Știri

Municipalitatea câmpineană discută intens cu italienii

Chiar dacă nu a excelat niciodată la capitolul relaţiilor internaţionale, municipalitatea câmpineană a intensificat discuţiile cu reprezentanţii localităţii italiene Priolo Gargallo, din provincia Siracuza. Astfel, recent, la sediul Primăriei Câmpina a avut loc o întâlnire a reprezentanţilor administraţiei locale cu o delegaţie italiană formată din Calogero Campisi – preşedintele „Confeuropa Imprese”, Sebastiano Patti – administrator al societăţii Sogegas şi Carlo Casarino – administrator al societăţii Novotec. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Câmpina, Mariana Pătraşca, „întâlnirea s-a concentrat asupra dezvoltării relaţiilor sociale, a schimburilor şi cooperării economice între Priolo Gargallo şi Câmpina. După prezentarea celor două localităţi, discuţiile s-au axat pe descoperirea diverselor oportunităţi de investiţii şi de promovare a schimburilor culturale, sociale şi a relaţiilor comerciale între Câmpina şi Priolo Gargallo”.
Discuţiile cu partea italiană vor continua pe 17 şi 18 mai, atunci când o altă delegaţie formată din oameni de afaceri din provincia italiană Siracuza se va întâlni cu reprezentanţii administraţiei locale, dar şi cu oameni de afaceri câmpineni în cadrul Misiunii Economice Bilaterale, ale cărei reuniuni vor avea loc la Câmpina şi Ploieşti. Cu acest prilej se va semna şi un protocol preliminar de colaborare economică între Câmpina şi Priolo Gargallo.
Localitatea italiană Priolo Gargallo se află pe insula Sicilia, la ţărmul Mării Mediterane, la 190 km sud-est de oraşul Palermo şi avea o populaţie de 12.009 locuitori, la ultimul recensământ din decembrie 2004.
În cadrul aceleiaşi dorinţe a autorităţilor câmpinene de extindere a relaţiilor externe, la sfârşitul lunii mai, o delegaţie din localitatea macedoneană Kumanovo va avea o întâlnire cu reprezentanţii administraţiei câmpinene, scopul declarat fiind îmbunătăţirea relaţiilor de prietenie dintre cele două localităţi în plan cultural, administrativ şi economic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare