Știri

La Poiana Câmpina se va înfiinţa cel mai mare spital privat din judeţ

Într-o primă etapă, funcţională va fi doar secţia de balneofizioterapie
În 2010, pe piaţa serviciilor medicale private din Câmpina a apărut o nouă firmă, care are toate şansele să devină cea mai importantă societate medicală privată din judeţul nostru: Centrul Medical SanConfind. Este vorba despre o societate în care acţionarul majoritar (70% din acţiuni) este Confind SRL, restul acţiunilor fiind deţinute de mai mulţi medici. Cea mai mare societate comercială din Câmpina nu putea intra în domeniul sanitar din România decât în acest mod, prin crearea acestei entităţi juridice. 
După ce, în urmă cu doi ani, a fost înfiinţat, aproape de poarta societăţii (pe strada Progresului), un important centru stomatologic, dotat cu aparatură ultraperformantă, la începutul acestui an, Confind a concesionat, pentru 49 de ani, clădirea fostului spital de la Poiana Câmpina, unitate care a funcţionat, decenii la rând, ca secţie exterioară a Spitalului Municipal Câmpina. Clădirea este de dimensiuni impozante (4.000 metri pătraţi, suprafaţa desfăşurată), dar ea va fi mult extinsă, iar arhitectura ei, radical schimbată, astfel încât, în câţiva ani, aici să apară un mare şi modern spital privat (8.000 metri pătraţi, suprafaţa desfăşurată), dotat cu aparatură medicală de ultimă generaţie şi în care serviciile medicale să fie asigurate de cei mai buni medici specialişti de la Ploieşti şi Bucureşti. Pentru concesionarea clădirii fostului spital, Confind va plăti administraţiei comunei Poiana Câmpina circa 3 milioane de euro, urmând ca o sumă mult mai mare să fie investită până la darea în funcţiune a întregului spital privat. Acesta se va finaliza în câţiva an şi va include numeroase cabinete pentru consultaţii şi examinări medicale, un serviciu de urgenţă, o secţie de spitalizare pentru o zi, un bloc operator, secţie de imagistică, serviciu ATI, saloane cu aproape 80 de paturi, laborator de analize medicale, farmacie, capelă etc. În apropiere, va fi construit un hotel-restaurant cu circuit închis destinat, în principal, celor care fac tratamente de balneofizioterapie şi însoţitorilor acestora. În restaurantul de aici va fi gătită şi mâncarea distribuită apoi pe secţii, la sălile de mese, pentru a fi consumată de bolnavii internaţi în saloanele unităţii.
Iniţiatorul acestui proiect extrem de important pentru locuitorii zonei Câmpina (şi nu numai), este Ioan Simion, preşedintele C.A. al Confind SRL, unul dintre cei mai filantropi oameni de afaceri ai Câmpinei. În interviul pe care a avut amabilitatea să ni-l acorde, prezentat în continuare, Ioan Simion ne-a oferit multe informaţii despre realizarea Centrului Medical SanConfind, care, după toate probabilităţile, va deveni, în următorii ani, cel mai mare spital privat din judeţul Prahova şi unul dintre cele mai moderne şi mai performante din întreaga ţară.
Reporter: Într-un interviu pe care ni l-aţi acordat anul trecut, ne mărturiseaţi că “pentru început, Centrul Medical SanConfind trebuie văzut ca proiectul unei mari policlinici private, dar anticipăm, în viitorul apropiat, şi înfiinţarea unui mare spital privat.” Nu a trecut decât un an şi iată că v-aţi ţinut de cuvânt.
Ioan Simion: Într-adevăr, într-o primă fază, ne-am gândit la SanConfind ca la un centru medical complex, cu zeci de cabinete medicale de specialităţi foarte diverse, toate adunate într-o singură clădire, la parterul căreia să funcţioneze numeroase laboratoare medicale complete şi complexe, astfel încât pacienţii să-şi facă toate analizele medicale şi să îşi găsească cele mai bune îngrijiri medicale în aceeaşi locaţie. Ne-am gândit totodată şi la înfiinţarea unui mare spital privat, unde pacientul să poată primi servicii medicale de calitate, tot aici el putând să-şi facă toate analizele medicale necesare. Ne-am gândit că viitorul în medicină acesta va fi: o unitate unde problema bolnavului să poată fi rezolvată (dacă se poate), fără ca acesta să-şi mai piardă timpul prin alte locuri, pentru diverse investigaţii şi analize. Am găsit, în cele din urmă, spaţiul necesar la clădirea fostului spital de la Poiana Câmpina, clădire pe care am concesionat-o pentru 49 de ani. Vom renova radical imobilul existent şi îl vom extinde foarte mult. Practic, vom dubla suprafaţa desfăşurată a spaţiilor medicale. De fapt, aşa cum reiese şi din macheta viitorului spital, actualul imobil va fi de nerecunoscut. Proiectul spitalului a fost făcut de o firmă de arhitecţi francezi.    
Reporter: Cât timp vor dura lucrările de reabilitare şi modernizare?  În cât timp veţi inaugura noul spital?
Ioan Simion: Pentru început, ne-am propus să ne lansăm doar în specialitatea balneofizioterapie, prin captarea apelor minerale din comună, foarte vestite şi apreciate odinioară, de care, de prin 1970, nimeni nu s-a mai îngrijit. În urmă cu mai multe  decenii, comuna Poiana Câmpina avea statut de staţiune balneoclimaterică. Printr-un sistem de conducte, vom aduce aceste ape cu un bogat conţinut de săruri minerale în curtea spitalului nostru, în nişte bazine. De aici, ele vor fi distribuite în secţia de balneologie, acolo unde este nevoie. Pacienţii vor putea face atât băi reci, cât şi băi calde, dar şi împachetări cu nămol adus de la Techirghiol, nămol care, păstrat în condiţii speciale, îşi păstrează proprietăţile curative mai mulţi ani. Aşa că putem spune că vom muta Techirghiolul la Câmpina. Dacă nu ne vom împotmoli în hăţişul birocraţiei româneşti, estimez că, până la sfârşitul anului viitor, secţia de balneologie va fi funcţională, urmând ca ulterior, în funcţie de nivelul dotărilor cu aparatură şi toate cele necesare, să fie deschise şi celelalte secţii ale spitalului. Ca un lucru mai deosebit faţă de alte unităţi spitaliceşti, intenţionăm ca, în apropiere, să construim un hotel-restaurant cu circuit închis destinat, în principal, celor care fac tratamente de balneofizioterapie şi însoţitorilor acestora. Desigur, în acest loc vor fi cazaţi toţi cei care au pacienţi în spital şi nu vor să stea la un hotel obişnnuit. În restaurantul de aici va fi gătită şi mâncarea distribuită apoi pe secţii, la sălile de mese, pentru a fi consumată de bolnavii internaţi în saloanele unităţii. Nu am putut suferi niciodată mirosul de mâncare din saloanele spitalelor noastre.
Reporter: Cât de complex va fi Centrul Medical SanConfind?
Ioan Simion: Viitorul spital va avea două activităţi distincte. O parte de balneoterapie şi o parte care include mai multe specialităţi medicale: chirurgie, medicină generală, ortopedie, ORL, oftalmologie etc. Partea de spital propriu-zis va fi împărţită şi ea împărţită în mai multe sectoare: primiri-urgenţe, ambulatoriu,  sălile de operaţii, secţia de imagistică etc. Secţia de imagistică va fi foarte bine dotată, deoarece vrem să promovăm un nou concept în funcţionarea unui spital: pacientul să nu-şi mai facă analizele şi alte diverse examinări în alte locaţii, lucru pentru care ar pierde o grămadă de timp. În acest fel, actul medical va fi mult îmbunăţit, deoarece eventualele neconcordanţe în rezultatele analizelor efectuate în spital vor fi rezolvate rapid, tot în acest spital. Iar medicului care a solicitat respectivele analize îi va fi uşor să înlăture eventualele semne de întrebare legate de anumite rezultate de laborator. Vechiul spital de la Poiana avea o secţie de recuperare, dar se mergea mai mult pe fizioterapie şi mai puţin pe balneoterapie. O parte a spitalului va funcţiona şi în regim de clinică. Aici vor putea fi instruiţi în învăţământul practic de specialitate studenţi şi absolvenţi ai facultăţilor de medicină. Oricum, Centrul Medical SanConfind, în concepţia noastră, va fi o umbrelă pentru cât mai multe activităţi din domeniul medical. Dintre acestea, stomatologia a fost prima acoperită, prin înfiintarea Centrului Stomatologic DentActiv, de pe strada Progresului. Nu ştiu cum se va numi viitorul spital de la Poiana, dar el va constitui principala componentă a Centrului Medial SanConfind, prin care suntem convinşi că vom aduce un mare salt calitativ serviciilor medicale din zona Câmpinei.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare