Știri

Hotărârile CJSU Prahova pentru localitățile supuse restricțiilor

În județul Prahova, activitățile comerciale sau prestările de servicii sunt permise, în funcție de intervalul orar, după cum urmează:
În localitățile în care incidența este sub 4%: de luni până duminică pot fi desfășurate activitățile comerciale și prestările de servicii în intervalul orar 05:00-21:00.
În localitățile în care incidența este de peste 4%: ♦de luni până joi pot fi desfășurate activitățile comerciale și prestările de servicii în intervalul orar 05:00-21:00; ♦de vineri până duminică pot fi desfășurate activitățile comerciale și prestările de servicii în intervalul orar 05:00-18:00.
În localitățile în care incidența este peste 7,5%: de luni până duminică pot fi desfășurate activitățile comerciale și prestările de servicii în intervalul orar 05:00-18:00.
Indiferent de rata incidenței, în afara intervalelor menționate, vor putea funcționa: farmaciile, cabinetele medicale, benzinăriile, livratorii la domiciliu, transporturile organizate de persoane.

În ceea ce privește circulația persoanelor, aceasta este permisă în funcție de intervalul orar, după cum urmează:
În localitățile care au incidența sub 4%: de luni până duminică- este permisă, fără restricții, circulația persoanelor în intervalul orar 05:00- 22:00.
În localitățile în care incidența este de peste 4%: ♦de luni până joi este permisă, fără restricții, circulația persoanelor în intervalul orar 05:00- 22:00; ♦de vineri până duminică este permisă, fără restricții, circulația persoanelor în intervalul orar 05:00- 20:00.
În localitățile în care incidența este peste 7,5%: de luni până duminică este permisă, fără restricții, circulația persoanelor în intervalul orar 05:00- 20:00.
Deplasarea în afara locuinței este permisă, indiferent de rata incidenței, în afara intervalelor menționate, în baza declarației sau adeverinței de serviciu doar în cazul motivelor excepționale:
– în interes profesional
– asistență medicală, vaccinare, cumpărarea de medicamente
– tranzitarea localității, dovedită prin bilet sau modalitatea de plată a călătoriei
– îngrijirea copiilor/ bătrânilor sau decesul rudelor
– persoane aflate în pericol sau risc iminent cu apelare la numărul de urgență 112 ( inclusiv victimele violenței domestice).
În zilele de 3 și 4 aprilie – Paștele Catolic- în intervalul orar 20:00-02:00 este permisă circulația fără restricții.
În zilele de 2 și 3 mai – Paștele Ortodox- în intervalul orar 20:00- 02:00 este permisă circulația fără restricții.
Mai multe informații legat de recomandările autorităților în timpul situației de urgență, precum și modelul declarațiilor pe propria răspundere/ adeverință angajator, puteți găsi accesând linkul de mai jos: https://cetrebuiesafac.ro/modele-declaratii

În municipiul Câmpina, rata incidenței Covid-19 era, la data de 30 martie, de 2,42 la 1000 locuitori. Despre măsurile care se impun în localitățile în care incidența cumulativă a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/ 1000 locuitori, puteți citi AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare