BREAKING NEWSȘtiri

Liberalii au amânat alegerile la Câmpina

Alegerile interne din PNL Câmpina, programate a avea loc ieri seară, începând cu ora 18.00, la Casa de Cultură  „Geo Bogza”, au fost amânate în lipsă de cvorum, pe fondul prezenței scăzute la adunarea generală de alegeri a membrilor cu drept de vot. Ședința propriu-zisă a durat mai puțin de zece minute, timp în care Dorin Tudora, președintele interimar al organizației locale și președinte al Comitetului de Organizare și Desfășurare a Alegerilor (CODA) al PNL Prahova, a deschis lucrările adunării generale, pentru ca imediat după aceea, gruparea celor nemulțumiți, care nu s-au regăsit pe lista membrilor cu drept de vot, să iasă la atac, cerând vehement explicații organizatorilor. Ședința s-a încheiat subit, mare parte a participanților arătându-se extrem de nemulțumiți de situația creată.


„Nu înțeleg de ce se schimbă regulile în timpul jocului și de ce nu suntem lăsați să ne alegem noi oamenii pe care îi dorim. Adică noi, Câmpina, nu mai contăm deloc? Cineva trebuie să ne impună ce să facem în propria organizație? Așa s-a întâmplat și la alegerile locale, atunci când Alianța a pierdut primăria!” – ne-a declarat Dragoș Arsene, membru PNL Câmpina.
Nici fostul președinte al filiale locale a PNL, Horia Tiseanu, demis din funcție de către Biroul Permanent Județean al PNL Prahova în data de 16 iunie, odată cu dizolvarea Biroului Permanent Local, nu s-a arătat prea încântat de modul în care au decurs lucrurile: Cred că a fost vorba de blocarea candidaturii lui Marian Nistor la funcția de președinte. În mod normal, trebuie să avem în partid o luptă cinstită, democratică. Nu e în regulă ca mulți membri de partid, colegii noștri, să nu poată participa la vot”.
Vă reamintim că pentru funcția de președinte al PNL Câmpina și-au depus candidatura Alexandru Vane, subprefect de Prahova și Marian Nistor, directorul Pieței Centrale, candidatura acestuia din urmă fiind respinsă printr-o decizie a CODA al PNL Prahova, pe care a contestat-o în cursul zilei de ieri. Totodată, Nistor a contestat și candidatura lui Vane, pentru că nu cu mult timp în urmă acesta a participat și a votat la alegerile organizației PNL Ploiești, statutul partidului nepermițând să votezi în două organizații diferite. „Am depus două contestații, una la Curtea de Onoare și Arbitraj a PNL la nivel național și alta la Comisia de Organizare a Congresului Național, prin care arăt, cu documente, că respingerea candidaturii nu respectă prevederile statului și este abuzivă” – declara ieri Marian Nistor.
Interesant este faptul că Alexandru Vane, singurul candidat rămas în cursă pentru funcția de președinte al PNL Câmpina, nu s-a prezentat la ședința de alegeri de ieri, prilej pentru unii dintre cei de față, membri cu state vechi în partid, să concluzioneze că tânărul subprefect ar fi știut că alegerile vor fi amânate.
Din punct de vedere organizatoric, ședința a fost pregătită cu patru buletine de vot: pentru viitorii membri în Biroul Politic, pentru secretarul trezorier, pentru vicepreședinți și unul pentru funcția de președinte. Potrivit buletinelor de vot tipărite, pentru funcția de membru în Biroul Politic erau înscriși: Georgeta Constandache, Mirela Deftu, Marian Dulă, Florinița Elena Dulă, Ionuț Alexandru Flip, Florian Milu și Elena Stoian, pentru funcția de secretar trezorier: Viorel Stroe, pentru funcțiile de vicepreședinți: Florin Marcu, Dan Nica, Rodica Papuc, Gheorghe Sandu și Horia Tiseanu, iar pentru funcția de președinte Alexandru Vane.

Urmăriți în continuare câteva imagini video surprinse la începutul ședinței și declarațiile la cald făcute de Dorin Tudora, Marian Nistor, Horia Tiseanu, Dragoș Arsene și Gheorghe Sandu.

Un comentariu

  1. Democratic e sa lasi oamenii sa candideze, si pe vremea lui Ceausescu existau macar 2 candidati :)) Chiar atat de indezirabil e Marian Nistor? Sau cei de la Ploiesti vor sa-l scoata din lupta pentru alte interese obscure $$$?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare