BREAKING NEWSȘtiri

În Prahova se caută urgent personal medical pentru campania de vaccinare anti COVID-19

Circa 15.000 lei lunar poate câștiga un medic implicat în campania de vaccinare anti Covid-19

  • aproximativ 25 de centre de vaccinare nu se pot deschide din cauza lipsei personalului medical
  • în 20 de localități, imunizarea populației ar putea fi întârziată 

Lipsa personalului medical reprezintă o problemă majoră la nivelul județului, motiv pentru care Prefectura Prahova a anunțat astăzi că se caută urgent personal medical de specialitate, care să asigure buna desfășurare a procesului de vaccinare anti COVID-19. Implicând-se în această campanie de vaccinare, persoanele calificate să desfășoare activități medicale își pot suplimenta veniturile cu sume considerabile, astfel că un medic poate câștiga circa 15.000 lei lunar, sume asigurate de la bugetul de stat.

„În baza unui contract de prestări servicii, primăriile localităților în care vor funcționa centrele de vaccinare vor plăti 90 lei / oră pentru medici, 45 lei /ora pentru asistenți și 20 lei /ora pentru registratori. Modelul de contract și sumele aferente sunt stabilite prin Ordin de Ministru și vor fi decontate din bugetul de stat. Prefectura județului Prahova pune la dispoziție un număr de telefon, pentru a facilita accesul rapid la informații și stabilirea modalității de colaborare cu primăriile localităților în care vor funcționa centre de vaccinare. Cei interesați sunt rugați să apeleze la 0753.930.252″ – se arată în comunicat.

Autoritățile județene fac apel la toți medicii pentru a se alătura campaniei de vaccinare și în lupta anti Covid-19. Cristian Ionescu, prefectul județului Prahova, a solicitat si implicarea primăriilor, ale căror comunități sunt arondate centrelor de vaccinare, pentru a găsi soluții la nivel local în atragerea personalului medical și, implicit, imunizarea cât mai curând a populației din aceste zone.

În Prahova, au fost amenajate și urmează să fie operaționalizate centre de vaccinare în municipiile Ploiești și Câmpina, în orașele Băicoi, Boldești-Scăeni, Breaza, Bușteni, Comarnic, Mizil, Plopeni, Sinaia, Urlați, Vălenii de Munte și în comunele: Ariceștii Rahtivani, Bărcănești, Berceni, Blejoi, Brazi, Brebu, Bucov, Ciorani, Filipeștii de Pădure, Florești,  Măneciu, Păulești, Puchenii Mari, Târgșoru Vechi, Vărbilău, Valea Călugărească, Valea Doftanei.

2 Comentarii  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare