BREAKING NEWSȘtiri

Marian Nistor și Alexandru Vane candidează pentru șefia PNL Câmpina

Pregătirile pentru alegerile interne în PNL Câmpina se află pe ultima sută de metri, având în vedere faptul că miercuri, 7 iulie, începând cu ora 18.00, va avea loc la Casa de Cultură ”Geo Bogza” Adunarea Generală la care sunt așteptați toți membrii liberali câmpineni cotizanți cu drept de vot, să-și aleagă o nouă structură de conducere și președintele de filială.
Potrivit surselor noastre, până duminică, 4 iulie, ora 20.00 – termenul limită stabilit de CODA PNL Prahova (Comitetul de Organizare și Desfășurare a Alegerilor) pentru depunerea candidaturilor -, se înscriseseră în cursa pentru obținerea funcției de președinte Marian Nistor (directorul Serviciului Public Piața Centrală) și Alexandru Vane (subprefect de Prahova), iar Horia Tiseanu și Ciprian Murariu pentru funcțiile de vicepreședinte.


De remarcat faptul că, recent demis de către Biroul Politic Județean al PNL Prahova din funcția de președinte al organizației de la Câmpina, fostul primar Horia Tiseanu a ales să-și depună candidatura pentru a doua funcție din partid, aceea de vicepreședinte, renunțând la a se mai înscrie în competiția pentru șefia partidului. După demiterea sa, acesta declara în exclusivitate pentru publicația nostră: „Mi se pare alarmant faptul că Dorin Tudora, președintele interimar, intenționează, după cum mi-a spus, să reorganizeze PNL Câmpina prin înlocuirea structurii vechi a organizației cu una nouă. Cu alte cuvinte, toți cei care au muncit ani de zile pentru PNL, în toate campaniile electorale și în administrația publică locală, cu rezultate bune și foarte bune, trebuie acum să dispară. Nu se va întâmpla acest lucru, pentru că noi, cei din vechea structură, vom candida la alegerile interne pentru toate funcțiile din Biroul Politic Local. Personal, nu sunt hotărât să candidez din nou la președinție, dar sigur voi candida pentru altă funcție. Contrar celor care susțin altceva, organizația PNL Câmpina, chiar dacă a ieșit slăbită din ultima campanie electorală pentru alegerile locale, are destui membri și lideri care se pot implica pe mai departe” .
Cel mai probabil, confruntarea dintre vechea structură liberală și noua structură dorită de conducerea județeană a partidului, la care se referea Tiseanu, s-a concretizat în cele două candidaturi, respectiv cea a lui Marian Nistor – vechi combatant în gruparea condusă ani la rând de Tiseanu și cea a lui Alexandru Vane – mai tânărul aspirant la funcții politice, numit recent de conducerea județeană a partidului în funcția de subprefect de Prahova. Care dintre cei doi va reuși să convingă activul de partid al PNL Câmpina, fidel până mai ieri lui Tiseanu, rămâne de văzut. Cert este că, deja, dinspre sediul liberalilor răzbat zvonuri potrivit cărora noua ordine dorită de conducătorii de la județ, făcută din câte se pare pe picior de forță, își găsește din ce în ce mai mulți adepți, inclusiv în rândul aleșilor locali Dan Nica și Florin Marcu.
De reținut că organismul politic care „veghează” asupra organizării și desfășurării alegerilor de la Câmpina, respectiv CODA PNL Prahova, este constituit din senatorul Roberta Anastase, deputatul Răzvan Prișcă și Dan Tudora, director general al Conpet SA, oameni cu experiență dovedită de-a lungul vremii în politica prahoveană în a obține ceea ce își doresc în astfel de situații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare