Știri

Meciul anului

CSM Câmpina – Unirea Câmpina
astăzi, 5 aprilie, ora 17.00, stadionul „Poiana”
 
CSM şi Unirea se vor confrunta în Cupa României
Soarta a făcut ca primul meci între echipele câmpinene CSM şi Unirea să fie unul oficial, eliminatoriu, învingătorul calificându-se în sferturile de finală ale fazei judeţene a Cupei României.
În ediţie precedentă v-am prezentat o scurtă avanpremieră din perspectiva celor doi antrenori, Robert Opatchi (CSM) şi Marius Pălănceanu (Unirea). Interesant este că ambii au evoluat în tinereţea lor pentru… Poiana, astfel că vor avea ocazia să se afle faţă în faţă pe arena unde au cunoscut consacrarea, dar de pe băncile tehnice, de această dată. Cu siguranţă, orgoliile vor fi foarte mari, fiecare dintre cele două combatante încercând să demonstreze că este cea mai bună din Câmpina. Dincolo de aceste ambiţii şi de miza în sine a partidei, jucătorii, antrenorii şi conducerile celor două echipe vor mai avea un test de trecut – fair-play-ul. Va fi foarte interesant de urmărit dacă fiecare dintre cele două echipe, prin reprezentanţii săi, va ştii să-şi înfrâneze orgoliul, pentru a rezulta un spectacol sportiv agreabil, în care câştigători să fie spectatorii!
Va fi o confruntare foarte interesantă pentru că jucătorii se cunosc foarte bine între ei, la fel şi antrenorii şi conducătorii. Chiar dacă politicul nu ar trebui să se amestece în sport, cu siguranţă partida de marţi după-amiază va avea şi o conotaţie politică. Pe de o parte, la CSM Câmpina, preşedinte al clubului este liderul liberal local, Virgil Guran, care în iarna acestui an a reuşit să-l aducă pe Crin Antonescu la Câmpina şi să-l numească membru de onoare al clubului, iar de cealaltă parte, recenta iniţiativa a Consiliului Local, majoritar PDL, de a deveni membru fondator al clubului Unirea, a separat şi mai clar apele. Practic, se poate spune că se va înfrunta, din punct de vedere politic, clubul Opoziţiei (CSM) şi clubul Puterii (Unirea). Va fi interesant de urmărit şi din acest punct de vedere cine va câştiga.
Dincolo de toate disputele, orgoliile şi amibiţiile, partida ar trebui să se joace exclusiv în iarbă, între cei 22 de jucători, iar tribunele stadionului „Poiana” să fie pline, ca-n vremurile bune ale clubului Poiana.
Declarativ, conducerile celor două cluburi vor spectacol
Conducerile celor două cluburi de fotbal din Câmpina susţin că vor un spectacol sportiv şi tribune pline.
Virgil Guran, preşedinte CSM Câmpina: „Sper ca jucătorii şi conducătorii ambelor echipe să lase la o parte orice orgoliu şi orice ambiţie şi să fie un joc care să se dispute doar pe teren şi într-un total spirit de fair-play, astfel încât să oferim unui număr cât mai mare de spectatori, sper eu, un spectacol sportiv de neuitat. Cred că este foarte important ca ambiţiile şi orgoliile să nu degenereze şi să se ajungă la durităţi, din care vor avea de suferit tot jucătorii, principalii actori ai oricărui meci de fotbal. În plus, fiecare dintre cele două echipe are nişte obiective de îndeplinit în campionat, mult mai importante decât cele din cupă, şi ar fi păcat să avem jucători accidentaţi, care să devină indisponibili pentru o perioadă mai lungă de timp. Totuşi, trebuie să recunosc, îmi doresc victoria şi un parcurs cât mai bun în Cupa României”.
Mărgărit Ciobotaru „Mara”, unul dintre acţionarii clubului Unirea Câmpina: „Sper să fie un joc frumos. Vom avea parte de un teren bun, sper că şi de o vreme prielnică, astfel încât să vină şi mulţi spectatori, care vor contribui la întregirea unui spectacol, pe care să-l ofere cele două echipe din teren. Sunt convins că vor fi orgolii, vor fi pasiuni, fiecare va dori să demonstreze celuilalt că este mai bun, dar cel mai important lucru este ca toate acestea să se încadreze în limitele sportivităţii, ale fair-play-ului şi să demonstrăm tuturor că derby-ul Câmpinei va fi un adevărat spectacol, care să facă cinste fotbalului câmpinean”.
Partida va fi arbitrată de Ionuţ Neagu
Pentru derby-ul Câmpinei, Comisia Judeţeană de Arbitri a delegat o brigadă de nivelul Ligii a II-a, formată din Iouţ Neagu, din Poienarii Apostoli, care va fi asistat de Valentin Dumitru, din Gherghiţa, şi Eduard Crângaşu, din Ploieşti, retrogradat în prima parte a acestui sezon din Liga I. De asemenea, ca opbservator a fost desemnat un fost arbitru, tot de la nivelul actualei ligi secunde, Mihail Ionescu, din Ploieşti.

Dubiile viceprimarului Ion Dragomir
Cu numai câteva zile înaintea acestui meci, în cadrul şedinţei Consiliului Local s-au aprobat şi reprezentanţii administraţiei locale în Consiliul Director de la FC Unirea. Este vorba de primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Ion Dragomir şi consilierul Daniel Telegescu. Cu umor şi autoironie, viceprimarul Ion Dragomir şi-a prezentat public marea dilemă: „Eu acum nu ştiu cu cine să ţin marţi. Pe de o parte, ca preşedinte al PSD, fiind în alianţă cu PNL, ar trebui să ţin cu CSM-ul, dar sunt şi în acest organism al FC Unirea, din partea administraţiei publice, şi ar trebui să ţin cu Unirea… Nu ştiu ce voi face…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare