Știri

Liberalii vor mai mult…

Ultimii, dar nu cei din urmă, în şirul conferinţelor de presă organizate de filialele locale ale partidelor politice au fost liberalii. “Refugiaţi” în Casa Tineretului, după ce sediul le-a fost inundat din cauza unei conducte sparte, liderii PNL Câmpina – Dragomir Enache, Doru Trifan, Mihai Stănescu şi Romulus Oprea şi-au prezentat nemulţumirile, dar şi proiectele pentru acest an.

Sediu pentru CAS
Unul dintre cele mai importante proiecte ale liberalilor este crearea, la Câmpina, a unui birou al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, birou care va deservi, în primă fază, toată partea de nord a judeţului. “Iniţiativa PNL este foarte importantă pentru întreprinzători, pentru oamenii de afaceri, dar şi pentru cetăţeni, care astfel nu vor mai trebui să bată drumul la Ploieşti. Conducerea CAS este foarte interesată de deschiderea acestui birou, care ar mai descongestiona activitatea lor. Nu sunt mulţumit de cum a reacţionat administraţia locală la această iniţiativă. Nu au fost de acord, ba mai mult vroiau bani! Sigur, CJAS va plăti, dar ar trebui să se ţină cont că este vorba de o activitate în folosul cetăţenilor şi al celor care oferă locuri de muncă şi contribuie la bugetele locale”, a afirmat preşedintele PNL Câmpina, Enache Dragomir. Proiectul va fi reintrodus într-o viitoare şedinţă a Consiliului Local, consilierul Mihai Stănescu declarând că “vom face lobby pe lângă colegii mei, aşa cum şi ei fac pentru diverse proiecte pe care le promovează”. S-a insistat asupra faptului că la acest birou ar urma să fie depuse numai acte, nu şi bani, iar după Câmpina, oficii similare vor mai fi deschise la Sinaia, Urlaţi şi Vălenii de Munte.
Împotriva “tăierilor de panglici”
În privinţa bugetului local pentru acest an, liberalii au avut mai multe lucruri de spus. “Solicităm publicarea în presă a proiectului de buget, pentru ca lumea să se pronunţe în cunoştinţă de cauză, să putem studia proiectul, nu uitându-ne într-o vitrină aburită a Primăriei. Vom milita pentru consumarea judicioasă a bugetului de investiţii pentru întregul an şi s-ar putea ca tăierea de panglici să se facă la debutul lucrărilor şi nu la finalizarea lor, că doar este an electoral! În buget vor trebui cuprinse sumele necesare pentru reabilitarea termică a blocurilor, pentru rezolvarea problemei lifturilor, care sunt vechi şi periculoase, dar şi pentru reabilitarea trotuarelor şi pentru mărirea spaţiilor verzi”, a mai spus Enache Dragomir. La rândul său, Mihai Stănescu a vorbit despre o iniţiativă personală, legată de… arborele de mătase: “Am văzut la Mangalia arborele de mătase şi mi-a plăcut foarte mult. Apoi, l-am revăzut la Breaza şi, pentru că se adaptează la clima noastră, am vorbit la seră şi s-au realizat mai mulţi arbuşti, astfel încât sper ca urbea să fie împânzită cu aceştia în primăvară”.
Referendum pentru FCM…
Un subiect aparte în cadrul discuţiilor pe tema bugetului l-a constituit aportul municipalităţii la asocierea cu FCM Câmpina. “N-avem nimic împotriva banilor care trebuie acordaţi pentru FCM Câmpina. Este un parteneriat legal, dar am văzut că aceia care se ocupă de echipă vor 9 miliarde lei vechi şi au ca obiectiv… să nu cadă. E un mare risc să dai bani unor oameni care au asemenea obiectiv”, a precizat Dragomir Enache. Surpriza a venit din partea lui Mihai Stănescu, unul dintre spectatorii fideli ai partidelor de acasă ale Municipalului: “Solicitarea FCM este de discutat şi, pentru că se discută mereu în contradictoriu despre acest subiect, soluţia noastră este să ne întoarcem la popor, cum a zis Băsescu. Adică, referendum! E stupid să aruncăm pisica moartă de la un partid la altul, să hotărască oamenii!”.
“Mai potrivit poate ar fi un sondaj de opinie, dar preşedintele Băsescu ne-a învăţat că toate problemele se rezolvă prin referendum”, a adăugat Dragomir Enache. Liberalii au mai precizat că ar fi vorba doar de stabilirea cuantumului în care clubul să fie sprijinit de la bugetul local. “Categoric, sprijinim echipa de fotbal, dar poate ar fi de discutat cuantumul”, a punctat şi Doru Trifan.
“Jenica Tabacu a început campania electorală”
Mihai Stănescu a prezentat o scrisoare semnată de consilierul PSD Jenica Tabacu prin care aceasta le mulţumea cetăţenilor din cartierele Câmpiniţa şi Muscel pentru că “la apelul meu, nu aţi ezitat să semnaţi, contribuind astfel la alegerea celor mai bune soluţii pentru a trăi într-un cartier – grădină, liniştit şi curat”.“Este o recunoaştere oficială, cu acte în regulă, prin care se demonstrează că a început campania electorală. Practic, Jenica a început campania, pentru că le mulţumeşte oamenilor, le face urări de sărbători, totul în cel mai clasic stil de campanie electorală”, a spus Mihai Stănescu.Mulţumirile Jenicăi Tabacu sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât în cadrul respectivei şedinţe a Consiliului Local, aceasta declara: “Eu nu sunt decât o portavoce a intereselor cetăţenilor! Ei au venit la mine şi mi-au solicitat sprijinul, nu invers”.
Milu, aşteptat să revină la partid
Au trecut aproape cinci luni de la demisia lui Eduard Milu din funcţia de viceprimar. Din acel moment, apariţiile sale publice au fost ca şi inexistente. Despre acest subiect, preşedintele Dragomir Enache a spus: “Eduard Milu este în continuare membru PNL. A trecut printr-o situaţie mai delicată şi noi am căutat să-l înţelegem. Problemele pe care el le-a avut şi rezolvarea lor au fost exclusiv nişte decizii personale, care nu au implicat partidul. În preajma sărbătorilor de iarnă, a trecut pe la sediul nostru şi ne-a promis că va reveni mai aproape de noi de la începutul acestui an”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare