Știri

Liderii PD-L, PSD şi PIN se pupă după ce s-au scuipat vârtos

Coaliţia recent încheiată între PD-L, PSD şi PIN vine după o campanie dură, în care inclusiv reprezentanţii acestor partide nu au pregetat să arunce cu noroi unii asupra altora. Pentru că politicienii uită uşor, ne-am propus să le aducem aminte ceea ce au spus unii despre alţii numai în cursul acestui an. Ce poate face un politician de dragul puterii? Să-i îndemne pe cei care l-au votat să-l aleagă acum pe cel pe care l-au înjurat! “Aşa-i în politică!” – a fost răspunsul… Cât despre faptul că un candidat îşi permite să le ceară celor care l-au ales să voteze pe altcineva, parcă am fi în sclavagism. Dar, nu aşa îi tratează aceşti oameni pe alegători tot timpul, între campanii?
Horaţiu Zăgan despre…
Jenica Tabacu: “Suntem forţaţi să votăm proiectele Jenicăi Tabacu din motive strict electorale. Noi suntem în favoarea acestor proiecte, în principiu, dar nu sub forma asta şi nu acum! Proiectele sunt făcute diabolic! Iar ne vom trezi nominalizaţi prin tot felul de scrisori şi arătaţi cu degetul că noi nu vrem nu ştiu ce lucru…”

Mihail Şerbănoiu despre…
Jenica Tabacu: “Aştept următoarea scrisoare a dvs. în care să mă regăsesc la rubrica indisciplinaţi!” ; “Sunt oameni care nu vor să accepte că, într-o variantă democratică, pot fi înfrânţi. Doamna Jenica Tabacu a reacţionat cum a crezut de cuviinţă, nemulţumită de decizia majorităţii. Trebuia să luăm nişte măsuri în ceea ce o priveşte, pentru că ne-a creat destule probleme. Avem zeci de membri care ar merita să fie înaintea ei pe orice listă”.
PIN: “Probabil că ceea ce se aude este adevărat, cum că în spatele echipei lui Guşă se află Iulian Vlad, fostul şef al Securităţii comuniste. Probabil că a venit cu întregul sistem şi cu tot arsenalul care ţine de servicii speciale…”
Horia Tiseanu: “După un mandat de primar, să-ţi încapă toate realizările pe o pagină A4 este foarte puţin”; “S-au pierdut 16 miliarde lei pentru că administraţia Tiseanu a uitat să preia aceste fonduri de la administraţia Tudor pentru sala de sport”; “Nu şi-a făcut treaba nici în administraţia Tudor, când era viceprimar”; “Horia Tiseanu susţine că a finalizat piaţa. Cum să te lauzi cu o realizare proiectată în 2004 de Tudor, la care ai depăşit cotele alocate, termenul de execuţie şi la care ai fost împins mereu de la spate? Podul de la Lunca Cornului s-a făcut într-un an, pentru că şase luni domnul Tiseanu a căutat vinovaţii în administraţia Tudor. A fost o lucrare impusă de inundaţii, iar fondurile au venit, într-o proporţie însemnată, de la judeţ”; “În trei ani şi jumătate s-au cheltuit patru bugete şi jumătate, iar Câmpina s-a îndatorat pentru multă vreme. Au fost bani cheltuiţi ineficient. S-au cheltuit, dar nu a rămas mai nimic în urmă! Tiseanu se laudă cu terenul sintetic de la Casa Tineretului. Mulţumim domnilor Mircea Sandu şi Dan Chiţu pentru existenţa acestui teren în Câmpina!” ; “O să înaintăm Prefecturii Prahova scrisoarea lui Horia Tiseanu către câmpineni pentru a ne preciza dacă este una specifică pentru campanie electorală. Eu cred că este tipică unei campanii electorale ascunse. Să faci campanie electorală pe bani publici nu este un lucru moral şi fair-play”; “A devenit o modă la Câmpina, dacă proiectul nu-ţi aparţine sau n-ai avut puterea să-l finalizezi, să vii ulterior şi să ţi-l asumi atacându-i pe cei care l-au realizat. Reacţia lor a fost de genul nu-i proiectul nostru, nu-l votăm, dar, ulterior, îi revendică paternitatea”; “A fost inadmisibil modul în care s-a organizat repartizarea invitaţiilor la spectacolul organizat de administraţia în 8 ianuarie. Din acest punct de vedere am înţeles reacţia lui Florin Anghel şi cred că spectacolul organizat de ei a fost modul perfect de sărbătorire a Zilei Câmpinei. Mai mult, primarul s-a pus într-o situaţie ridicolă cu acel coş cu flori, oferindu-l la sfârşit, atunci când pe scenă nu mai era decât trupa de balet. Dacă ar fi avut minima cultură a unui astfel de spectacol ar fi evitat acest moment. Nu este vina sa, ci a consilierului său personal pe probleme de cultură! Oricum, noi reproşăm Executivului că nu a reuşit să creeze o atmosferă de colaborare şi poate ar fi fost mult mai bine dacă toată lumea participa la ambele evenimente pentru că avem de sărbătorit o singură Câmpină!”
Horia Tiseanu despre…
Jenica Tabacu: “Nu spun că proiectul Jenicăi Tabacu nu este bun, dar propunerea lui acum este nepermisă, după ce patru ani n-aţi făcut acest lucru. Iar asta cu acord de principiu este… Cum am cere un acord de principiu să facem Disneyland pe Piţigaia! Aşa şi?!”; “Plimbă ursul prin oraş, după ce ani întregi nu scotea nasul din cărţile de spiritism”; “Sunt de-a dreptul indignat de atitudinea Jenicăi Tabacu. În pliantul pe care l-a împărţit este trecut un punct referitor la modernizarea drumului secundar DN1 – Ploieşti. Practic, este vorba despre lucrarea de pe Calea Dacia. Este un proiect de suflet al meu, pe care l-am ales pentru finanţare dintre trei proiecte. Nu înţeleg ce a făcut Jenica Tabacu pentru acest proiect, în afară de a ridica mâna la fel ca toţi ceilalţi consilieri. Nu este iniţiativa ei şi nu a făcut nimic pentru acest proiect, aşa că nu înţeleg de ce îşi arogă ea meritele”.
Victor Bercăroiu: “S-a îmbogăţit administrând piaţa, pe care a lăsat-o într-o stare jalnică şi a fost nevoie să venim noi să facem o piaţă nouă”.
Victor Bercăroiu despre…
Jenica Tabacu: “Luni (n.r. – 12 mai), pe la ora 15, am fost sunat de Jenica Tabacu. Mi-a reproşat că am comandat un control de la Inspectoratul Teritorial de Muncă la firma soţului ei. Pe mine nu mă interesează dacă la firma soţului ei lucrează oameni la negru sau nu. După ce m-a implorat să opresc controlul, a trecut la ameninţări la adresa mea şi a partidului. De altfel, este un scenariu periculos, ea însăşi spunându-mi că mă monitorizează pe mine şi organizaţia. Şi cred că aşa este după ce în mod suspect o serie de acţiuni ale noastre au fost… monitorizate”; “Doamna Tabacu s-a supărat, dar nu ştiu pe cine… Pentru mine a fost o surpriză. Nu neg calităţile ei profesionale, dar nu se poate accepta că te consideri din start cel mai bun şi să nu accepţi nici o altă variantă, jignind un întreg organism de conducere a filialei locale a PSD”.
Horia Tiseanu: “Câţi bani s-au adus în Câmpina, în actualul mandat? Câte proiecte importante s-au pus în practică? Administraţia Tiseanu ce a adus?”; “Vreau să-l critic pe dl. primar pentru decizia care a luat-o în legătură cu echipa de fotbal. Îmi pare rău că trebuie să o spun, dar gestul său nu e potrivit pentru un primar. Comandantul de onoare părăseşte corabia şi o lasă să se scufunde. Este ori un gest de laşitate, ori o lipsă de profesionalism. Motivele invocate de primar mi se par puerile”.
Jenica Tabacu despre…
Victor Bercăroiu: “Acest personaj cu aparenţă de domn, reactivat de vreo şase luni după o perioadă de trei ani şi jumătate de absenţă în sediul grupării politice respective, are năluciri. Declaraţiile lui cum că l-am implorat şi l-am ameninţat în legătură cu un nu ştiu ce control, sunt pur şi simplu născociri. Îi sugerez că ar fi mai bine să explice cetăţenilor Câmpinei, la viitoarea conferinţă de presă, cum s-a ocupat Victor Bercăroiu de gestionarea pieţei oraşului lor”.
Horia Tiseanu: “Conduita lui Horia Tiseanu s-a schimbat radical de când a devenit primar şi nu spun numai eu asta. O văd mulţi, o spun mulţi. Constat că are lucruri mai importante de făcut decât să vadă starea reală a Câmpinei. Nu mai are importanţă pentru el faptul că străzile nu sunt măturate, că habele de gunoi zac îngropate în… gunoaie. Când era viceprimar, dădea mai multă atenţie acestor lucruri”; “De când a aflat că doresc să candidez la Primărie, dl. Tiseanu a luat foc. A mers de la un limbaj blând, până la ameninţări. Mi-a spus tot felul de lucruri. Ultima ispravă – a angajat la muzeu o persoană care să-mi spioneze activitatea. Se poate spune despre el ca este un primar dictator”; “De când a ajuns primar, nu a venit niciodată să se intereseze de activităţile muzeului. Până la urmă, această instituţie e simbolul Câmpinei, aici vin toţi oaspeţii, vin turişti, numai primarul nu vine niciodată”.
Gheorghe Tudor despre…
Horia Tiseanu: “A demarat tot felul de lucrări pompieristice, în scopuri pur electorale”; “În ultimul mandat nu s-a realizat nimic important. E neputinţă? E răutate?”
Jenica Tabacu: “Mă deranjează faptul că, după ce şi-a făcut plinul la muzeu, şi-a amintit de programe pentru cetăţeni, de problemele din cartierul Câmpiniţa şi tot aşa. Şi primarul a greşit, trebuia să fie mai autoritar! Dar, de fapt, între cei doi nu mai există prietenia de pe vremea când doamna Tabacu şi domnul Tiseanu erau colegi în PD”; “În viaţă mai trebuie şi puţină moderaţie. Îi cunosc activitatea doamnei Tabacu de prin ‘96. În toată această perioadă, cu bunăvoinţa consilierilor, dar şi a mea, aţi obţinut din banii publici sume importante pentru muzeu. Aţi obţinut cam tot ce-aţi vrut şi de la PNŢ, şi de la PSD, şi de la PD… Dacă facem o comparaţie între fondurile acordate în această perioadă Muzeului “Hasdeu” şi, spre exemplu, cartierului Câmpiniţa, nu ştiu cum ne-am putea uita în ochii oamenilor de acolo, care sunt şi ei contribuabili…” ; “M-a surprins şi pe mine reacţia ei… Nu mă aşteptam. Trebuie să înţeleagă, însă, că într-o formaţiune politică trebuie să te supui unor reguli democratice. Iar reacţii asemenea celei pe care-a avut-o Jenica Tabacu nu prea au ce căuta în viaţa nici unui partid”.
Viorel Bondoc despre…
Jenica Tabacu: “Şi-a abandonat lucrările de cercetare pentru 80 de zile, un concediu legal, şi bântuie din poartă în poartă cu promisiuni populiste, încălcând în mod evident prevederile legii electorale”.
Concluzia nu poate fi decât una singură: interesele unora sunt prea mari încât aceşti oamenii politici să se mai uite în urmă. Nu contează nimic decât să ajungă la putere! Nu mai contează ce au spus ieri atâta vreme cât azi se încheie un protocol prin care puterea poate fi împărţită între ei. Nicicând nu a existat la Câmpina o situaţie mai penibilă precum cea la care asistăm astăzi. Chiar aşa, să fi ajuns liderii unor partide mari precum PD-L şi PSD să se teamă de Alin Moldoveanu?! Păi atunci, ruşinos ar trebui să fie în primul rând pentru ei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare