Știri

Lucrări de mântuială din bani publici

Hidroizolaţia de la Muzeul Hasdeu lasă loc de… pete pe tavan
Ploile din ultima perioadă au adus cu ele şi demonstraţia că lucrările de hidroizolaţie efectuate anul trecut la Muzeul Hasdeu au fost făcute de mântuială, contra unor sume importante din bugetul public. 
Situaţia a fost sesizată încă de la sfârşitul anului trecut, atunci când directorul instituţiei culturale, Jenica Tabacu, susţine că a trimis trei adrese prin care a înştiinţat executivul din Primăria Câmpina.
„Problemele au apărut cam la vreo două luni după recepţie. Atunci am observat pete de apă pe tavan în aproape toate sălile muzeului. Înainte de refacerea hidroizolaţiei, de către cei de la Bautech, nu aveam probleme cu infiltraţiile decât în sufragerie. Acum avem probleme peste tot şi apa afectează picturile murale. Este o bătaie de joc! Proiectanţii mi-au spus că firma Bautech nu ar fi respectat proiectul şi că au avut dificultăţi de comunicare cu ei. Tot ei au afirmat că am avut ghinion cu această societate. Vreau concluzii în scris, pentru că lucrarea are trei ani de garanţie!” – a declarat Jenica Tabacu pentru max-media.ro
Aşadar, după mai bine de nouă luni de la recepţia lucrării, încep să se agite spiritele. De ce tocmai acum? Un posibil răspuns poate că-l putem descifra din reacţia primarului Horia Tiseanu, care pus în faţa unei asemenea situaţii, a declarat: „Am citit şi eu în presă cele declarate de d-na Tabacu şi sunt surprins când spune că firma Bautech a fost sau este apropiată de PDL. Noi am organizat licitaţia, dar atât. (…) Eu personal am refuzat să mă implic în acest proiect, deşi am desemnat un diriginte de şantier. Jenica Tabacu este o femeie dificilă, cu multe pretenţii şi m-am bucurat când am aflat că este în relaţii bune cu unul dintre asociaţii de la firma Bautech şi chiar că s-ar fi deplasat de mai multe ori la Bucureşti pentru a discuta cu acesta. (…) Aşa că nu m-am băgat deloc în a verifica lucrările de consolidare şi de hidroizolaţie de la Muzeul Hasdeu. După ce s-a făcut recepţia, în octombrie 2013, d-na Tabacu s-a plâns de mai multe ori că apar infiltraţii de apă. (…) Probabil vom fi nevoiţi să chemăm un expert independent, chiar dacă am plătit mulţi bani până acum” (sursa: max-media.ro)
Şi pentru că tot a venit vorba de bani mulţi, trebuie menţionat şi faptul că lucrarea de reabilitare a Muzeului Hasdeu a costat aproximativ 150.000 de euro. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare