La data de 14 ianuarie 2025, administrația locală începea să amplaseze insulele ecologice achiziționate în cadrul proiectului în valoare de peste 4 milioane lei, finanțat prin PNRR. Un proiect inițiat de fosta conducere administrativă a orașului, a cărui gestionare deficitară generează astăzi întârzieri și costuri suplimentare pentru implementare. Vă reamintim că proiectul prevede realizarea a 50 de insule ecologice digitalizate în zonele rezidențiale. Fiecare dintre acestea ar trebui deservească un număr de minim 200 de locuitori/ 200 apartamente din arealele de locuințe colective. Amplasamentele au fost stabilite printr-o hotărâre a Consiliului Local, votată de pe o zi pe alta, hotărâre în care era specificat că nu sunt necesare investiții suplimentare întrucât platformele ar fi asfaltate/ betonate. Numai că în teren realitatea este alta.
În prima conferință de presă organizată de administrația locală de la preluarea mandatului, city-managerul Adina Gîrbăcică a adus la cunoștința publicului aceste aspecte, dând asigurări că actuala conducere depune eforturi contracronometru pentru a remedia problemele constatate. „În proiect apăreau niște platforme care efectiv nu există în realitate și mă refer la o platformă pe strada Orizontului, lângă biserică, la blocul P3, în spatele Vodafone . Firma de salubritate nu a fost consultată la inițierea acestui proiect. Insulele sunt dotate cu niște senzori de umplere și printr-o aplicație care va trebui implementată la firma de salubritate, în momentul în care containerul se umple, firma de salubritate trebuie să meargă să-l golească” – a explicat Adina Gîrbăcică în conferința de presă.
Deși bugetul local nu a fost încă adoptat, autoritățile au început să ia primele măsuri pentru implementarea corespunzătoare a acestui proiect prin care se urmărește colectarea mai eficientă a deșeurilor, cu atât mai mult cu cât Câmpina plătește anual la Ministerul Mediului o taxă de peste 200.000 lei din cauza gradului scăzut de colectare selectivă.
Recent, administrația locală a contractat servicii de reparații pentru cinci platforme situate pe străzile Mihail Kogălniceanu, Ana Ipătescu, Aleea Parcului (zona poligon auto), Erupției și Nicolae Bălcescu (ANL). Lucrările în valoare de 18.937 lei fără TVA includ betonarea și împrejmuirea platformelor, precum și montarea sau construirea unor porți de acces. În plus, aceste platforme vor fi monitorizate cu ajutorul camerelor video solare achiziționate pentru suma de 10.465 lei fără TVA.
Insulele ecologice vor deveni funcționale după instalarea sistemelor electronice, finalizarea împrejmuirii și distribuirea cartelelor de acces către utilizatori.
Intrebare: ce veti face cu locurile care au propriul sistem de evacuare a gunoiului???????(aici ma refer la blocurile cu 10 si 7 etaje) daca vor sa arunce carton, sticle etc. unde il vor arunca daca insulele sunt atribuiete numai unor locatari ai unor blocuri mici(P+4)??????? si numai acei locatari vor avea acces la ele?????
Trebuie vazut cum procedează Vestul,caci numai asa am trait,copiindu-i pe ei.Inainte exista o directie a securitatii,care se ocupa cu „spionajul” industrial si care era considerată”eroina”Romaniei.Aiurea,se ocupa cu furtul de tehnologie,asa cum faceau toti comunistii.În ultimii 20 de ani,foarte multi propietari de patente industriale,în inocenta lor si in goana dupa forta de muncă ieftina,s-au dus cu ele chiar în gura lupului.Trump,dubiosul,sună adunarea,dar e tarziu!!!
Dar, noi de ce nu inovam si nu reusim sa brenduim produse bazate pe brevete de inventii nationale?Pentru că,pe scurt,coruptie sistemică infinită!!! Niciodata guvernantii nostri n-ar lasa sa iasă dintr-un garaj gogeamitea firma,cum se intamplă în Occident.A iesit,în ultimii ani,si la noi una,dar,înca de cînd”era în fasă” a fost nevoită sa fugă în Occident,unde a devenit multinatională,cu cifra de afaceri de zeci de miliarde de dolari.