Știri

Încă o strategie…

La Primăria Câmpina a fost lansat oficial proiectul “Strategia de dezvoltare locală a municipiului”. Un proiect în valoare de 286.890 lei, pentru care s-a obţinut o finanţare nerambursabilă de la Fondul Social European, iar contribuţia de la bugetul local este de 5.737 lei. Nu este un proiect care să însemne foarte mult pentru cetăţeanul de rând şi nu se va vedea nimic concret în Câmpina, după realizarea acestei strategii. Pare mai degrabă un document birocratic, lucru recunoscut oarecum şi de primarul Horia Tiseanu: „Pentru anumite proiecte cu fonduri europene, este obligatoriu să ai o strategie de dezvoltare locală, fără de care scad şansele de a obţine bani de la Uniunea Europeană”.
“Este necesară o astfel de strategie în care vor fi incluse proiectele noastre de dezvoltare socială şi economică pentru următorii ani. De asemenea, este un document foarte important, necesar şi pentru obţinerea unor noi fonduri europene, iar Câmpina a accesat destul de multe proiecte, fiind o localitate fruntaşă din acest punct de vedere. Derulăm deja cinci proiecte cu fonduri europene, cuprinse între 500.000 euro şi 6 milioane de euro, şi alte două proiecte cu fonduri guvernamentale”, a mai declarat primarul Horia Tiseanu.
La rândul ei, Gabriela Barbu, cea care alături de colega ei, Dana Hoitan, se va ocupa de implementarea acestui proiect, a mai adăugat: „Trebuie să realizăm acest proiect în 12 luni, dar eu am convingerea că până la finalul lunii octombrie 2011 va putea fi aprobat în Consiliul Local. De asemenea, vom realiza chiar şi un ghid al investitorului în Câmpina, dar şi dezbateri publice cu cetăţenii, cu reprezentanţii mediului de afaceri, instituţiilor culturale, unităţilor de învăţământ, organizaţiilor neguvernamentale. Noua Stregie Locală de Dezvoltare va fi valabilă entru perioada 2011-2017”.

Amintiri cu Agenda Locală 21
Primarul Horia Tiseanu s-a refreit şi la Agenda Locală 21, despre care a spus că „cea mai mare parte a obiectivelor din precedenta strategie, Agenda Locală 21, din 2004, au fost realizate sau sunt în curs de realizare. Oricum, acea strategie este valabilă până în anul 2014”.
Cum amintita Agendă Locală 21 a fost mai degrabă un eşec, asupra căruia ne vom opri într-una dintre ediţiile noastre viitoare, jurnaliştii au insistat asupra acestui subiect. La rândul său, primarul Tiseanu a… insistat că „cea mai mare parte a obiectivelor au fost realizate” şi l-a pus în încurcătură pe Marian Nistor – actualul consilier local fiind unul dintre cei responsabili de implementarea Agendei Locale 21 – atunci când l-a invitat să detalieze subiectul. Nistor s-a mărginit să spună că: „Agenda Locală 21 a fost mai degrabă un exerciţiu, un proiect pilot la acea vreme, iar cea mai mare parte a obiectivelor au fostr realizate sau sunt în curs de realizare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare