BREAKING NEWSȘtiri

În Prahova, cererea de vaccinare s-a triplat în ultima săptămână

„În ultima perioadă, solicitările din centrele de vaccinare au crescut considerabil în județul Prahova, motiv pentru care Instituția Prefectului Județul Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova recomandă populației să acceseze platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19          (https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/) pentru înregistrarea în vederea vaccinării– se arată întru-un comunicat de presă al Prefecturii Prahova.

Pentru a evita supraaglomerarea din centrele de vaccinareși pentru ca personalul medical să poată asigura dozele necesare tuturor celor care doresc să se vaccineze, dar și pentru a reduce riscul de infectare înaintea vaccinării, Prefectura Prahova recomandă accesarea platformei naționale, cu atât mai mult cu cât cei care au programare beneficiază de prioritate, în județul Prahova fiind deschise în prezent 23 de centre de vaccinare.
”Numărul mare de cereri din centrele de vaccinare înregistrat în ultimele zile a determinat medicii coordonatori să solicite suplimentarea numărului de doze într-un termen foarte scurt. Astfel, până la distribuirea dozelor solicitate din depozitul DSP, persoanele care s-au prezentat pentru vaccinare direct cu buletinul, au fost reprogramate” – se mai precizează în comunicat.
De la începutul campaniei de vaccinare, până ieri, 25 octombrie, în județul Prahova a fost administrat un număr total de 451.141 de doze.  În perioada 19- 25 octombrie 2021 au fost administrate 26.590 de doze, cu 10.518 doze în plus față de săptămâna anterioară.
Potrivit informațiilor obținute de la coordonatorii celor două centre de vaccinare din Câmpina, în perioada 18 – 24 octombrie, la Casa Tineretului s-au imunizat 2.134 de persoane, dintre care 1.129 cu prima doză, 332 cu a doua doză, 673 cu doza a treia, în timp ce la Spitalul de Psihiatrie Voila s-au vaccinat, în același interval, 188 de persoane, 56 cu prima doză, 55 cu doza a doua și 77 cu doza a treia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare