Știri

În aşteptarea investitorului strategic

Cei aproape 6.000 mp de teren, situaţi la intersecţia străzilor Petrolistului şi Sălaj, fac cu ochiul de mult timp amatorilor de terenuri ieftine de la administraţia locală. Totuşi, pentru că interesele majorităţii consilierilor nu au coincis, acest teren a rămas în aşteptarea unui… investitor strategic. Şi aşa va rămâne, chiar dacă Viorel Bondoc a iniţiat un proiect privind aprobarea vânzării prin licitaţie a două terenuri în suprafaţă de 3.405,86 şi 2.417,50 mp în zona amintită.Proiectul a avut la bază mai multe solicitări, care au fost îndelung comentate şi întoarse pe toate feţele, motiv pentru care vi le prezentăm in extenso: Darimob Art Câmpina pentru o „hală de producţie în domeniul mobilier”, la 21 decembrie 2007; Ekual Techno System Câmpina pentru o „hală pentru producţie, montaj şi testare echipamente industriale”, la 12 februarie 2007; Ril Câmpina pentru „realizarea unui spaţiu de producţie”, la 21 martie 2007; Vertimex Dal Câmpina pentru „construirea unui depozit şi a unei capacităţi de producţie”, la 19 februarie 2008; Stef Sevices Trade Company Bucureşti pentru „extinderea activităţii firmei care execută servicii către populaţie – dactilografie, xerox, multiplicare”, la 18 februarie 2008.Bondoc a ţinut să lămurească lucrurile de la bun început: „Este a patra sau a cincia oară când discutăm acest proiect. S-au făcut declaraţii tendenţioase că strângem bani pentru campanie. Personal, n-am nici un interes”.

„Consiliul Local a devenit agenţie imobiliară!”
În vreme ce Comisia Economică a stabilit un preţ de pornire a licitaţiei de 214 euro/mp, Elvis Arghir a susţinut că „proiectul ar trebui scos de pe ordinea de zi”, după care a continuat: „Îi aduc aminte d-lui Bondoc că eu am iniţiat primul proiect privind acest teren, iar atunci el s-a opus, dar acum şi-a schimbat poziţia”. Ulterior, Arghir a adăugat: „Nu mai pot să fiu foarte deschis către astfel de solicitări, atâta vreme cât terenurile se revând, iar noi am devenit în aceşti ani o agenţie imobiliară!”

Pro şi contra
A fost tonul atacurilor la adresa acestui proiect: „Solicitările sunt… de vară, ca să nu spun altfel. Şi vă dau un singur exemplu – de unde a ştiut o firmă din Bucureşti să solicite exact acest teren, ca să presteze pentru populaţie servicii de dactilografiere şi xerox!” (Costel Ştefanovici); „Unul dintre solicitanţi râde de noi. Vrea 3.400 mp şi ne oferă zece locuri de muncă, pentru o activitate de xerox”. (Traian Drăguşin); „Am găsit printre solicitanţi şi un investitor strategic, firma RIL, care are sediul social într-o garsonieră de pe strada Milcovului! Hai să fim serioşi!” (Valentin Chiriacopol).De partea cealaltă, membrii PD-L din administraţia locală au insistat pentru acest proiect: „De ce nu se vede şi o altă cerere prin care se doreşte realizarea unor spaţii de producţie, montaj şi testare echipamente industriale? O să îmbătrânim aşteptând un investitor strategic!” (Marian Nistor); „De ce nu doriţi să întindeţi o mână unor investitori? Am tăcut patru ani, dar de ce să nu fragmentăm acest teren pentru a se putea investi? Probabil ne-a fost frică sau unor consilieri le-a fost frică să nu se facă acolo o autogară! Câte societăţi de producţie a sprijinit Consiliul Local? De ce nu se vrea sprijinirea unor investitori locali, mai ales că în 2004 toate partidele au clamat acest lucru. Eu propun ca la şedinţa viitoare, proiectul să fie iniţiat de un grup de consilieri din toate formaţiunile politice, şi sunt convins că atunci proiectul va trece”. (Horia Tiseanu)

Ironia lui Oprea
Aproape de finalul mandatului, Aurel Oprea are unele momente în care pare că ar fi putut fi un bun consilier şi chiar reuşeşte câteodată glume bune. Poate, totuşi, e cam târziu… „Pentru a preveni specula cu terenuri, propun să nu le mai vindem, ci să le concesionăm condiţionat… Sau să punem un afiş: rezervat marilor investitori!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare