Știri

În aşteptarea rezultatelor…

Duminică, 1 iunie, ora 21,00. Cele 23 de secţii de votare de pe raza municipiului Câmpina s-au închis. În fiecare secţie s-a trecut la desigilarea urnelor şi s-a început numărarea voturilor. În vreme ce comisiile de votare efectuau aceste operaţiuni, am întreprins un raid pe la sediile principalelor partide din localitate.

La PD-L
LINIŞTE

Primul sediu în raidul nostru a fost cel al Partidului Democrat Liberal. Aici, linişte apăsătoare. Candidatul partidului pentru funcţia de primar, Horia Tiseanu, lipsea, în vreme ce majoritatea candidaţilor de pe lista pentru Consiliul Local se aflau prin secţiile de votare, acolo unde supravegheau procesul de numărare a voturilor. Aşa se face că la sediul PD-L erau doar câţiva oameni. Marian Nistor era preocupat de un calculator unde urmau să centralizeze rezultatele, în vreme ce Traian Mocuţa sau Ovidiu Cord păreau mai interesaţi de exit-poll-urile transmise de principalele televiziuni de ştiri naţionale.
La PSD
TRISTEŢE
Tristeţe amestecată cu încordare şi o stare de tensiune care se simţea în atmosferă – aceasta era imaginea pe care o oferea sediul PSD-ului la câteva zeci de minute după închiderea urnelor. După o zi grea şi tensionată, cu multă alergătură, pe fondul oboselii acumulate, liderii PSD păreau resemnaţi şi trişti, anticipând parcă insuccesul care avea să vină. Pentru că despre un insucces total este vorba în condiţiile în care la Câmpina, candidatul PSD la funcţia de primar nu a intrat în turul doi, candidatul PSD la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean s-a clasat pe locul al treilea, iar la Consilul Local, PSD a obţinut doar două treimi din numărul de consilieri pe care şi-l propusese.

La PNL
CHEF
În ciuda rezultatului sub aşteptări înregistrat de liberali, de departe aici era cea mai destinsă şi mai înfierbântată atmosferă. Avându-l ca „maestru de ceremonii“ pe Doru Trifan, liberalii au scos în curtea sediului un grătar imens şi s-au pus pe chef. Mai cu o bere, mai cu un mic, mai cu o friptură, liberalii au părut că încearcă să treacă astfel peste amărăciunea rezultatului înregistrat atât în bătălia pentru funcţia de primar, cât şi pentru Consiliul Local. Singurul îngândurat era candidatul la funcţia de primar, Elvis Arghir, care nu reuşea să înţeleagă care au fost resorturile mentale şi psihologice ale alegătorilor câmpineni, care au determinat clasarea sa abia pe locul al cincilea. „Nu mai fi dom’ne trist! Ia o bere şi hai să ne simţim bine!“ – l-au îndemnat liderii liberali pe Arghir, dar acesta a refuzat, preferând să încerce să găsească explicaţiile insuccesului său.

La PNDC
EUFORIE
Sediul Partidului Naţional Democrat Creştin era aproape plin de tineri, dar şi bătrâni, de femei, de bărbaţi, cu toţii aşteptând cu sufletul la gură roadele muncii lor de campanie electorală de aproximativ o lună. În vreme ce Virgil Guran ţinea legătura cu organizaţia judeţeană şi naţională a partidului, dar şi cu reprezentanţii PNDC din zonă, candidatul acestei formaţiuni politice la funcţia de primar, Alin Moldoveanu, se agita ca un leu în cuşcă. Odată cu începerea sosirii primelor rezultate, euforia s-a instalat în rândurile tuturor membrilor PNDC. Treptat, treptat, Alin Moldoveanu a avut certitudinea că va intra în turul al doilea, împreună cu Horia Tiseanu. Sărbătoarea a fost însă destul de scurtă, după centralizarea rezultatelor, în jurul orei 5,30, la sediul PNDC având loc o întâlnire între Florin Anghel, Virgil Guran şi Alin Moldoveanu. Anghel a lăsat să se înţeleagă că nu exclude posibilitatea de a onora mandatul de consilier local, postură din care îl va putea sprijini pe primarul Alin Moldoveanu, pentru care Anghel pare dispus să garanteze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare