Știri

Municipalul câmpinean, în mare vervă

FC Municipal Câmpina a bifat şi al doilea succes în meciurile amicale de vară, echipa antrenată de Petre Gigiu învingând-o, miercuri seară, cu scorul de 3-1, pe CS Floreşti, formaţie din Liga A Prahova.Aflată încă în perioada căutărilor şi a testelor de dinaintea cantonamentului centralizat, echipa câmpineană nu a apăsat prea tare pedala de acceleraţie în faţa unui… sparring-partner care nu putea emite prea mari pretenţii. Golurile Municipalului au fost marcate de către Enache şi Chirea – mijlocaşul stânga sosit de la CFR Craiova pare a fi una dintre mutările inspirate, în această perioadă, el marcând şi în acest meci – în prima repriză şi de Eduard Bica, după pauză, golul oaspeţilor purtând semnătura lui Conac.Antrenorul principal al Municipalului câmpinean, Petre Gigiu a spus că „sunt mulţumit de felul cum se prezintă echipa până acum, dar greul de abia începe. Urmează stabilirea lotului cu care se va aborda cantonamentul centralizat. Apoi, adversarii din meciurile amicale vor fi din ce în ce mai puternici. Atunci vom vedea potenţialul echipei. Dar sper să mai apară, în zilele următoare, câteva nume noi, jucători valoroşi cel puţin pentru nivelul ligii secunde”.
Noutăţi pe bandă rulantă
În meciul cu CS Floreşti, Municipalul a testat alţi câţiva fotbalişti noi, cel mai important nume fiind cel al lui Raul Purima, un fundaş central interesant de la FC Sibiu, fiul fostei glorii Petre Purima. În plus, Ionuţ Bogdan Mocanu – un junior de la Dinamo Bucureşti – şi „cesemiştii” Marian Tătaru şi Gabriel Frâncu au bifat, şi ei, debutul la echipa câmpineană.
3-1 cu CS Floreşti
Petre Gigiu şi Cristian Dumitru au început jocul cu următoarea formulă de echipă: Mindileac – Tătaru, Purima, Frâncu, Târşoreanu – Robicek, Ciobanu, Mocanu, Chirea – Enache, Bica. Pe parcurs au mai intrat portarul Plachta şi jucătorii de câmp Defta, Cristea, Moroiţă, Zapodeanu, Oprişan, Ţiclea, Jecu, Marcu şi Tudor. Din lotul Câmpinei, Cristian Oprea a lipsit, fiind plecat la Lupeni pentru a-şi rezolva situaţia contractuală cu Minerul, iar Gabriel Cotea a… cotit-o spre Unirea Slobozia.
3-0 cu Chimia Brazi
Vineri seară, pe arena Sterom, formaţia antrenată de Petre Gigiu a administrat un sec 3-0 elevilor lui Vali Negoiţă de la Chimia Brazi. Chiar dacă nici jocul divizionarei secunde nu a strălucit, totuşi, diferenţa de scor a fost una ca de neprezentare, prestaţia chimiştilor, coborâţi pentru câteva ore din cantonamentul montan de la Sinaia fiind departe de pretenţii şi aşteptări.Astfel, Municipalul bifează al treilea succes consecutiv în partidele amicale, fapt ce nu ar trebui să conteze însă prea mult, fiind evident că mai este mult de lucru şi la Câmpina.Cu o formulă de start în care a avut trei juniori, Bica, Zapodeanu şi Moroiţă, Câmpina a deschis scorul la o ezitare a fundaşilor centrali şi a portarului Dumitrescu, Bica „ciupind” mingea pe lângă ei, apoi marcând în poarta goală. Iar dacă prima parte a fost, cât de cât, echilibrată, după pauză, gazdele s-a desprins clar pe tabelă, noul venit Ciparidis fructificând una din cele trei-patru ocazii clare avute (min. 78), apoi Moroiţă a stabilit scorul final, la un corner, în care defensiva chimistă a visat, mingea rămânându-i în suprafaţa de poartă, pentru ca acesta să îndeplinească o simplă formalitate.Petre Gigiu şi Cristian Dumitru au început partida cu Chimia Brazi în formula: Plachta – Marcu, Zapodeanu, Frâncu, Cristea – Robicek, R. Ciobanu, Chirea, Mocanu – Ed. Bica, Enache. Au mai jucat: Barbu – Cr. Oprea, Moroiţă, Târşoreanu, Stamenkovic, Ţiclea, I. Mihai, Jecu, Ciparidis, Stăncescu.
S-a intrat în cantonament
De luni, echipierii Municipalului câmpinean au intrat în cantonament. La hotelul „Muntenia” – locul tradiţional pentru pregătire – antrenorul Petre Gigiu are la dispoziţie un lot destul de valoros şi de însemnat din punct de vedere numeric. În plus, sunt de aşteptat să mai apară alte câteva nume noi, care să contribuie la creşterea gradului de siguranţă în fiecare dintre compartimentele de joc.Pentru perioada celor zece zile ale stagiului de pregătire centralizată au fost perfectate două jocuri amicale, cu adversare de mai mare calibru decât cele întâlnite până acum – FCM Târgovişte şi Dacia Mioveni.
Noutăţi în cantonament
De remarcat ar fi faptul că ultimele două reuşite din meciul cu Chimia Brazi le-au aparţinut unor jucători veniţi în probe – Zapodeanu şi Moroiţă – însă, acest lucru nu l-a convins foarte tare pe Gigiu, tehnicianul divizionarei secunde nereţinându-i pe cei doi în lotul care a intrat în cantonamentul de la hotelul Muntenia.Câmpinenii au mai testat, cu ocazia ultimului joc amical, şi alţi jucători, printre care şi sârbul Miroslav Stamenkovic, despre care se spune că ar fi evoluat, în ţara natală, la Vojvodina Novi Sad. Deocamdată, în privinţa sa nu s-a luat nici o decizie, iar el, chiar dacă nu va intra în cantonament, va ramâne sub observaţia staffului tehnic al câmpinenilor, urmând să mai fie văzut şi în testul de joi, cu Tricolorul Breaza. În schimb, la FCM ar putea ajunge Stăncescu, jucător aparţinând de Petrolul Ploieşti, dar care este împrumutat la Chimia Brazi, în vreme ce din contingentul provenit de la CSM Ploieşti n-au fost opriţi decât Târşoreanu, Robicek şi R. Ciobanu, renunţându-se, însă, la Moroiţă, Frâncu şi Tătaru. Testaţi şi ei în această perioadă, mijlocaşul Bogdan Chirea (CFR Craiova) şi juniorul Zapodeanu (Şcoala de Fotbal “Marius Lăcătuş”) l-au convins pe Gigiu, cei doi având mari şanse să facă parte din lotul Municipalului câmpinean pentru campionatul următor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare