BREAKING NEWSCulturăȘtiri

Liviu Briciu: „Dacă nu înființez Centrul Cultural din maxim trei încercări, demisionez din Consiliul Local”

Prezent în studioul Oglinda de Azi, la emisiunea moderată de Florin Frățilă, consilierul municipal câmpinean Liviu Briciu (POL), președintele Comisiei de cultură, sport, învățământ și sănătate din Consiliul Local, a vorbit pe marginea mai multor subiecte fierbinți din actualitatea locală, unul dintre acestea referindu-se la situația complicată de la Spitalul Municipal Câmpina, generată de încheierea mandatului medicului chirurg Călin Tiu.
Totodată, Briciu a oferit și noi amănunte legate de „negocierile” purtate la nivel politic pentru funcția de viceprimar al municipiului Câmpina.
O altă temă importantă a discuției s-a referit la înființarea unui Centru Cultural la Câmpina. Liviu Briciu a început anul cu gânduri mari în ceea ce privește reușita proiectului său de reformare a culturii locale prin înființarea unui centru care să reunească activitățile tuturor instituțiilor culturale locale, dar totodată se arată circumspect în ceeea ce privește sprijinul grupurilor politice în Consiliul Local și asta după trista experiență a dezbaterii eșuate pe marginea proiectului de alegere a viceprimarului care a avut loc în decembrie 2020.
Vă prezentăm mai jos declarațiile făcute de consilierul municipal în ceea ce privește proiectul său de suflet, realizarea Centrului Cultural. A doua parte a înregistrării video, în care Liviu Briciu vorbește pe marginea situației create la Spitalul Municipal prin faptul că un singur candidat, fără experiență, și-a depus dosarul pentru ocuparea funcției de manager, o veți putea urmări mâine, 6 februarie, urmând ca cea de-a treia parte să fie difuzată marți, 9 februarie.
„Cheltuiala publică cu toate instituțiile culturale din Câmpina este mult prea mare pentru a se justifica activitățile culturale în sine (…) Nu vom închide instituțiile (…), cel mai probabil vom închide hotelul de la Casa Tineretului (…). Vom face economii la buget prin reducerea de personal și prin reorganizarea instituțiilor (…). Nu avem ce să facem, ori reorganizăm instituțiile, reducem cheltuielile și reașezăm cultura pe un făgaș normal, ori nu și atunci eu nu pot să-mi asum răspunderea pentru a merge mai departe, așa cum s-a mers până acum (…). Asta ar însemna să cheltuim un milion și ceva de euro pe an pentru a întreține clădiri și a plăti personal, neobținând în schimb nimic (…) Trebuie să reducem aceste cheltuieli colosale și să realocăm o parte din bani către cultura de calitate (…). După calculele mele, putem economisi 150.000 de euro încă din prima fază a restructurării (…). Nu știu dacă voi reuși să reformez cultura câmpineană, și spun asta după ce am văzut în episodul acela cu votul în Consiliul Local pentru funcția de viceprimar (…) Eu am să încerc și vă declar acum, în această emisiune, că îmi voi da demisia din Consiliul Local dacă nu voi reuși să înființez Centrul Cultural din maxim trei încercări” – a afirmat, între altele, Briciu.
Vă reamintim că Liviu Briciu propune să reunească activitatea Casei Tineretului, a Casei de Cultură „Geo Bogza”, a Muzeului „B.P. Hasdeu” și a Bibliotecii Municipale „Dr. C.I. Istrati” sub umbrela unui viitor centru cultural, condus de un manager cultural, reorganizând astfel instituțiile amintite atât din punct de vedere al activității culturale, cât și din punct de vedere administrativ.
Urmăriți în continuare declarațiile lui Liviu Briciu pe această temă în emisiunea „Interviurile Oglinda de Azi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare