BREAKING NEWSȘtiri

Fonduri europene pentru aparatură și echipamente medicale la Spitalul de Psihiatrie Voila

Astăzi, 7 aprilie, conducerea Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina a organizat o conferință de presă pe tema implementării proiectului „Dezvoltarea capacității de diagnosticare și îngrijiri medicale acordate pacienților cu afecțiuni psihice și suspecți sau confirmați cu infecția SARS-CoV-2”, finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, care are ca obiectiv creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare determinată de pandemia de Covid-19. Contractul de finanțare încheiat de către Spitalul de Psihiatrie Voila cu Ministerul Fondurilor Europene are o valoare total eligibilă de 655.056,23 lei și o perioadă de implementare de șapte luni, respectiv 1 decembrie 2020 – 30 iunie 2021.
Potrivit celor declarate în cadrul conferinței de presă de managerul instituției, dr. Irina Minescu, obiectivele specifice ale proiectului sunt: dotarea unității spitalicești cu echipamente și aparatură medicală destinate diagnosticării corecte și la timp a pacienților infectați cu Covid-19, dotarea cu echipamente destinate îngrijirii pacienților infectați care necesită intervenții medicale speciale adaptate patologiei Covid prin achiziționarea unui defribrilator, a unui ecograf portabil, a unui analizor de coagulare, a 30 de paturi medicale electrice, a 8 bucăți de concentrator oxigen și a unei mașini de spălat cu barieră igienică. În urma realizării acestor dotări, se reduce riscul de contaminare pentru circuitele interne închise ale secțiilor destinate îngrijirii pacienților infectați cu Covid-19.
La întâlnirea cu presa au mai participat în calitate de invitați primarul Alin Moldoveanu, consilierii municipali Dan Nica (președintele Consiliului de Administrație al Spitalului de Psihiatrie Voila) și Costel Filip (membru în CA), dr. Călin Tiu (directorul Spitalului Municipal Câmpina), dr. Mihaela Neagu Petrovici (directorul medical al Spitalului Municipal), Ilie Colorian (managerul Spitalului de Boli Pulmonare Breaza), cadre medicale și personalul administrativ din echipa Spitalului Voila care s-a ocupat, în timp record, de întocmirea documentației necesare accesării proiectului finanțat din fonduri europene. În alocuțiunea sa, primarul Alin Moldoveanu a subliniat, între altele, că bugetul public al Câmpinei este „foarte, foarte slăbit, aproape în comă” și că singura soluție viabilă în acest context este accesarea de fonduri europene.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul managerul Irina Minescu, primarul Alin Moldoveanu și Ciprian Murariu, managerul de proiect, ale căror declarații pot fi urmărite în înregistrarea video de mai jos.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare