Știri

Ion Dragomir, viceprimarul municipiului Câmpina: “În următorii patru ani, Câmpina va arăta cu totul altfel”

Aflat la al doilea mandat în calitate de viceprimar al Câmpinei, Ion Dragomir este în acelaşi timp şi preşedintele organizaţiei locale PSD.
În calitatea sa de viceprimar, Ion Dragomir a acceptat să ne acorde un interviu, în care ne vorbeşte despre atribuţiile sale în cadrul Primăriei şi despre problemele cu care se confruntă.
Reporter: Cum v-aţi aprecia activitatea de viceprimar din mandatul trecut?
Ion Dragomir: Cred că m-am achitat de obligaţiile pe care le-am avut ca viceprimar. Am răspuns de reparaţii, de spaţii verzi, de curăţenie. Cel mai frumos proiect al meu şi realizarea cea mai frumoasă este Bulevardul Culturii. Însă nu pot să spun că am făcut ceva deosebit, ci mi-am îndeplinit sarcinile pe care le-am avut. Am cheltuit judicios banii pe care i-am avut pentru reparaţii, pentru parcări. Eu cred că mi-am făcut datoria aşa cum trebuie.
Reporter: Ce v-a nemulţumit?
Ion Dragomir: Eu sunt un om de echipă. Senzaţia mea e că nu există nicio persoană care să deţină adevărul absolut şi care să ştie totul. Întotdeauna am dorit ca în momentul în care luăm o decizie, să se întâmple într-un colectiv, la nivelul executivului, primar, viceprimar, secretar sau într-un cadru mai larg, pentru că trebuie găsită soluţia cea mai bună. Nu sunt omul care să spună că ceea ce gândeşte  el  e cel mai bun lucru. În momentul în care te consulţi şi cu alţii şi analizezi ideea pe care propui să o concretizezi, ajungi la cea mai bună soluţie. Altfel, rişti să faci nişte lucruri ce nu pot fi pe placul anumitor oameni, mai mult sau mai puţin, şi-apoi să fii arătat cu degetul şi să se spună că a fost acţiunea viceprimarului. Nu! Vreau ca acţiunea să fie a noastră, a Primăriei. Pentru aşa ceva trebuie să existe o dezbatere prin care să iei o decizie şi să poţi face ceva pentru oraş.
Reporter: Ce obiective v-aţi propus să atingeţi în actualul mandat?
Ion Dragomir: Mi-am propus să facem altceva în acest mandat şi să utilizăm banii publici astfel încât să se vadă ceva lăsat în urma noastră. Mă gândesc la cheltuirea lor în folosul câmpinenilor, chiar dacă şi până acum se spune că s-au utilizat tot în folosul lor. S-au folosit banii pentru anumite categorii de persoane, însă realizările au fost mai mici. Acum ne gândim la reparaţia capitală a Casei Tineretului, la fel, a Casei de Cultură, la realizarea Casei Căsătoriilor. În general, ne axăm pe realizarea unor lucruri care se vor putea vedea şi vor rămâne generaţiilor următoare. Mai doresc ca în acest mandat să mă ocup de realizarea unor parcuri minunate. Mă refer la modernizarea parcului de la Millia, cel de la notariate, parcul Trandafirilor, să mă ocup de schimbarea aspectului pavoazării în zona parcării centrale, pentru că arată groaznic. Tocmai în acest sens am făcut şi deplasarea în Spania, să ne inspirăm, să vedem nişte locuri minunate. Vrem să ne gândim la un mobilier urban deosebit, la o iluminare pe măsură, la o vegetaţie deosebită, ţinând cont de clima noastră. Putem găsi şi adapta climei noastre arborii care să creeze atmosfera specială pe care am perceput-o în Spania. Şi sunt ferm convins că nu vor exista piedici, pentru că, parcă s-a mai schimbat ceva şi se doreşte o colaborare. Chiar se vrea să lucrăm împreună. N-aş vrea niciodată, să spun că „am făcut eu” ci să spun „am făcut noi”, administraţia, noi, Consiliul Local, în această legislatură. Vreau să vin cu  idei, să le pot realiza şi să fie de acord şi ceilalţi cu realizarea lor.
Reporter: Totuşi, se cunoaşte faptul că trebuie să colaboraţi cu un primar aflat în altă tabără politică, aflat acum, în opoziţie. La fel, se cunosc tensiunile care se creau, la un moment dat, între primar şi viceprimar. Ce vă determină să speraţi într-o colaborare mai bună?
Ion Dragomir: Nu pot să spun că nu ne-am înţeles, ci că n-am colaborat. Motivul, dacă vreţi să-l spun, e faptul că avem moduri diferite de gândire. Cred că nu implică politicul, ci modul de gândire şi experienţa pe care o are fiecare în spate. Am pretenţia să spun că ştiu să lucrez cu oamenii, pentru că am condus oameni timp de 30 de ani. Am condus oameni şi o unitate pe care am dus-o la performanţă. Înclin să cred că ştiu să analizez, ştiu să iau cea mai bună decizie şi, repet, să lucrez cu oamenii. Sunt ferm convins că în această legislatură va fi altfel, mai ales pentru că am o majoritate în Consiliul Local şi încep să simt din ce în ce mai mult că ne îndreptăm spre o colaborare. Cred că vor mai fi probleme până la alegerile parlamentare. Acum încă îşi mai susţine fiecare punctul de vedere politic, încă se mai ascund lucruri, pentru că vine campania electorală şi există dorinţa de a se câştiga cât mai mult electorat.
Reporter: La ce anume vă referiţi când spuneţi că încă se mai ascund lucruri?
Ion Dragomir: Ce lucruri se ascund? Există o preocupare pentru campania electorală în momentul acesta şi sunt şi lucruri care nu trebuie ştiute. Nu-i aşa? Vreţi să vină şi să-mi spună mie că duc oamenii din fiecare secţie de votare la masă? Pentru că au început deja. Sau că duc oamenii în excursii? Deci, sunt lucruri care se fac în cadrul organizaţiei de partid şi despre care nu trebuie să ştiu. Mai sunt nişte drumuri paralele, înţelegeţi? Asta ne face să ne mai ferim unul de altul, dar sunt ferm convins că după alegerile parlamentare, lucrurile se aşează foarte bine. Colaborarea noastră pentru viitor mai depinde şi de rezultatele alegerilor. În ceea ce mă priveşte, în situaţia în care succesul este de partea noastră, sunt convins că vom lucra în echipă. Cred că dacă lucrurile se vor întâmpla altfel, Doamne Fereşte, situaţia va fi cea din mandatul trecut.
Reporter: Cum apreciaţi atmosfera din Consiliul Local în acest mandat?
Ion Dragomir: Au fost două şedinţe tensionate, pentru că PDL îşi vinde foarte scump pielea. Adică au fost proiecte de hotărâre care au căzut, la care nu m-am aşteptat niciodată. Şi, mă refer la închirierea spaţiilor şi a terenurilor de către Hidroprahova. În momentul în care nu le-a trecut preţul propus de ei, au picat proiectul. Astfel, Hidroprahova stă în continuare fără să plătească. Noi, în cadrul coaliţiei majoritare, am hotărât un anumit preţ, l-am supus la vot şi a trecut preţul nostru. Dar, pentru că n-a trecut preţul lor, au picat proiectul. Un lucru foarte grav! Pentru că din momentul acesta eu nu mai promovez acel proiect niciodată, iar acea societate va sta acolo, fără să plătească. Doar n-o să-i dăm afară! Dacă promovează ei proiectul, o să treacă tot cu preţul propus de noi, pentru că avem majoritate. N-am înţeles atunci de ce a picat acel proiect şi nici n-o să înţeleg vreodată! Au fost obişnuiţi să le treacă toate proiectele, iar acum, când nu le mai trec, nu se pot împăca cu gândul că nu mai sunt majoritari în consiliu.
Reporter: Ce aport are politica în promovarea proiectelor? Câtă obiecti-vitate există în promo-varea lor, care să nu se împiedice de orgolii de partid?
Ion Dragomir: Noi, în cadrul majorităţii, nu am gândit niciodată din punct de vedere politic. Noi gândim cum e mai bine pentru municipiul Câmpina. Însă am fost obstrucţionaţi în Consiliul Local din cauza faptului că cei din opoziţia locală nu se pot împăca cu gândul că nu mai au majoritate şi că nu mai sunt ei cei care decid totul.
Reporter: Ce mesaj le-aţi transmite câmpine-nilor la început de mandat?
Ion Dragomir: Să aibă încredere în noi, în Consiliul Local şi în majoritatea creată. Îi asigur de faptul că, în următorii patru ani, Câmpina va arăta cu totul şi cu totul altfel, faţă de cum arată la acest început de mandat.
Carmen NEGREU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare