Știri

În curând, noi locuri de parcare la Spitalul Municipal

Problema locurilor de parcare de la Spitalul Câmpina este în curs de rezolvare. Începând cu ziua de luni, 15 iunie,au început lucrările pentru amenajarea mai multor locuri pentru staţionarea maşinilor. 
„Parcarea Spitalului este aproape impropriu numită parcare, pentru că sunt nişte spaţii în curte, total insuficiente şi total ineficient rezolvate ca sens de deplasare al maşinilor şi organizare în general. În plus, Spitalul avea de multă vreme de rezolvat şi problema modernizării ghenelor de gunoi. Aceste ghene de gunoi, conform normativelor europene şi conform cerinţelor de acreditare CONAS trebuie mai bine izolate şi prevăzute cu canalizare şi surse de apă pentru igienizare permanentă. Ei bine, după circa doi ani de planuri făcute împreună cu echipa de la Primărie, cu domnul primar Tiseanu, care personal a venit şi împreună am măsurat cu pasul încadrarea Spitalului, s-a realizat un proiect şi, în acest moment, s-a trecut la execuţia proiectului. Fac menţiunea că acesta se realizează integral din banii Primăriei, deci nu sunt fondurile proprii ale Spitalului, terenul fiind de fapt al domeniului public şi nu proprietatea Spitalului. Este un teren care aparţine prin drept comunităţii locale” – a declarat managerul Spitalului, dr. Călin Tiu.
Această investiţie va avea ca rezultat creşterea locurilor de parcare de la circa 20, câte sunt în prezent, până la aproape 50. Se va crea un sens unic pentru deplasarea vehiculelor, în jurul Spitalului, pe lângă cinematograf, în strada Carol, astfel încât ambuteiajele şi tamponările vor fi evitate, mulţi nervi ai şoferilor vor fi temperaţi, iar aspectul şi designul vor fi moderne.
„Se va intra, ca şi până acum, pe poarta Spitalului, după care, o parte din maşini vor ajunge în zona de la centrala termică, unde vor fi mai multe locuri de parcare, iar celelalte vor fi plasate în lungul Spitalului, pe acel culoar care ajunge în spate, la biserică. În zona bisericii mai sunt cânteva locuri, de acolo se va deschide un drum nou către strada Carol, pe lângă cinematograf şi acolo va mai fi un spaţiu de parcare, astfel încât maşinile vor intra pe poarta actuală a Spitalului şi vor ieşi pe poarta care va fi deschisă în B-dul Carol I. În felul acesta vom avea mai multe locuri, vom avea un acces mai bun şi sperăm noi ca atât personalul cât şi pacienţii să aibă mai multă satisfacţie. Vor exista bariere de control cu carduri magnetice. Personalul Spitalului va beneficia de abonament, iar pentru vizitatori vom crea un spaţiu de parcare cu o perioadă de graţie. Asta înseamnă că va fi un interval de timp gratuit, cât să-şi vadă rudele internate, după care extratimpul va fi taxat la automatul de maşini” – a mai menţionat managerul dr. Călin Tiu. 
Aşadar, nu peste mult timp, nici personalul Spitalului şi nici persoanele care vor veni în vizită, nu vor mai avea o problemă cu parcarea autovehiculelor.
Andreea Ştefan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare