BREAKING NEWSȘtiri

La Ploiești vor funcționa două centre de vaccinare destinate exclusiv personalului din unitățile de învățământ și creșe

Începând de miercuri, 24 februarie, în județul Prahova vor funcționa două centre de vaccinare destinate exclusiv personalului din unitățile de învățământ și creșe. Acestea sunt amenajate în cabinetul medical al Universității Petrol Gaze  – Bld. București, nr. 39, Corp Clădire C3, Ploiești și în clădirea CAR (incinta Casei Corpului Didactic) – Str. Democrației, nr. 35, Ploiești. În primul centru, imunizarea se va face cu ser Pfizer/ BioNTech pentru persoanele de 56 de ani și peste, iar în cel de-al doilea va fi folosit vaccin AstraZeneca pentru persoanele cu vârste între 18 și 55 de ani (inclusiv).
Vaccinarea personalului din creșe și unități de învățământ preuniversitar și universitar, în cadrul acestei campanii, se realizează fără programare în platforma existentă la nivel national. În urma imunizării, cadrele didactice și ceilalți angajați din domeniu vor fi înregistrați în Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) și li se va elibera o adeverință de vaccinare.
Pentru buna desfășurare a acestui demers, angajatorii au avut de întocmit liste nominale cu persoanele eligibile care doresc să se vaccineze, pe cele două categorii de vârstă. Din mediul preuniversitar s-au înscris aproape 320 de angajați și 125 din învățământul universitar.
Imunizarea în cele două centre este asigurată de echipe mobile. Zilnic, vor putea fi vaccinate maximum 60 de persoane în fiecare dintre cele două locații amintite mai sus.

Conform informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Prahova, până la data de 24 februarie 2021, în județul Prahova au ajuns 64.787 doze de vaccin anti SARS-CoV-2, dintre care 49767 doze Pfizer/BioNTech, 4220 produse de compania Moderna și 10800 de doze AstraZeneca. Dintre acestea, au fost inoculate 56.157 doze (la ora raportării – 13:00). Stocul disponibil, în acest moment, este de 8.562 doze vaccin (751 – Pfizer/BioNTech, 10 – Moderna, 7801 – AstraZeneca). În ultimele 24 de ore, nu au fost raportate noi reacții adverse și doze pierdute. Numărul total al persoanelor din județul Prahova care au primit și a doua doză, până în prezent, este de 22.830.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare