Știri

Liberalii au trecut la sancţiuni împotriva propriilor consilieri

Elvis Arghir a primit cartonaşul roşu, 
Dragomir Enache – numai galben!
Conferinţa de presă a liberalilor câmpineni nu prevestea – după modul în care începuse – măsurile fără precedent care aveau să fie anunţate spre finalul ei. La întâlnirea cu reprezentanţii mass-media au fost prezenţi preşedintele Virgil Guran, secretarul Daniel Ioniţă, vicepreşedinţii Liviu Briciu şi Bogdan Ene.
 Demersuri pentru găsirea vechiului sediu PNL din Câmpina
După ce administraţia câmpineană a solicitat peste 100.000 euro pentru actualul sediu al PNL, unul dintre liderii acestui partid, Daniel Ioniţă, a descoperit întâmplător o fotografie cu sediul PNL de la Câmpina din perioada interbelică. „Era o clădire frumoasă, situată în centrul oraşului, cam undeva vis-a-vis de BCR-ul de astăzi, şi pe care scria foarte frumos Casa Partidului Naţional Liberal. Cred că nu ar fi scris aşa dacă nu ar fi fost proprietatea partidului. Personal voi face demersurile necesare pentru a vedea ce s-a întâmplat cu această clădire şi voi încerca să ajung inclusiv la Arhivele Statului pentru a încerca să găsim vreun document legat de această proprietate”, a declarat Daniel Ioniţă.
 
Scrisoare către Băsescu!
Situaţia economică generală a României şi măsurile pe care încearcă să le ia Guvernul Boc – au fost un alt subiect de discuţie pentru liberalii câmpineni. După ce a decretat că „falimentul României se apropie”, Virgil Guran a schimbat oarecum registrul şi a declarat: „Asistăm la o luptă acerbă între cei care sunt interesaţi să acceadă la banul public. Vom face o scrisoare către Preşedinţie în care vom solicita să ni se răspundă la cine se referea Băsescu atunci când spunea „Să trăiţi bine!”, pentru că acum încearcă unii să intre pe această listă şi nu au loc”.

Nemulţumiţi de cheltuirea bugetului local
Tirul liberalilor câmpineni s-a mutat încet-încet de la nivelul guvernanţilor, la nivel local. „Câmpina are probleme legate de buget. Se inventează lucrări pe tot felul de străduţe laterale… Populaţia are impresia că se face ceva, dar nu ştiu dacă e normal ce se întâmplă! Banii – atâţia câţi or mai fi – consider că ar trebui îndreptaţi pentru asigurarea drepturilor salariale şi pentru minime măsuri care se pot lua pe plan local pentru a pune în mişcare – sau măcar pentru a nu împiedica – economia locală”, a spus Virgil Guran.

Consiliul Local, pus la zid!
Nici Consiliul Local nu a scăpat de criticile liberalilor. Mai mult, preşedintele PNL Câmpina, Virgil Guran, nu a ezitat să afirme: „Vreau să vedem că acest Consiliu Local trăieşte şi nu răspunde doar la comenzi politice! Din păcate, în Consiliul Local se votează, de cele mai multe ori, conform conştiinţei altora!”

Arghir, exclus din PNL! Enache, ultim avertisment!
Poate cel mai delicat subiect pentru liberali a fost cel al prestaţiei propiilor consilieri locali. „Ce fac consilierii locali, inclusiv cei ai PNL, în vreme de criză? Se plimbă! Şi vin din plimbări cu concluzia că e bine şi frumos. Probabil că ar trebui să mergem toţi acolo! De 20 de ani se tot plimbă reprezentanţii administraţiei locale, dar indiferent cine a condus această administraţie nu am văzut nimic pus în practică şi în Câmpina. Şi atunci, ce rost mai au aceste deplasări?! Văd că acum, în iunie, când e vremea ideală de plajă, se merge la Bodrum, în Turcia, apoi, prin septembrie, când nu mai sunt călduri mari şi se poate sta la soare se merge din nou în Alanya… În 20 de ani cât s-o fi cheltuit cu deplasările în străinătate şi ce s-ar fi putut face cu aceşti bani?!” – a spus Virgil Guran.
Liberalii nu s-au oprit doar la a critica deplasările în străinătate ale aleşilor, ci au luat măsuri chiar cu proprii consilieri locali. „Pentru că şi cei doi consilieri locali ai PNL au fost în Elveţia, la ultima deplasare a aleşilor câmpineni, iar unul dintre ei chiar a iniţiat proiectul respectiv, în condiţiile în care noi criticăm cheltuirea nejustificată a banului public, am luat o serie de măsuri: un ultim avertisment pentru consilierul Dragomir Enache şi retragerea sprijinului politic pentru Elvis Arghir, care considerăm că nu mai reprezintă interesele partidului” – a anunţat Virgil Guran.
El a fost completat de Liviu Briciu: „Sancţiunea aplicată lui Elvis Arghir este consecinţa multor măsuri politice ale lui Arghir, pe care le-a luat fără acceptul nostru. Iniţiativa şi deplasarea în Elveţia nu sunt singurele sale probleme faţă de noi”.
Preşedintele Virgil Guran a mai precizat că Arghir nu mai este membru PNL. „Rămâne un consilier peste media colegilor săi, dar nu aşa înţelegem noi să facem politică. Am convingerea că Dragomir Enache ne va reprezenta cu cinste, pentru că este un consilier bun şi are meritul de a fi ţinut unit acest partid în momente grele”, a mai adăugat Guran.
În replică, Elvis Arghir a comentat astfel decizia foştilor săi colegi de partid: „Respect decizia lor aşa cum şi ei mi-au respectat deciziile mele. Oricum, e greu să retragi ceva ce nu ai oferit niciodată… Eu am venit în PNL cu capitalul meu electoral şi voi continua să-i reprezint pe cei care m-au votat constant indiferent de partidul politic pe care l-am reprezentat. Şi pe aceşi oameni îi voi reprezenta în continuare…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare