Știri

De ziua lui Grigorescu, elevii sunt provocaţi să picteze peisaje câmpinene

Consiliul Local, Primăria Câmpina, Biblioteca Municipală „Dr. C. I. Istrati”, în parteneriat cu Muzeul Memorial „Nicolae Grigorescu” organizează luni, 15 mai 2017 un Concurs de pictură adresat elevilor de gimnaziu, ocazionat de aniversarea pictorului Nicolae Grigorescu (15 mai 1838 – 21 iulie 1907).
Evenimentul are a scop marcarea zilei de naștere a pictorului Nicolae Grigorescu, cunoaşterea potenţialului creator în domeniul artistic între copiii din municipiul Câmpina, dezvoltarea acestuia şi punerea în valoare a elementelor educative conţinute în preocupările artistice specifice vârstei. Se urmărește de asemenea cunoașterea de către elevii câmpineni a Muzeului schițelor pictorului Nicolae Grigorescu.
Fiecare profesor de educaţie plastică din școlile câmpinene va realiza workshopuri cu fiecare clasă (V-VIII). Elevii vor primi ca temă realizarea unei picturi cu peisaje câmpinene. Profesorul coordonator va selecta câte un reprezentant din fiecare clasă (elevul care a realizat cea mai bună lucrare). Copiii selectaţi vor participa la un workshop în data de 15 mai, la Muzeul Memorial „N. Grigorescu”, unde vor lucra pe loc câte o pictură cu tema „Grigorescu și Câmpina”. Biblioteca Municipală va pune la dispoziția concurenților materialele necesare: bloc de desen A3, culori de apă, pensule, etc. După două ore, lucrările vor fi jurizate de către reprezenanții bibliotecii și ai muzeului, activitatea încheindu-se cu o expoziție și festivitatea de premiere.

Se vor acorda premii şi diplome celor mai buni pictori și diplome de participare profesorilor coordonatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare