Știri

Ion Dragomir şi Horaţiu Zăgan au refuzat deplasarea în Turcia

– invocând criza economică şi salariile mici din administraţia locală –

„Mi-e ruşine să plec în străinătate pe bani publici, când sunt oameni în Primărie care pleacă acasă cu 3 lei sau 20 de lei”, a spus viceprimarul Ion Dragomir.

Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului Local Câmpina prevedea modificarea unei hotărâri anterioare, referitoare la participarea membrilor administraţiei locale la acţiuni de instruire şi schimburi de experienţă organizate de Patronatul Serviciilor Publice. Practic, era vorba de deplasarea din perioada 17 – 24 septembrie la Turkler – Alanya, în Turcia, la seminarul „Nevoia abordării strategice a dezvoltării locale”.
Proiectul a fost iniţiat de Elvis Arghir, „ghidul nostru turistic”, cum inspirat l-a denumit preşedintele de şedinţă Horaţiu Zăgan, după ce tot Arghir se aflase şi la originea celorlalte proiecte din acest an privind plecările în străinătate. A fost nevoie să se revină la hotărârea iniţială deoarece consilierul Horaţiu Zăgan şi viceprimarul Ion Dragomir au refuzat să mai facă parte din delegaţia care va pleca în Turcia. Astfel, alături de Elena Albu, Luminiţa Dumitrescu şi Marian Dulă, la Turkler – Alanya vor mai merge directorul Poliţiei Comunitare, Carmen Gheorghe, şi consilierul juridic al Consiliului Local, Laurenţiu Olăraşu. S-a ivit, însă, o problemă, cele două locuri fiind rezervate reprezentanţilor Primăriei, iar Olăraşu este angajat al Consiliului Local, dar primarul Horia Tiseanu şi-a dat acceptul, adăugând apoi: „Sunt de acord, dar cu condiţia să-mi aducă o cutie cu rahat!” Şi lumea a râs…
Totuşi, cu această excepţie, discuţiile au fost destul de tensionate. Astfel, în vreme ce Arghir şi-a motivat iniţiativa prin faptul că rămăseseră două locuri libere, Zăgan l-a întrerupt, afirmând că tocmai asta era şi ideea refuzului lor de a merge în Turcia, adică  realizarea unor economii la buget. Mult mai tranşant, viceprimarul Ion Dragomir a spus: „Nu plec. Nu pot să plec în străinătate pe bani publici când ştiu că sunt oameni în Primărie care pleacă acasă cu 3 lei sau 20 de lei pe lună. Mi-e ruşine de ei! Cine vrea să plece, să plece! Eu nu pot!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare