Știri

Municipalul şi-a diminuat şansele de menţinere în liga secundă

Petrolul Ploieşti – FCM Câmpina 1-0 (1-0)

Stad. „Ilie Oană”. Spectatori: circa 500.
1-0, min. 25, BUDESCU – cu latul din 10 metri, din pasa lui Marinescu.
PETROLUL: Panaite – Odoroabă, Bozga, Stoica, Costache – Stana, Rus (37 Mihai Tudor), Budescu (70 Lazăr), Marinescu (cpt), Coţan – Muţiu (81 Ghiţă). Rezerve neutilizate: Soloviev – Dumitru, Ţârlea, Bâră. Antrenor: Eusebiu Tudor.
FCM CÂMPINA: Mindileac – Defta, Floricel, Vodiţă, Cristea (cpt) – Marius Tudor (46 Păştin), Aristan, Ţiclea, Avram (60 Enache) – Lădaru (74 Bica), Ene. Rezerve neutilizate: Plachta – Ekwalla, Marcu, Jecu. Antrenor: Petre Gigiu.
Cartonaşe galbene: Muţiu (35), Stana (65), Lazăr (87)/ Cristea (23).
Arbitri: Marius Bocăneală (Galaţi) – Gabriel Bârjac (Zalău), Lorin Udrea (Tg. Jiu) – Mihai Ianovschi (Piteşti).
Observator FRF: Stelian Ilie (Bucureşti).

Municipalul câmpinean ar fi avut nevoie ca de aer de măcar un punct, dacă nu chiar toate trei, în deplasarea de la Ploieşti, o palidă umbră a ceea ce ani întregi a însemnat derby-ul Prahovei. În vreme ce Petrolul a părut că este cu gândul deja la vacanţă, FCM Câmpina nu a reuşit să expedieze nici un şut pe spaţiu porţii petroliste până în minutul 90. Ambele echipe au început jocul modest. Totuşi, la prima fază de poartă a jocului, gazdele au deschis scorul prin Budescu. Acesta a profitat de o minge pe tavă oferită de „căpitanul” Marinescu, după o greşeală impardonabilă a lui Floricel. După deschiderea scorului jocul a curs într-un singur sens, spre poarta lui Mindileac. Aşa se face că până la pauză, Coţan, Bozga sau Muţiu au ratat bune posibilităţi de desprindere. În condiţiile în care jucătorii au avut de întâmpinat şi un repriză de vreo zece minute de ploaie torenţială.Repriza secundă s-a jucat la o singură poartă, chiar şi în condiţiile în care Petrolul a luat în multe momente piciorul de pe acceleraţie. Totuşi, Muţiu, Marinescu sau Coţan şi-au exasperat suporterii, cele mai mari ocazii avându-le Muţiu – bară (min. 64) şi ratare incredibilă, singur cu poarta goală a alunecat şi n-a putut împinge mingea în plasă (min. 55). Câmpinenii s-au trezit târziu – dacă s-au trezit – Aristan expediind primul şut pe spaţiul porţii lui Panaite (min. 90), iar în minutele de prelungiri au avut două cornere consecutive, la care inclusiv Mindileac s-a aflat în faţa porţii adverse, dar… degeaba!

FCM Câmpina – Sportul 1-1 (1-0)

Stad. „Poiana”. Spectatori: circa 300.
1-0, min. 23, LĂDARU – şut din 12 metri, după centrarea lui Păştin;
1-1, min. 90, COJOCNEAN – şut din 2 metri, după o respingere a lui Mindileac.
FCM CÂMPINA: Mindileac – Defta, Floricel, Vodiţă, Cristea (cpt) – Păştin (69 Ţiclea), Aristan, Jecu, Lădaru – Ene (75 Avram), Enache (86 M. Tudor). Rezerve neutilizate: Plachta – Ekwalla, Marcu, Bica. Antrenor: Petre Gigiu (principal), Cristian Dumitru (secund).
SPORTUL: Popescu – Irimia, Lung, Dedu (42 Ferfelea), Cazan – Postolache, Patriche, Ghinga (80 Cojocnean), Varga (cpt) – Curelea, Stângă (58 Nicola). Rezerve neutilizate: Ciodar – Cheţan, Truţă, Ciupe. Antrenori: Adrian Falub (principal), Ferenţ Dican (secund).
Cartonaşe galbene: Ferfelea (65, 68).
Cartonaşe roşii: Ferfelea (68).
Arbitri: Eduard Constantinescu (Craiova) – Nicolae Botezatu (Piatra Neamţ), Adrian Lungu (Alexandria) – Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe).
Observator FRF: Radu Petrescu (Braşov).

Chiar dacă au început în forţă – Lădaru trimiţând mingea în transversală în minutul 2 – câmpinenii au ratat obţinerea victoriei în chiar ultimul minut. Paradoxal, întregul joc s-a schimbat în minutul 68, odată cu eliminarea lui Ferfelea. Din acel moment, în loc să profite de avantajul omului în plus şi să-şi consolideze avantajul subţire de pe tabela de marcaj, echipa lui Gigiu s-a retras, lăsându-se dominată copios, ceea ce avea să o coste foarte scump. Pentru că este foarte greu de acceptat că aproximativ 25 de minute, cu 1-0 pe tabelă şi om în plus, Municipalul nu a ieşit din propria jumătate de teren!Mai mult, profitând de pasul înapoi al gazdelor, antrenorul oaspeţilor, Falub, a făcut câteva schimbări extrem de inspirate, Cojocnean fiind cel care a risipit speranţele câmpinenilor la o nouă victorie. Remiza are un gust cu atât mai amar pentru Municipalul câmpinean cu cât a venit în ultimul minut, după o centrare de pe partea stângă, reluată cu capul din 6 metri de Postolache, Mindileac a respins în faţă, iar Cojocnean, lăsat nesupravegheat, a înscris fără nici un efort. “Asta a fost retrogradarea noastră!” – au fost primele cuvinte pe care le-a spus în acel moment preşedintele Municipalului, Dan Ştefan Chiţu.

Gafele lui Gigiu
O parte din responsabilitatea semieşecului din partida cu Sportul îi revine şi tehnicianului Petre Gigiu. El a dat semnalul de retragere, o tactică falimentară. De asemenea, schimbările sale – spre deosebire de cele ale lui Falub – au fost total neinspirate, ultima punând gaz pe foc, într-o atmosferă şi aşa încinsă. Gigiu l-a înlocuit pe Enache, jucătorul care s-a zbătut cel mai mult în avanposturi şi singurul care a mai contat în ofensivă, cu Marius Tudor, cel care avea să-l scape din marcaj pe Cojocnean la golul egalizator din minutul 90. Conştient de şansa ratată, Gigiu nu a mai trecut pe la cabine, părăsind stadionul imediat după fluierul final, cu o maşină, fiind văzut în zona Cinematografului la numai cinci – zece minute după terminarea partidei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare