Știri

Festivalul de Arte (Festival 4 Arts) 2020, Câmpina și Brebu, ediția a III-a

Cursuri de măiestrie
în muzică, arte plastice, teatru și creație literară/scriere creativă

Festivalul de arte este unul dintre cele mai temerare proiecte, unicul de acest gen, care dorește să provoace o simbioză demult uitată, într-un peisaj favorabil întâlnirii artelor, sub semnul unei viziuni sincretice.
Partenerii Festivalului de arte sunt:
Consiliul Local și Primăria Municipiului Câmpina
Casa Municipală de Cultură „Geo Bogza” Câmpina
Societatea Filarmonică din Câmpina
Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din Câmpina
Biserica Catolică Sfântul Anton de Padova Câmpina
Colegiul Național „Nicolae Grigorescu” Câmpina
Clubul Copiilor Câmpina
Școala Gimnazială „Matei Basarab” Brebu
Clubul Copiilor Sector 1 București
și firma Best Bridge Services SRL București

Pandemia a afectat profund sectoarele cultural-educative pe plan mondial și, implicit, a produs perturbări majore și în organizarea Festivalului de Arte (Festival 4 Arts), ediția a III-a. Cu toate acestea, organizatorii au răspuns solicitărilor cursanților de a organiza cursuri live și a adaptat programul astfel încât să fie conform normelor de distanțare socială și igienă impuse de starea de alertă. 
În anul 2020, Festivalul de Arte se va desfășura în 3 etape:
26 iunie – 3 iulie – Masterclasses în canto clasic, pian, arte vizuale, scriere creativă, profesorii invitați fiind (în ordinea specializărilor descrise) Conf. Univ. Dr. Claudia Codreanu, Conf. Univ. Dr. Inna Oncescu, Maria Poștea, Florin Dochia 
4 – 11 iulie – Masterclasses în vioară, pian, harpă, canto modern, oferite de violonistul Lucian Gabriel Dănilă, Prof. Dr. Diana Spânu-Dănilă, Prof. Drd. Miruna-Elena Vidican, Prof. Alexandra Ariadna Mihai 
21 – 28 august – Masterclasses în pian, teatru, fotografie, oferite de pianista Mădălina Pașol, Lect. Univ. Dr. Mihai Bisericanu, fotoreporterul Mihail Eugeniu Cratofil. 
Cursurile de măiestrie sunt dedicate artiștilor în devenire de toate vârstele și se finalizează cu vernisaje, recitaluri și spectacole, în condițiile prevăzute de reglementările în vigoare.
Managementul proiectului este asigurat de firma Best Bridge Services SRL, prin doamna Anca Poștea, Președintele festivalului este domnul Prof. Horia Sabin Drăgoi, iar Director Artistic este doamna Prof. Dr. Diana Spânu-Dănilă. Consiliul Local al Municipiului Câmpina și Casa Municipală de Cultură „Geo Bogza”, alături de ceilalți parteneri, au împărtășit viziunea asupra Festivalului de Arte și a valorii pe care el o reprezintă pe plan educațional-cultural-artistic.

Festivalul de Arte (Festival 4 Arts) este un „laborator” artistic, în care copii, tineri sau adulți cresc artistic, în câteva zile, sub aripa unui maestru, căpătând ei înșiși aripi, încredere în sine și în harul dăruit fiecăruia de Dumnezeu. Festivalul de Arte (Festival 4 Arts) este un loc al redescoperirii de sine, al curajului renăscut față în față cu scena, al confruntării cu ochiul criticului de specialitate, al inspirației și al creației, dar mai ales, al bucuriei de a crește prin artă împreună, transformând orașul Câmpina și Comuna Brebu într-o sărbătoare.
Festivalul de Arte (Festival 4 Arts) a fost pregătit printr-o stagiune de recitaluri lunare denumită „Prologul festivalului” în perioada octombrie 2019 – februarie 2020.
Programul vernisajelor și recitalurilor și spectacolelor din cadrul Festivalului de Arte 2020 Câmpina 

27 iunie – 10 iulie – Expoziție fotografie Mihail Eugeniu Cratofil 
Foaierul Casei de Cultură „Geo Bogza” Câmpina Deschiderea expoziției este pe 27 iunie, ora 16:00 Program de vizitare 28 iunie – 10 iulie: 11:00 – 17:00
2 iulie – vernisaj expoziția de pictură și desen a cursanților de la Arte Vizuale – Prof. Maria Poștea 
Foaierul Casei de Cultură „Geo Bogza” Câmpina, ora 12:00
2 și 3 iulie – difuzarea online live a recitalurilor de canto și pian – Conf. Univ. Dr. Claudia Codreanu și Conf. Univ. Dr. Inna Oncescu – profesori și cursanții lor 
10 și 11 iulie – difuzarea online live a recitalurilor de vioară, pian, harpă și canto modern – Lucian Gabriel Dănilă, Prof. Dr. Diana Spânu-Dănilă, Prof. Drd. Miruna Elena Vidican și Prof. Alexandra Ariadna Mihai – profesori și cursanții lor
Pentru perioada 21-28 august vom anunța în apropierea evenimentelor. 
Difuzarea recitalurilor va fi online astfel: 
Pe Facebook: https://www.facebook.com/festivaluldearte/ la ora 18:00 
Pe Youtube: http://www.youtube.com/c/Festivaluldearte la ora 20:00 
Mai multe informații la https://festivaluldearte.com/, pe pagina de Facebook, la email: festivaluldearte@gmail.com sau la tel: 0722.322.247.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare