Știri

Lecturi urbane

– dincolo de povestea cărţilor şi a încurajării lecturii cu orice ocazie, este o poveste despre oameni –

La Bucureşti se citeşte. La Braşov la fel. Chiar şi la Iaşi, Craiova şi Ploieşti. Dar la Câmpina? Şi la Câmpina se citeşte. Dar pe ascuns…în casă sau la bibliotecă. Să nu care cumva să creadă lumea că eşti arogant sau tocilar…sau că vrei să pari intelectual. Acum cititul nu mai este “la modă”.

 
În ziua de astăzi eşti trendy doar dacă stai toată ziua în faţa computer-ului lăsând comentarii pe celebrele site-uri de socializare. O carte în geantă atârnă greu. Îţi poate leza chiar spatele. Şi totuşi, cartea aia uitată sub pernă pe care o citeai răpus de ora înaintată, poate fi mult mai interesantă dacă o citeşti pe iarbă în parc sau la o cafea bună sub umbreluţă, la terasă.
Deschide cartea şi lasă-te purtat comod într-o lume fabuloasă, departe de chicotele cârcotaşilor. Este momentul tău de evadare. Îl meriţi pentru că şi municipiul Câmpina citeşte! Ai înţeles ce vrem să transmitem? Promovăm cititul în locurile publice, în parcuri, pe bănci, la terase, în mijloacele de transport în comun şi oriunde îţi face plăcere.
Proiectul se numeşte LECTURI URBANE şi este un proiect de implicare socială ce are drept obiectiv principal încurajarea lecturii în spaţiile publice şi crearea unui nou model de a contribui la binele comunităţii.
Campania este iniţiată de voluntarii Civika.ro şi face parte dintr-un demers de îmblânzire a spaţiilor publice prin crearea de poveşti.
Astfel, în Câmpina 6 tineri cu iniţiativă  s-au gândit să demareze acest proiect în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpina pentru a creşte numărul celor care citesc şi a trezi interesul pentru carte în rândul tinerilor.
Prima ediţie din lungul maraton LECTURI URBANE va avea loc pe data de 28 iulie în parcul de la Ceas începând cu ora 15:00.
Până atunci ne puteţi ajuta cu donaţii în cărţi la unul dintre centrele noastre de colectare:
Primăria Municipiului Câmpina, ITM PRAHOVA (holul central), BCR Câmpina (holul central) şi Carrefour (intrarea principală), cărţi ce vor fi împărţite trecătorilor şi în următoarea ediţie copiilor nevoiaşi din centrele de plasament din Câmpina şi nu numai.

Ne vedem aşadar pe 28 iulie să citim, să oferim cărţi şi să ne cunoaştem!

Organizatori: Alexandra Toma , Petrescu Paul, Cosmin Cernica, Diana Iarca, Corina Barbu, Ioana Staicu.
Proiect sponzorizat de: S.C TOM-CRIS.SRL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare