Știri

În timpul scandalului din Căţin,

Primarul din Băneşti a încercat să mai vândă alte 23 de hectare de teren în zona Silişte şi a rampei de gunoi
În urma răzmeriţei de la Băneşti, în care mulţi dintre locuitorii comunei au protestat împotriva înfiinţării balastierei firmei Cast SRL, încep să apară din ce în ce mai multe reclamaţii la adresa primarului Ion Costache Petre care, după afirmaţiile cetăţenilor din comună, este implicat în diverse „proiecte” care nu au nimic de a face cu bunul mers al comunităţii, ci dimpotrivă.
Un exemplu în acest sens ar fi şi faptul că în ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local, primarul a venit cu un proiect de hotărâre prin care intenţiona să obţină votul consilierilor (marea lor majoritate supuşi ordinelor sale) pentru vânzarea altor aproximativ 23 de hectare de teren, situate în zonele rampei ecologice de gunoi (7,33 hectare) şi Silişte (15,48 hectare).
Surprins în plină şedinţă de mai mulţi cetăţeni vigilenţi cu hectarele la subraţ, primarul a retras proiectul cu intenţia de a-l readuce în actualitate atunci când apele se vor linişti. Interesaţi să vedem ce se află în spatele acestei vânzări, am dat peste câteva amănunte interesante care, pentru orice om de bună credinţă, ar trebui să ridice multe semne de întrebare. De exemplu, din câte se pare, preţul de vânzare a celor 23 de hectare va fi de 0,50 euro/ mp şi asta în condiţiile în care cele 15 hectare din zona Silişte au fost donate de OMV Petrom către Primăria Băneşti împreună cu o serie de puţuri dotate cu pompe prin care se poate extrage apă potabilă. De fapt, investitorul din Băneşti care ar vrea să pună mâna pe acest teren, prieten la cataramă cu primarul Costache, urmăreşte să folosească acele puţuri pentru a „planta” acolo o fabrică de apă plată. Dacă vânzarea acestor terenuri s-ar face transparent şi la preţul corect, poate că nimeni nu ar avea nimic de zis, în ideea în care menirea unui primar este aceea de a aduce venituri la bugetul comunităţii locale. Însă Ion Costache Petre preferă să lase loc de interpretări, pe care oamenii au dreptul să le creadă justificate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare