Știri

Ion Dragomir a fost ales preşedintele social-democraţilor câmpineni

– după aproape doi ani de interimat –
PSD Câmpina şi-a ales sâmbătă noua structură de conducere. Chiar dacă au amânat cu aproximativ o săptămână Conferinţa Municipală, liderii locali nu au avut prilejul să primească oaspeţi de seamă din cadrul conducerii naţionale a partidului, în condiţiile în care atât Victor Ponta, cât şi Adrian Năstase şi Liviu Dragnea (care intenţionau să vină la Câmpina) au fost mai prinşi cu pregătirea votului pentru moţiunea de cenzură.
În aceste condiţii, singurii oaspeţi ai social-democraţilor câmpineni au fost senatorul Daniel Savu şi preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD şi al Consiliului Judeţean, Mircea Cosma. De asemenea, au mai fost prezenţi, la începutul conferinţei, Virgil Guran, preşedinte PNL, Traian Drăguşin, preşedinte PC, Adrian Piţigoi, vicepreşedinte PIN, precum şi liderii sindicali Dan Bujor şi Emanuel Chejnoiu. În schimb, în ciuda confirmării, nu a venit nimeni de la PD-L, aşa cum, poate, era firesc, normal şi civilizat.
Desfăşurată după un… stil clasic, Conferinţa Municipală a PSD nu a adus prea mari surprize, cu atât mai mult cu cât singura candidatură pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei era cea a… interimarului Ion Dragomir, care nu a avut nici o emoţie în a fi ales. În schimb, au fost câteva lucruri interesante subliniate în rapoartele prezentate sau în luările de cuvânt ale social-democraţilor prezenţi.
„Înţepăturile” lui Dragomir
Discursul lui Ion Dragomir privind activitatea desfăşurată până în prezent a inclus numeroase „săgeţi” spre ceilalţi actori ai scenei politico-administrative a Câmpinei. Astfel, după ce a subliniat că rezultatele obţinute la alegerile parlamentare, dar mai ales prezidenţiale „au fost mult sub aşteptări şi sub munca depusă”, Dragomir a vorbit despre traseismul politic, prilej cu care a declarat: „traseismul politic ar trebui combătut, poate chiar prin lege, ca să nu mai poată exista situaţii de genul celei de la noi, unde penedeciştii au trecut acum la PDL şi, foarte probabil, vor ajunge la… UNPR”. În fine, Dragomir a stabilit şi ţinta pentru 2012: „câştigarea funcţiei de primar al Câmpinei şi minimum şase mandate de consilier local”.
„Nu ne văd umblând din uşă în uşă să dăm o pilotă, o geacă sau bani!”
Dincolo de materiale prezentate, extrem de interesante au fost intervenţiile celor care au dorit să ia cuvântul din rândurile „poporului PSD”. Astfel, Victor Bercăroiu a afirmat: „Este esenţial să recâştigăm Primăria! Actuala administraţie s-a lăudat că aduce programe europene, dar nu se pot ridica la nivelul din anii 2000-2004, când noi am adus zeci de miliarde pentru Câmpina, în lucrări concrete care se văd, inclusiv în sediul actual al Primăriei. În plus, ideea modernizării străzilor este tot a noastră, mai precis a lui Tudor şi Dragomir, dar Tiseanu a preluat-o şi şi-a însuşit-o, anunţând la televiziune că este ideea lui. Tocmai de aceea este foarte important să recâştigăm Primăria, dar nu ne văd umblând din uşă în uşă să dăm oamenilor o pilotă, o geacă sau bani, aşa cum au făcut alţii!”
Pesediştii – mulţi au fost, puţini au rămas…
O situaţie interesantă prezentată delegaţilor la conferinţă a fost cea a efectivelor „poporului PSD” din Câmpina. Astfel, s-a precizat că din cei 450 de membri cotizanţi câţi erau în 2005, în 2010 au mai rămas doar 160! Senatorul Daniel Savu a precizat că şi la nivelul municipiului Ploieşti este o situaţie asemănătoare, inclusiv ca proproţie, din cei 4.500 de membri din anul 2005, acum mai sunt în jur de 1.600.
Dragomir, ales preşedinte în unanimitate!
Celor 84 de delegaţi la conferinţă li s-au mai alăturat alţi patru membri ai partidului care au dorit să participe, chiar dacă nu fuseseră nominalizaţi. Astfel, cei 41 de membri ai Consiliului Local al PSD, din care 25 membri ai Biroului Executiv, precum şi preşedintele organizaţiei au fost aleşi de 88 de delegaţi, adică mai mult de jumătate din totalul social-democraţilor câmpineni. Preşedintele Ion Dragomir a fost ales în unanimitate. Vicepreşedinţi au fost desemnaţi: Gheorghe Tudor, George Petre, Horaţiu Zăgan, Mihaela Neagu Petrovici, Vladimir Schaeffer, Gheorghe Paraschiv, Marius Rânciog, Mihaela Voicilă şi Liviu Corcodel.
Florea Radu l-a criticat pe Ponta
Una dintre cele mai apreciate intervenţii a fost cea a unui fost preşedinte al PSD Câmpina, Florea Radu. Acesta a vorbit de relaţia PSD cu sindicatele, dar a adus şi unele critici conducerii centrale a partidului: „Nu am încredere în colaborarea cu sindicatele, după ce PSD a fost refuzat să participe la mitinguri de amploare alături de sindicalişti. La nivelul partidului, organizaţiile locale au fost folosite mai mult pentru campaniile electorale şi mai puţin a fost ascultată vocea lor. Apoi, personal, am fost dezamăgit de Victor Ponta, care i-a răspuns lui Boc cu acelaşi limbaj, făcându-l nesimţit, un limbaj care nu este propriu poporului român. Dacă la Băsescu, lumea s-a obişnuit că e vaporean şi atâta îl duce capul, de la oamenii de anvergură din fruntea partidului nostru aşteptăm altfel de reacţii şi să nu se coboare la acest nivel”. „Şi eu am vorbit cu Victor Ponta şi mi-a spus că regretă ieşirea avută”, a adăugat senatorul Daniel Savu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare