BREAKING NEWSȘtiri

Generatorii de gunoi, urmăriți și amendați de Poliția Locală Câmpina

Tonele de gunoi strânse în prima etapă a campaniei de ecologizare Câmpina Curată, care a avut loc în data de 24 aprilie, au arătat, dacă mai era nevoie, dimensiunea poluării la care este supus mediul înconjurător de către cei pe care civiștii îi etichetează drept „generatori de gunoi”.
Din nefericire, exemplul oferit de civiști, prin entuziasmul și efortul de a curăța locurile poluate din Câmpina și din împrejurimi, nu a produs emoția scontată în rândul celor care aruncă gunoiul pe unde le vine, poluând fără rezerve chiar și zonele recent ecologizate. Ce este de făcut? Un răspuns vine din partea organizatorilor campaniei de ecologizare, care semnalau încă din urmă cu două săptămâni „necesitatea unor măsuri convingătoare”: „Câmpina este tot o casă. Iar noi nici pe departe nu am terminat curățenia generală. O vom fi terminat abia când vom avea măsuri împotriva „generatorilor”, măsuri convingătoare. Probabil în câteva zeci de ani. De aceea spun că eu, personal, îmi dozez entuziasmul. Sunt mult prea concentrată pe efortul care mai trebuie depus. A fost doar o etapă, și mai sunt încă trei zile de ecologizare: 15 mai, 5 iunie, 3 iulie. Și multe alte activități, în cadrul aceluiași proiect. Vom cauza, cu siguranță, modificarea unui tip de comportament. Câțiva pași în plus spre o civilizație normală. Căci avem destul de mult de recuperat. Avem nevoie de oameni pe teren, pentru inventarieri, spre exemplu. Poate veți întreba de ce nu fac asta autoritățile. Nu pot să nu menționez, însă, că acestea susțin foarte mult proiectul. Dacă facem echipa așa cum am făcut pe 24 aprilie, voi fi cu atât mai încrezătoare” – declara Clara Leica, unul dintre inițiatorii acestui proiect.

Autoritățile nu par să stea cu mâinile în sân. Potrivit unui comunicat remis presei, Poliția Locală a desfășurat „ample acțiuni de verificare” în acest sens, aplicând sancțiuni celor certați cu bunul simț.
„Direcția Poliția Locală Câmpina desfășoară în permanență acțiuni de monitorizare a platformelor destinate depozitării deșeurilor menajere/ reciclabile în zonele în care există montat sistem de supraveghere video (Al. Parcului,  str. Bogdan Vasile, Drumul Taberei), în cursul lunilor martie-aprilie aplicând un număr de 30 de sancțiuni contravenționale persoanelor identificate abandonând deșeuri.
În zona platformei pentru deșeuri situată pe Drumul Taberei au fost identificate numeroase persoane ce dețin locuințe de vacanță în localitățile învecinate (fără a avea contracte de salubritate în zonele respective) și aflate în tranzit în municipiul Câmpina au abandonat deșeuri în containerele existente în zona de agrement de la Fântâna cu Cireși.
De asemenea, în zona sus-menționată Poliția Locală Câmpina a aplicat sancțiuni contravenționale persoanelor care au abandonat deșeuri, la întoarcerea din zonele de picnic adiacente municipiului Câmpina.
În acest sens, s-a purtat corespondență cu unitățile administrativ-teritoriale de pe raza localităților respective, în vederea asigurării recipientelor necesare colectării deșeurilor în zonele amenajate pentru picnic.
Totodată, pe Aleea Parcului au fost aplicate sancțiuni contravenționale persoanelor care au depozitat necorespunzător deșeuri, în afara spațiilor special amenajate sau fără a respecta categoria de deșeuri pentru care era destinată platforma.
În vederea evitării aplicării sancțiunilor contravenționale, Poliția Locală Câmpina face apel către cetățeni în vederea respectării măsurilor instituite privind curățenia în municipiul Câmpina, respectiv depozitarea corectă a deșeurilor în containere.
Vă informăm că potrivit prevederilor Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor, sancțiunile contravenționale sunt în cuantum de 3000 lei la 6000 lei pentru persoanele fizice, respectiv de la 20000 lei la 40000 lei pentru persoanele juridice”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare