Știri

Iluminatul public ornamental anunţă începerea Sărbătorilor de Iarnă

Începând cu seara zilei de 30 noiembrie, instalaţiile de iluminat public ornamental au fost aprinse în tot oraşul, anunţând, cu o zi mai devreme, începerea Sărbătorilor de Iarnă. Acest eveniment a deschis, de asemenea, seria manifestărilor cultural-artistice organizate de municipalitatea câmpineană cu ocazia apropierii acestor sărbători, cele mai iubite de copii, dar şi de adulţi, deoarece, până la urmă, decembrie este luna cadourilor pentru cei de toate vârstele. Pe lângă ornamentele din anii precedenţi, Primăria Câmpina a achiziţionat instalaţii noi, în valoare totală de peste 30 de mii de lei.

Pe bulevardul central nu mai pot fi văzute toate instalaţiile de anul trecut, fiindcă cele cu prea multe becuri arse în iarna precedentă, care nu au putut fi înlocuite, au fost mutate pe străzile din jurul Centrului. Frigul nu a împiedicat zeci de familii câmpinene cu copii mici să participe sâmbăta trecută, începând cu ora 17.30, la evenimentul organizat de Primărie în părculeţul de lângă bustul lui Hasdeu.

Printre participanţi s-au aflat şi mulţi adolescenţi elevi de liceu, ceea ce întăreşte ideea că Sărbătorile de Iarnă sunt cele mai îndrăgite de toată lumea. Frigul îndurat de participanţi a fost răsplătit cu un concert de colinde interpretat de cei mai mici artişti de la Clubul Copiilor, conduşi de profesoara Ruxandra Brezeanu. Imediat după acest concert s-au aprins luminile instalaţiilor ornamentale. Prezenţi la eveniment au fost mai mulţi reprezentanţi ai executivului câmpinean (primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Ion Dragomir, secretarul municipiului Paul Moldoveanu, administratorul public Remus Bădulescu), precum şi câţiva consilieri municipali (Florin Frăţilă, Marian Dulă, Daniel Ioniţă, Daniel Telegescu, Horaţiu Zăgan, Viorel Bondoc). După colinde, a urmat un minirecital al cantautorului de folk Tituş Constantin, după care au cântat elevii de la Grig, componenţi ai trupei The Zip. Pentru că tot era seara zilei de Sf. Andrei, conform unei datini strămoşeşti, toţi copiii au primit ghivece cu grâuşor numai bun de pus la încolţit, precum e obiceiul din bătrâni. După spectacol, primarul s-a fotografiat cu mai mulţi copii lângă ornamentalul Moş Crăciun, alcătuit din sute de beculeţe.  A.N.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare