Știri

Mierea, „aurul lichid”

„Mic dejun cu miere”, acesta este numele acţiunii care a avut loc vineri, 21 noiembrie, cu ocazia începerii noului an apicol. Aceasta a fost organizată de către ROMAPIS (Federaţia Asociaţilor Apicole din România) împreună cu APEMAR (Asociaţia Procesatorilor şi Exportatorilor de Miere de Albine din România).
„Acţiunea s-a desfăşurat în toată Uniunea Europeană, iar la noi în ţară în 15 judeţe. Cele două forme asociative susţin această campanie în România. Pregătirile au demarat cu circa 2 luni în urmă” – a declarat vicepreşedintele ROMAPIS Câmpina, Viorel Iosif.
Elevii de la Şcoala Gimnazială „Ion Câmpineanu” au fost „îndulciţi” încă de la primele ore ale dimineţii. Cei trei reprezentanţi ai Federaţiei, filiala Câmpina, Mihai Apostolescu – preşedinte, Viorel Iosif – vicepreşedinte şi Liviu Moise – membru, au împărţit copiilor caserole a câte 20 g de miere polifloră şi le-au vorbit acestora despre beneficiile acestui produs ca aliment, dar şi ca medicament.
„Scopul final este ca tânăra generaţie să se obişnuiască cu o alimentaţie sănătoasă” – a spus Liviu Moise.
De asemenea, organizatorii i-au invitat pe elevi, la primăvară, în cadrul programului „Şcoala altfel”, să viziteze stupine, iar celor care sunt pasionaţi de apicultură li s-a propus să participe la selecţia pentru alcătuirea echipei naţionale olimpice care va reprezenta România la Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Apicultori ce va avea loc în luna iulie 2015, în Slovacia.
Andreea Ştefan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare