putea ca municipalitatea să nu-i mai poată invita la Casa Tineretului, deoarece costul biletelor de avion pentru curse dinspre SUA ori Canada, chiar dinspre Franţa ori Anglia, ar putea fi suportate mai greu din tot mai subţirelul buget local. 
De la Colegiul Naţional “Nicolae Grigorescu” au fost premiaţi elevii: Ioana Dulamă, clasa 12 E (Premiul 2 la Olimpiada naţională de limba şi literatura română), Oana Petre, clasa 12 C (Premiul special – Olimpiada de română), Ioan Radu, clasa 5 B (Premiul I – Olimpiada de Geografie), Remus Năstase, clasa 10 A (Menţiune – Olimpiada de Geografie), Raluca Al-Stanii, clasa 12 D (Menţiune specială – Olimpiada de Geografie), Isabela Neagoe, clasa 9 F (Menţiune – Olimpiada de Religie), Sebastian Părtoacă, clasa 11 B (Medalie de bronz – Olimpiada de Informatică), Sabin Marcu, clasa 12 B (Menţiune – Informatică Soft), precum şi următoarele cadre didactice: prof. Cristina Dinu (limba română), prof. Mihai-Adrian Alecu (geografie), prof. Dana Iuliana Ştefan (religie), prof. Diana Adriana Pristavu (informatică), prof. Simona Felicia Darie (informatică). Elevii olimpici proveniţi de la Şcoala Centrală s-au numit Vlad Moldoveanu, clasa 8 A (Premiul 2 la Olimpiada naţională de fizică), Ruxandra Manole, clasa 8 A (Premiul 3 la Concursul naţional de limba română “Ionel Teodoreanu”), fiind răsplătiţi, de asemenea, şi profesorii lor: Nicoleta Nistorescu (fizică) şi Laura Popa (limba română). Colegiul Tehnic Forestier a dat un singur olimpic, pe Robert Şerb, clasa 12 B (Locul I la Concursul naţional de tâmplărie Braşov).
O gală a sportului ca un spectacol al muzicii şi dansului
După premierea grabnică a elevilor olimpici, de parcă Moş Nicolae ar mai fi venit o dată şi în seara zilei de 6 decembrie, a urmat premierea celor mai buni sportivi ai anului. Nu au fost premiaţi doar elevii talentaţi la diferite discipline sportive, ci şi practicanţii mai în vârstă a diferitelor sporturi, chiar foşti sportivi câmpineni care, cu mulţi ani în urmă, au făcut performanţă la nivel naţional şi internaţional. Aşadar, pentru prima dată, în cadrul evenimentului finanţat de la bugetul local cu suma de 18.000 de lei, au fost răsplătiţi şi medaliaţi elevii cu performanţe deosebite la învăţătură şi în sport, profesorii şi antrenorii îndrumători, dar şi foste mari glorii sportive ale judeţului. Toţi artiştii care au evoluat pe scena Casei Tineretului au făcut o bună impresie, fie că a fost vorba despre trupa de pop-rock Xteens, Ansamblul tineretului “Rug de mure”, cântăreaţa Alexandra Căpitanu, cuplul micuţilor dansatori sportivi (de opt ani) Ilinca Popa – Raul Fleştoiu sau trupa de break-dance “The Sparks” de la Centrul pentru Tineret Zamolxes. 
Printre invitaţii de onoare care au premiat laureaţii acestei gale a sportivilor (şi olimpicilor) câmpineni ar fi trebuit să se numere ploieşteanul Leonard Doroftei,  fostul campion mondial la box (versiunea WBA), care nu a mai putut veni, din motive independente de voinţa sa. Au onorat însă invitaţia municipalităţii câmpinene Corina Ungureanu, consilierul personal pe probleme de sport al primarului Iulian Bădescu şi multipla noastră campioană mondială şi europeană la gimnastică de la sfârşitul anilor 1990, precum şi Ana Maria Tămârjan, o altă fostă glorie a gimnasticii româneşti de la sfârşitul anilor 2000. Au mai fost invitaţi pentru a primi medalii (în semn de apreciere a performanţele lor sportive), dar şi pentru a înmâna, la rândul lor, medalii tinerilor sportivi câmpineni, foste mari glorii ale sportului românesc, fii ai meleagurilor câmpinene.  Într-o prezentare sintetică a evenimentului, am putea spune că, la începutul galei sportivilor, primarul Horia Tiseanu a acordat premii fostelor mari gimnaste Corina Ungureanu şi Ana Maria Tămârjan. 
Apoi, au fost premiaţi patru mari maeştri ai sportului, originari toţi din zona Câmpina:  Ion Alexe (vicecampion olimpic la box), Dan Chiţu (multiplu campion balcanic şi european la bob şi motocros), Alin Moldoveanu (campion european la karate), Cătălin Duţă (campion naţional la motocros). În continuare, prefectul Marius Sersea a acordat premii primilor doi demnitari câmpineni, Consiliului Local Câmpina şi, separat, Comisiei de cultură şi sport din cadrul legislativului municipal. Preşedintele Comisiei de sport, Florin Frăţilă, a declarat asistenţei că “nu s-au făcut prea multe pentru sportul câmpinean, dar ce s-a făcut până acum de către comisia de specialitate este doar un început, pe care îl vom îmbogăţi considerabil în anii următori”. Viceprimarul Ion Dragomir a ţinut să precizeze că “în viitor, atenţia noastră se va îndrepta spre realizarea de noi baze sportive, pentru că actuala infrastructură sportivă a municipiului lasă de dorit”. 
A urmat premierea sportivilor din secţiunea “atletism”, de către Corina Ungureanu. Apoi, Ana Maria Tămârjan i-a premiat pe sportivii secţiunilor “starturi sanie” şi “dans sportiv”. Lui Ion Alexe i-a revenit premierea sportivilor de la secţiunile “tenis de masă” şi “tenis de câmp”, iar lui Cătălin Duţă, premierea celor mai buni elevi înotători din acest an. Fermecătoarea Andreea Telegescu i-a premiat pe cei mai buni karateka, toţi membri ai Clubului Aiko (preşedinte – fondator: Alin Moldoveanu), dar şi pe cei mai buni motocrosişti ai oraşului. Deputatul Virgil Guran l-a premiat pe cel mai bun arbitru câmpinean de fotbal, Mihai Amorăriţei, component al lotului naţional de arbitri (din 2012, arbitrează şi în Liga 1 a fotbalului românesc). Echipa CSM Câmpina, campioana judeţului în 2013, a fost premiată de preşedintele AJF Prahova. În continuare, Dan Chiţu a premiat cele mai bune echipe ale oraşului din acest an: HM Junior (fotbal – antrenor: Hagianu Mircea), HCM (handbal – Nedelcu Alin Alexandru), Liceul Grigorescu (baschet fete – Cristea Ion), Liceul Grigorescu (baschet băieţi – Cristea Ion), Liceul Grigorescu (handbal fete – Pavel Simona), Liceul Grigorescu (handbal băieţi – Pavel Simona), Liceul Grigorescu (baschet fete – Neagu Bogdan), Liceul Grigorescu (baschet băieţi – Neagu Bogdan), Liceul Grigorescu (rugby-tag – Cristea Ion), CS Sport Horse Câmpina (preşedinte: Şerban Frăţilă), CS Dove Câmpina (preşedinte: Elvis Arghir), Radio Club Municipal Câmpina (preşedinte: Lucian Băleanu), Clubul Pescarilor Câmpina (preşedinte: Tiberiu Ionescu-Balea, ultimul club sportiv amintit fiind şi cel mai recent înfiinţat, dar cu rezultate notabile în organizarea unor competiţii de profil). În finalul evenimentului, viceprimarul Ion Dragomir i-a premiat pe cei mai buni profesori de sport şi antrenori: Cristea Ion, Pavel Simona, Pavel Nicolae, Marin Mihaela, Neagu Bogdan, Bran Jenica, Stanciu Geanin, Marianov Duşan, Timofte Gabriel, Niţu Aurelian, Hagianu Mircea. Organizatorii promit că prima ediţia a “Galei sportului câmpinean” nu va fi singura, ci doar începutul unei lungi serii a ediţiilor acestui eveniment deosebit, cu mari şanse de a deveni tradiţional. A.N.   

Cei mai buni sportivi câmpineni ai anului

Secţiunea ATLETISM:
– Muscalu Robert (disc – antrenor Pavel Nicolae), medalie de argint la Campionatul naţional de aruncări libere.
– Albulescu Alexandru (disc – Pavel Nicolae), bronz la Campionatul naţional de aruncări libere.
– Badea Monica (suliţă – Pavel Nicolae), bronz la Campionatul naţional de aruncări libere.
– Burcea Florin + Stan Ionuţ (stafeta 4×200, professor Stanciu Geanin), medalie de argint la Campionatul naţional de juniori I.
– Manasia Vanesa (triatlon – antrenor Marin Mihaela), medalie de argint la Campionatul naţional de sală.
– Dumitrache Călin (lungime – Bran Jenica), medalie de bronz la Campionatul naţional de sală.
– Lungu Andreea (greutate – Marin Mihaela), medalie de bronz la Campionatul naţional de sală.
– Costache Ciprian (biatlon – Marin Mihaela), medalie de bronz la Campionatul naţional de sală.
– Marian Silviu (octatlon – Bran Jenica), medalie de argint la Campionatul naţional de probe combinate.
– Toma Ruxandra (greutate – Pavel Simona), locul I la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar.
– Dinu Alberto (1000 m – Pavel Simona), menţiune la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar.
– Ioniţă Laura (lungime – Pavel Simona), menţiune la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar.
– Nedelcu Elena Cristina (atletism – Liceul Forestier), locul III la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar.
Secţiunea STARTURI SANIE:
– Gâtlan Vasile Marian – Liceul Energetic, locul II la Campionatul naţional starturi sanie.
– Crăciun Flavius Ion – Liceul Energetic, locul II la Cupa Dornelor la starturi sanie.
Secţiunea DANS SPORTIV:
– Ciobotaru Ionuţ + Boroş Alina – locul III la Cupa României şi Campionatul Naţional Latino, categoria 16-18 ani.
– Fleştoiu Raul + Popa Ilinca – locul III la Cupa României, categoria 8-9 ani.
Secţiunea TENIS DE MASĂ:
– Brebenel Alexandra (Liceul Forestier), locul III la Campionatul Judeţean.
– Suditu Andrei, locul II la Campionatul Naţional de Amatori.
– Mostovoi Andrei – 56 de ani de activitate în tenis de masă, campion naţional la categoria “veterani”, cu 8 finale jucate.
Secţiunea TENIS DE CÂMP:
– Aldica Florian, locul III la Campionatul Naţional, categoria 14 ani.
– Comănescu Dan – locul I la Campionatul Naţional, categoria +55 de ani.
Secţiunea ÎNOT:
– Marina Hanna (Şcoala Centrală), locul I la 50 metri spate, la 50 metri liber, la 50 metri future, Cupa României.
– Costache Ionuţ (Şcoala Centrală), locul I – 50 metri spate, locul II – 50 metri liber, Cupa României.
– Drăgan Sonia (Şcoala B.P. Hasdeu), locul II la 50 metri bras, Cupa României.
– Cobianu Denisa (Şcoala Ion Câmpineanu), locul III la 40×50 metri mixt şi 4×50 metri liber, Cupa României.
– Ellersdorfer Bogdana (Şcoala Ion Câmpineanu), locul III la 4×50 metri mixt şi 4×50 metri liber, Cupa României.
– Cojocaru Ştefan (Şcoala Ion Câmpineanu), locul I la 50 metri bras şi 50 metri liber, Cupa României.
Secţiunea KARATE:
– Tătaru Theodora (Clubul sportiv Aiko), argint la Campionatul Naţional, argint la Cupa Romaniei.
– Bădiceanu Costin (Aiko), argint la Campionatul Naţional, argint la Cupa României, locul III la Campionatul Mondial.
– Niţu Sergiu (Aiko), aur la Campionatul Naţional, finalist la Campionatul Mondial.
– Noviţchi Andra (Aiko), aur la Campionatul Naţional, argint la Campionatul Mondial.
Secţiunea MOTOCROS:
– Manta George Iulia (antrenor: Duţă Cătălin), campion naţional la clasa 50 cmc, câştigător al Cupei României.
– Marianov Ciprian (antrenor: Marianov Duşan), vicecampion naţional la clasa XGP şi la clasa MX1-GP. 

Un comentariu

  1. Este pentru a treia sau a patra oara cand se premiaza si profesorii indrumatori ai "olimpicilor". Se poate verifica in arhiva Casei Tineretului, care a distribuit sumele alocate de Consiliul Local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare